واکنش لندن به ممنوعیت فعالیت "شورای انگلیس" در تهران
سفیر انگلیس با انتشار ویدیویی در صفحه اینستاگرام سفارت این کشور در ایران نسبت به ممانعت ایران از فعالیت "شورای انگلیس" در تهران واکنش نشان داد.
رابرت مک ایر اظهار کرد: "شورای انگلیس" سازمان شناخته شده و قابل احترام در جهان است و کار آن این است که از آموزش زبان حمایت میکند در راستای تعامل بینالمللی است. حمایت از ارتباط و پیوندهای دانشگاهی است و خیلی از دانشگاههای ایران خواستار ارتباط داشتن با دنیای بینالملل هستند و همچنین در راستای تعاملات فرهنگی و هنری با کشورهای مختلف این شورا فعالیت میکند و اینها برای بهرهمندی مشترک در نظر گرفته شده است و ترویج فرهنگ ایرانی که بسیار در بریتانیا و اروپا طرفدار دارد از جمله فعالیتهای این شورا محسوب میشود.
وی با بیان اینکه اخیرا دولت ایران هرگونه همکاری با شورای انگلیس را ممنوع اعلام کرده است افزود: این در حالی است که فعالیتهای این موسسه هیچ تهدید و خطری برای ایران ندارد.
این دیپلمات بریتانیایی ادامه داد: ایجاد سوءتفاهم مفید نیست. ایران فرهنگی دارد که باید به آن افتخار کند و دنیا از طریق فعالیتهای این موسسه میتواند بیشتر از فرهنگ ایران بهرهمند شود. سفارت ایران در لندن از این قبیل فعالیتهای فرهنگی انجام میدهد که بسیار خوشایند است.
به گزارش ایسنا، وزارت اطلاعات کشور 14 آبان در بیانیهای "هرگونه همکاری با شورای فرهنگی انگلیس را ممنوع اعلام کرد."
در این بیانیه آمده است: «به اطلاع مردم شریف ایران و جامعه فرهنگی نخبگان و فرهیختگان کشور می رساند؛ کشور انگلیس که سابقه طولانی در نفوذ، شبکه سازی و جریان سازی در کشورهای مختلف را دارد قصد اجرای پروژهای با هدف شبکه سازی فرهنگی را داشت؛ پروژه مذکور با محوریت و مسئولیت شورای فرهنگی انگلیس موسوم به بریتیش کانسیل در حال اجرا بود و شامل تعدادی از نخبگان و عناصر فعال در عرصه های آموزشی و فرهنگی می گردید که از ابتدا تحت رصد سربازان گمنام امام زمان(عج) قرار گرفته و با اقدام به موقع از عملیاتی شدن و تحقق اهداف انگلیس در شبکه سازی و نفوذ در حوزه های آموزشی ممانعت به عمل آمد. همانگونه که قبلا ًسخنگوی محترم قوه قضاییه اعلام کرده بودند هرگونه همکاری با شورای فرهنگی انگلیس ممنوع بوده و پیگرد قضایی خواهد داشت.»
مکایر در پیام ویدئوی خود آورده است: متاسفانه ایران تصمیم گرفته که به "شورای انگلیس" اجازه ندهد تا دفتر خود را دوباره در ایران باز کند اما تهدید مردم عادی که با این شورا در ارتباط هستند اقدام شدیدی است و در مقابل این سازمان صلحآمیز منطقی و صحیح نیست.
وی خاطرنشان کرد: در زمانی که تنش در دنیا زیاد است تعاملات فرهنگی میتواند به ایجاد اطمینان و درک مشترک کشورها از یکدیگر کمک کند و تمام مردم میتوانند از آن بهرهمند شوند.
دیدگاه تان را بنویسید