نشنال اینترست در گزارشی نوشت: مسیر تحریم ایران مثل چاهی است که دارد خشک می‌شود؛ چرا که آمریکا تقریبا هر بخش ممکن در اقتصاد ایران را قبلاً تحریم کرده است. کمپین ترامپ برای «فشار حداکثری به ایران» شکست خورده است.

پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

به گزارش جام نیوز، سایت آمریکایی نشنال اینترست در مطلبی به شکست فشار حداکثری آمریکا پرداخته و نوشته است: بن‌بست کمپین شکست خورده «اعمال فشار حداکثری» علیه ایران ترامپ را در موقعیتی قرار داده که نهایتا مجبور خواهد شد اقدامی ‌انجام دهد؛ او پس از خارج کردن نیروهایی آمریکایی از سوریه با انتقادهای گسترده‌ای مواجه شده مبنی بر اینکه ایران «پیروز» میدان است و همین مسئله فشارها را بر ترامپ برای اتخاذ رویکرد شدیداللحن‌تری علیه تهران افزایش داده است.

دولت ترامپ در واکنش به این مسئله دو قدم برداشته است. اولی قدم برداشتن در ادامه مسیر اعمال تحریم‌هاست؛ با این حال، این مسیر همانند چاهی است که دارد خشک می‌شود چرا که ایالات متحده پیش‌تر تقریبا هر بخش قابل تحریمی ‌در اقتصاد ایران را تحریم کرده است. تنها موارد باقی‌مانده تحریم واردات مواد غذایی، دارو و لوازم پزشکی است که تحریم آنها نقض اظهارات اولیه دولت ایالات متحده مبنی بر موافقت با واردات کالاهای بشردوستانه به ایران، خواهد بود.

گرچه این ادعاها از ابتدای امر نادرست بودند چرا که تحریم‌ها به هر شیوه ممکن به جمعیت ایران آسیب رسانده‌اند و در حقیقت، این آسیب‌ها نقشی کلیدی در استراتژی دولت ترامپ داشته‌اند: امید دولت‌ ترامپ این بوده که تحریم‌ها به نارضایتی مردمی ‌منجر شود و یا به تغییر نظام بینجامد یا نظام ایران را به تسلیم در برابر ایالات متحده وا دارد.

تصمیم به اعزام نیروهای بیشتر اندکی بعد از حمله به تاسیسات نفتی سعودی گرفته شد. ترامپ در این‌باره و در پاسخ سؤال خبرنگاری مبنی بر اینکه این استقرار نیرو با اظهارات پیشین او درباره اینکه «بودن در خاورمیانه اشتباه است» تناقض دارد، گفت: عربستان «یک متحد بسیار خوب» است و با پرداخت هزینه‌های اقدامات ما موافقت کرده است.

مارک اسپر، وزیر دفاع ایالات متحده، در بیانیه اعلام استقرار نیروها به سه دلیل بی‌اهمیت‌تر ‌اشاره کرد: اولی، ارسال یک پیام واضح است مبنی بر اینکه ایالات متحده از شرکای خود در منطقه حمایت می‌کند؛ دومی، کسب اطمینان از جریان آزاد منابع لازم برای حمایت از اقتصاد جهانی بود؛ و سومی، تعهد ایالات متحده به حفظ نظم مبتنی بر قوانین بین‌المللی بود. پیام اول ایالات متحده سؤالاتی را درباره اینکه زمان درستی برای ارسال این پیام بوده یا خیر، ایجاد کرد. این سؤال هم مطرح است که شرکا باید در برابر این پیام چه واکنشی نشان دهند؟ پیام دوم هم ذاتا متناقض است چرا که این ایالات متحده، و نه ایران، بوده که حملات به جریان منابع نفتی را با استفاده از ابزارهای سیاسی و اقتصادی موجود آغاز کرده و بر صادرات ایران تأثیر گذاشته است. لازم به‌اشاره نیست که پیام سوم هم با توجه به اینکه ایالات متحده توافق هسته‌ای بین‌المللی با ایران را نقض کرده، پوشالی است.

آنچه در کنفرانس مطبوعاتی اسپر ناگفته ماند، این بود که بحران کنونی از جمله اقدامات تنش‌آمیز ایران به وضوح نتیجه مستقیم رویکرد اعمال فشار حداکثری ترامپ بوده است. اما چنین عملکردی ارزشمند نیست چرا که به معنای کاهش آزادی عمل ایالات متحده در واکنش به جنگ یک کشور دیگر خواهد بود. چنین عملکردی نشانه ضعف شدید در سیاست‌گذاری است. به علاوه، احتمال کشته‌شدن نیروها در حملات تروریستی هم وجود دارد. اما بزرگ‌ترین مخاطره برای نیروهای آمریکایی در عربستان سعودی هدف گرفته شدن آنها در عملیات سنی‌های افراطی است که در دهه‌های اخیر تروریسم بین‌المللی علیه ایالات متحده را در پیش گرفته‌اند. همه اینها جنبه‌های منفی اعزام نیرو به عربستان سعودی هستند و این خطر وجود دارد که به یک داستان غم‌انگیز دیگر از حضور آمریکایی‌ها در منطقه تبدیل شوند.