دبیرکل حزب اراده ملت ضمن انتقاد از شاکله شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان تاکید کرد که طرح سراپر از ایراد و ابهام است و توان اجرا شدن ندارد.

پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

احمد حکیمی‌پور کنشگر سیاسی اصلاح‌طلب در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایلنا، در واکنش به اینکه آیا سخنان آقای روحانی در مورد فسادهای میلیاردی و گوشزد او به قوه‌قضاییه در برخورد با آنها درست است، اظهار کرد: معتقد هستم کشمکش و بگو مگوهایی که بین مسئولان کشور شکل می‌گیرد، به نفع کشور نیست؛ سران قوا اگر در موضوعی ابهام و سوالی دارند در جلسات دوره‌ای که با یکدیگر انجام می‌دهند آن را مطرح و رفع ابهام کنند. کشیده شدن چنین مسائلی در بطن جامعه و متن مردم کار درستی نیست، چرا که مثل دوره آقای احمدی‌نژاد و اتفاق‌هایی که افتاد باعث ایجاد تنش‌هایی در جامعه می‌شود و مردم از آن آسیب می‌بینند.

وی افزود: معتقدم رئیس‌جمهور، رئیس قوه قضاییه یا رئیس مجلس و دیگر سران کشور اگر ابهامی دارند در جلسات خود آن را مطرح کنند؛ آنها این مطالب را در حالی مطرح می‌کنند که حتی برای ارتباط‌گیری با یکدیگر تلفن سیاسی دارند و می‌توانند به صورت مستقیم با یکدیگر صحبت کنند.

دبیرکل حزب اراده ملت در پاسخ به اینکه گفته می‌شود رئیس جمهور سعی می‌کند فضایی را که علیه او ایجاد شده است و ممکن است منجر به مجلسی مخالف او بیانجامد و دو سال باقیمانده او را سخت کند، را مدیریت کند گفت: این موضوع درست است اما در مسئله مبارزه با فساد، سیاسی و جناحی شدنش، ضرر است. خود قوه قضاییه معتقد است که برخوردها جناحی نیست و من معتقدم که نباید در این مورد زود قضاوت کرد و باید مقداری زمان به آنها بدهیم ولی به طور کلی از رویکرد قوه قضاییه استقبال می‌کنیم.

عضو پیشین شورای‌شهر تهران درباره اینکه در حال حاضر برخوردهای قوه قضاییه مبارزه با مفسد و نه فساد است، گفت: وظیفه قوه قضاییه این است که مفسد و کسی که جرم مرتکب شده است را مجازات کند و مبارزه با فساد باید درون دستگاه‌ها و سیستم‌های دیگر مورد بررسی قرار بگیرد و آنها اجازه شکل‌گری فساد ندهند؛ قبل از به وجود آمدن فساد، قوه قضاییه نقشی ندارد و تنها مسئولیتش برخورد با مجرم و متهم است.

حکیمی‌پور با بیان اینکه وظیفه دستگاه‌های اجرایی و ارگان‌هایی که پول در اختیار دارند، این است که نظامی که فسادخیز نباشد طراحی کنند، تاکید کرد: پیشگیری وظیفه دستگاه‌هایی است که پول در اختیار دارند در عین حال قوه قضاییه می‌تواند به صورت درون دستگاهی، از فساد جلوگیری کند، اما در کل کشور نمی‌تواند؛ حتی سازمان بازرسی فرآیندها را می‌بیند. باید فرآیندها به شکلی باشند که فساد شکل نگیرد و وظیفه همه دستگاه‌ها و قوا همین موضوع است.

دبیرکل حزب اصلاح‌طلب اراده ملت در ادامه ضمن مخالف با طرح سرا گفت: بزرگترین مشکل طرح این است که تحزب را تضعیف می‌کند. گفته می‌شود که این در راستای تحزب است اما درست نیست. چگونه ممکن است که یک عضو حقیقی بیاید و شبکه‌سازی کند در حالی که شبکه‌سازی برای احزاب است.

وی اضافه کرد: اگر افراد حقیقی می‌توانند شبکه‌سازی کنند چرا حزب تشکیل نمی‌دهند و چرا عضو حزبی نمی‌شوند؟ در این طرح، حزب شبکه خود را معرفی می‌کند و فرد حقیقی هم شبکه خود را؛ یعنی یک حزب با یک فرد برابری می‌کند؟! کارکردشان یکی است؟ خنده‌دار است!

این کنشگر سیاسی با بیان اینکه ما چهار سال است می‌گوییم که ساختار شورای عالی اصلاح‌طلبان غلط است یادآور شد: کم کم گوش شنوا پیدا می‌شود؛ اگر به نامه‌ای که سال ۹۴ بعد از انتخابات مجلس دهم به دبیران کل احزاب نوشتیم گوش داده می‌شد اکنون شرایط دیگری وجود داشت؛ در آن نامه نوشتیم که روش شورای عالی غلط است و گفتیم در این شرایط بستن لیست‌ها با مهندسی انجام شده و به صورت رفاقتی، شراکتی و وراثتی بسته می‌شوند.

وی افزود: طرح سرا هم همین‌گونه است؛ انواع و اقسام ایرادهای فنی و اجرایی دارد. لزومی ندارد که افراد اصلاح‌طلب خود و شماره ملی‌شان را معرفی کنند، چرا که برخی در ارگان‌ها مورد آزار و اذیت قرار می‌گیرند و ایراد دیگر این است که از کجا راستی‌آزمایی می‌شود که کدهای ملی‌ که ارائه شده درست است؟ برای اینکه متوجه صحت آنها بشویم باید به اداره ثبت مراجعه کنیم که این غیرممکن است و آنها پاسخگو نخواند بود.

حکیمی‌پور در مورد راهکار درست گفت: دو سال روی طرح مجمع و پارلمان اصلاحات کار کردیم، بهتر بود که آن را زمین نمی‌زدند. در آن زمان دوستانی که فکر می‌کردند منویاتشان اجرا نمی‌شود تهدید به خروج و پارلمان را زمین‌گیر کردند. پارلمان اصلاحات می‌توانست جامعیت لازم را داشته باشد.

نماینده اسبق مجلس در پاسخ به اینکه حتی بدنه جریان اصلاح‌طلبی به شورای عالی نقد دارند اما گوش شنوایی نیست، گفت: مسئول این موضوع من نیستم. خودمان نیز از اول اعتراض داریم و فقط برای اینکه نگویند وحدت‌شکن و مخالف هستیم، نمایندمان در شورای عالی شرکت دارد اما نقدمان را نیز داریم و در جلسات بحث می‌کنیم.

وی در مورد اینکه آیا حزب کارگزاران مخالف اصلی پارلمان اصلاحات بود، گفت: نه، مخالف پارلمان آنها نبودند. اما متاسفانه کارگزاران مقداری اشتباه کرد و برای تضعیف شورای هماهنگی همسویی کرد؛ نماینده‌ حزب نیز  برای تشکیل شورای عالی عجله کرد، در حالی که نظر آقای کرباسچی غیر از‌ آن بود.