مهدی آیتی گفت: نهاد یک آش شعله‌قلم‌کار است که هیچ سنخیتی با اصول دموکراتیک ندارد و باعث تشدید شکاف‌ها، انشعاب‌ها و گلایه‌مندی‌ها می‌شود.

روایت مهدی آیتی از مخالفت شدید هادی خامنه‌ای با نهاد اجماع‌ساز اصلاح‌طلبان/ موسوی‌لاری لطمه بزرگی به اصلاحات زد و باید پاسخگو باشد/ نهاد اجماع‌ساز باعث انشعاب در میان اصلاح‌طلبان می‌شود/ خاتمی اشتباه بزرگی کرد/ شکست اصلاحات حتمی است
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

گروه سیاست مثلث‌آنلاین: نهاد اجماع‌ساز اصلاح‌طلبان در حالی شکل گرفته است که همچنان انتقادهایی که شورای عالی سیاست‌گذاری وارد بود، وجود دارد؛ به نحوی که وجود اشخاص حقیقی در کنار اشخاص حقوقی از همین حالا بر اختلافات درون‌جبهه‌ای دامن زده است.

مهدی آیتی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب درباره این موضوع به «مثلث‌آنلاین» گفت: «من چندروز پیش خدمت آقای هادی خامنه‌ای بودم و نظرش را درباره شورای جدید اصلاح‌طلبان جویا شدم. او به عنوان یکی از اصلاح‌طلبان قدیمی و دبیرکل مجمع نیروهای خط امام نکاتی را گفت که نظر من همین است؛ پس آنچه می‌گویم هم نظر شخصی‌ام است و هم نظر آقای هادی خامنه‌ای. ما در ابتدا دیدیم که شورایی نه‌ نفره. شاکله اصلی جبهه اصلاحات مشتکل از احزاب هجده‌گانه‌ای بود که هر حزب یک کرسی داشت؛ بنابراین شوای عالی اصلاحات نماینده اصلی اصلاح‌طلبان بود. این روند ادامه داشت تا آنکه آقای خاتمی به نماینده‌اش یعنی آقای موسوی‌لاری اعلام کرد که آن شورا منحل شود و شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان جای آن را گرفت».

او ادامه داد: «در شورای عالی سیاست‌گذاری استدلال این بود احزاب فعال نیستند و به دلیل آنکه تعداد برخی احزاب به انگشتان یک دست هم نمی‌رسد و به قول آقای حجاریان در یک فولکس‌واگن جا می‌شوند. در این شورا چنین استدلال می‌شد که احزاب اصلاح‌طلب فراگیر و ملی نیستند. به همین دلیل ایده آقای خاتمی این بود که در کنار احزاب از شخصیت‌های حقیقی مؤثر، با نفوذ و دارای وزن سنگین استفاده شود. آقای هادی خامنه‌ای همان زمان با این موضوع مخالف بود و علتش هم این بود که وقتی باب ورود اشخاص حقیقی باز می‌شود و دیگر صرفا احزاب نیستند، یک عده از شخصیت‌های اصلاح‌طلب پشت در می‌مانند زیرا امکان این وجود ندارد که همه شخصیت‌های اصلاح‌طلب عضو شورای عالی باشند».

این فعال سیاسی درباره آنچه در شورای عالی سیاست‌گذاری شکل گرفت، بیان کرد: «وقتی یک عده خاص در شورای عالی حضور داشتند و عده بسیاری حضور نداشتند، شورای عالی به محمل پارتی‌بازی باندبازی تبدیل شد و کاملا به نهادی غیردموکراتیک تبدیل شد. شخصیت‌هایی که از حضور در شورای عالی بازمانده بودند هم از بخشی از اصلاح‌طلبان انشعاب کردند. آقای خامنه‌ای می‌گوید باید یک ضابطه‌ای وجود داشته باشد و تنها احزاب رسمی ثبت شده بتوانند عضویت داشته باشند. وقتی چنین قاعده‌ای وجود نداشته باشد، رانت‌خواری به وجود می‌آید؛ شرایطی که در شورای عالی سیاست‌گذاری دیدیم».

او افزود: «آنچه نتیجه تصممی شورای سیاست‌گذاری رانتی بود، شورای شهر فعلی و مجلس دهم بود که هیچ نتیجه مثبتی نداشت. این کارنامه ضعیف باعث شد حیثیت اصلاح‌طلبان لطمه ببیند. این همه خرابی و نابسمانی که ناشی از عملکرد لیست امید مجلس دهم، شورای شهر پنجم و دولت یازدهم و دوازدهم به وجود آمد، نتیجه تصمیم شورای عالی بود. آقای خاتمی هم اشتباه بزرگی کرد که آبروی خود را پشت این شورا گذاشت. او نباید دخالت می‌کرد و باید می‌گذاشت که خود احزاب حاضر در شواری عالی تصمیم بگیرند. ما باور داریم همه این خرابی‌ها ناشی عملکرد آقای موسوی‌لاری است و او مسئول لطمه‌ای است که به اصلاحات وارد شد و باید پاسخگو باشد».

آیتی درباره نهاد تازه تأسیس اصلاح‌طلبان هم اظهار کرد: «مطمئن باشید همین مشکلات در نهاد اجماع‌ساز جدید هم رخ می‌دهد. این نهاد یک آش شعله‌قلم‌کار است که هیچ سنخیتی با اصول دموکراتیک ندارد و باعث تشدید شکاف‌ها، انشعاب‌ها و گلایه‌مندی‌ها می‌شود. آقای هادی خامنه‌ای هم به شدت با نهاد اجماع‌ساز مخالف است. با این روند تردیدی نیست که جبهه اصلاحات در انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده و انتخابات شوراها شکست می‌خورد. شکست حتمی است و متأسفانه آقایان شکست قریب‌الوقوع را نمی‌بینند».

او در پایان درباره علت آنکه بازهم خاتمی پشت نهاد اجماع‌ساز جدید آمده است، گفت: «آقای خاتمی مانند همه انسان‌های روی کره زمین تحت تأثیر مشاوران و اطرافیانش قرار می‌گیرد. او مشاورانی دارد که راست و نادرست را با هم به او می‌گوید. یکی از بزرگ‌ترین اشتباهات دیگر این است که گویا نامزدی آقای حسن خمینی جدی شده است. باور کنید که نامزد شدن آقای خمینی یکی از بزرگ‌ترین اشتباهات اصلاحات در طول تاریخ حیاتشان است».