بیانیه پایانی نشست کمیسیون مشترک برجام؛ حمایت از روسیه برای تداوم برنامه هستهای ایران
اعضای حاضر در نشست امروز کمیسیون مشترک برجام ضمن حمایت از روسیه برای تداوم اجرای پروژه ایزوتوپهای پایدار در ایران، بر تاثیر تحریمهای آمریکا بر ممانعت از بهرهمندی ایران از منافع برجام اذعان کردند.
بیانیه هماهنگکننده نشست کمیسیون مشترک برجام امروز چهارشنبه هفتم اسفند ماه بعد از نشست یک ساعت و نیمه در وین منتشر شد.
این بیانیه به شرح زیر است:
نشست کمیسیون مشترک برجام در تاریخ ۷ اسفندماه ۱۳۹۸ در وین برگزار شد. بر اساس برجام، کمیسیون مشترک مسئولیت نظارت بر اجرای این توافق را بر عهده دارد.
این نشست به ریاست خانم هلگا اشمید، به نمایندگی از طرف نماینده عالی اتحادیه اروپایی و با حضور چین، فرانسه، آلمان، فدراسیون روسیه، انگلیس و جمهوری اسلامی ایران، در سطح معاونان وزرای خارجه، مدیران سیاسی، سفرا برگزار شد.
در این نشست، گامهای ایران در کاهش تعهدات هستهای ذیل برجام از جلمه اعلان مورخ ۱۵ دیماه ۱۳۹۸ و نگرانیهای دیرپای کلیه اعضا در خصوص آثار خروج آمریکا از برجام در سال ۱۳۹۷ و اعمال مجدد تحریمها، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در همین راستا، نگرانی جدی پیرامون گامهای ایران در خصوص تعهدات هستهای ذیل برجام ابراز شد. اعضاء همچنین تصدیق کردند که وضع مجدد تحریمهای آمریکا، مانع بهرهمندی کامل ایران از منافع ناشی از رفع تحریمها شده است.
تمامی اعضا، با یادآوری اینکه این توافق، عنصر کلیدی ساختار عدم اشاعه جهانی محسوب میشود، بر اهمیت صیانت از آن تاکید کردند. متعاقب بیانیه نماینده عالی اتحادیه اروپایی مورخ چهارم بهمن ماه ۱۳۹۸، اعضاء، مباحث مطروحه در سطوح کارشناسی که در هفتههای گذشته در قالبهای مختلف، هم در خصوص مباحث مرتبط هستهای و هم در خصوص پیامدهای گستردهتر خروج آمریکا از برجام، وضع مجدد تحریمهای آمریکا و منافع حاصل از رفع تحریمها در جریان بوده است را مرور کردند. کارشناسان موظف شدند که این مباحث را پیش برند.
اعضای حاضر از تحولات مثبت اخیر در خصوص پردازش اولین تراکنش از طریق اینستکس، اضافه شدن چهار دولت اروپایی به عنوان سهامداران جدید و افق افزایش بیشتر سهامداران استقبال کردند. آنها همچنین به اهمیت تقویت این ابزار اذعان داشتند. اعضا، بر مسئولیت جمعی خود جهت تداوم پروژههای کلیدی عدم اشاعه که بخشی اساسی از برجام محسوب میشود، تاکید کردند.
آنها از تلاشهای مستمر کارگروه اراک و روسای مشترک آن، انگلستان و چین، جهت پیشبرد مدرنسازی تاسیسات اراک استقبال کردند. آنها تحولات اخیر در خصوص تاسیسات فردو را مدنظر قرار داده و حمایت قاطع خود را از روسیه برای تداوم اجرای پروژه ایزوتوپهای پایدار ابراز داشتند.
این نشست در زمان شیوع ویروس کرونا برگزار شد.
اعضاء، با چین، جمهوری اسلامی ایران و تمامی کشورهای مبتلا، در تلاشهایشان برای مقابله با این موضوع، مشخصاً، مشارکت چین و آنهایی که متعاقباً متاثر شدهاند در مبارزه با این چالش سلامت جهانی، اعلام همبستگی کردند.
دیدگاه تان را بنویسید