«مثلثآنلاین» گزارش میدهد؛
چالشهای تشکیل دولتی شایستهسالار
برخی طیفهای سیاسی میکوشند تا نیروهای دلخواه خود را به رئیسی تحمیل کنند.

گروه سیاست مثلثآنلاین: سید ابراهیم رئیسی بعد از انتخابات اعلام کرد که در دولت مسئولیتها بر اساس شایستهسالاری تقسیم میشود؛ گزارهای که به دولتی فراجناحی تعبیر شد. حتی دفتر رئیسی به سرعت به برخی چهرههای سیاسی از جمله چهرههای اصلاحطلب تماس گرفت تا نشان دهد بنای دولت فراجناحی است اما حتما این انتظار وجود ندارد که رئیسی از نیروهای منتقد خود استفاده کند اما او این انتظار را بالا برد که دولت محل سیاسیکاری برخی نیروهای خاص نشود. حالا اما نگرانی سهمخواهی در دولت او بالاگرفته است و گفته میشود که طیفهایی خاص میخواهند با تحت فشاردادن رئیسجمهور افرادی در کابینه حضور یابند که از شایستگی لازم برخودار نیستند.
چندروز پیش احمد کریمی اصفهانی درباره این موضوع گفته بود: « با توجه به اینکه آقای رئیسی کمتر از حمایت تشکلها، جناحی یا جبههها برخوردار بود و در عین حال پیشتر هم اعلام کرد که ستادهای من خانههای مردم است طبیعی است که باید بیشترین توجه را به مردم برای حل مشکلات و معضلات مصروف کند این موضوع محقق نمیشود مگر اینکه کابینهای تشکیل شود که از قدرت، توانمندی، تخصص، تدین، ایمان و پاکدستی برخوردار باشد. این مهم مستلزم این مسئله است که کسی که دارای این ویژگیها است وارد کابینه شود نه کسی که در جناح یا در مجموعه ای فعالیت دارد و خدای ناکرده کسانی که خودشان را تقریبا طلبکار میدانند و آقای رئیسی را بدهکار... طبیعی است که آقای رئیسی باید شایسته ترین ها را انتخاب کند و زمان و شرایط به گونهای است که اگر از دست برود دیگر اعتماد مردم را نمیتوان به سادگی جلب کرد در راستای این کار هم باید افراد دارای اقتدار و توانمند انتخاب شوند و فارغ از مسائل جناحی، کارها پیش برود شاید آقای رئیسی هم این گونه فکر میکند افراد و دوستان نیز باید توجه کنند که این فرصت را به رئیسجمهور بدهند و چیزی را به او تحمیل نکنند به بیان دیگر به آقای رئیسی اجازه بدهند به صورت درست و ریشهدار، افرادی را با ویژگیهای خاص که توانایی عمل کردن به وعدههای داده شده به مردم را دارند، انتخاب کنند».
یا ابوالقاسم رئوفیان نیز با ذکر همین مواضع گفته بود: «رئیس جمهور با مسئولیتی که متوجه اوست باید بهترینها را برای اداره امور کشور با در نظر گرفتن همان شاخصهایی که خود ایشان اعلام کردند، انجام دهد و از میان همه کسانی که انتخاب میکنند یا خود افراد برای حضوردر کابینه اعلام آمادگی میکنند و در معرض ارزیابی قرار میگیرند، هیات دولت خود را تشکیل داده و وزرای مدنظر خود را به مجلس معرفی کند. مجلس هم گزینههای پیشنهادی را بررسی میکند که در نتیجه یا رأی اعتماد میدهد یا خیر... نه نمایندگان و نه هیچ حزب و گروهی اعم از پایداریها و غیرپایداریها نباید ذهن رئیسجمهور را از انتخاب آزادانه یک کابینه صبور و مقاوم در برابر مشکلات، کارآمد و پاکدست، آشنا با درد و نیازهای مردم و قادر به کاهش آلام و دردهای جامعه منحرف سازند. البته از باب توصیه به کار درست و ارائه مشورت، مطلبی مطرح میشود و این خوب است؛ اما اینکه بخواهیم به نوعی صحبت کنیم که از آن خط و نشان کشیدن و تعیین تکلیف کردن برداشت شود، به نظرم کار غلط و ناپسندی است».
حالا در این بین گفته میشود که برخی که خود را از حامیان رئیسی در انتخابات میدانند میکوشند تا سهمی از دولت برای خود به دست آورند مانند نیروهای جبهه پایداری که به زعمشان خود و نامزد اصلیشان را هزینه حمایت از رئیسی کردهاند؛ نگاهی که البته در میان قاطبه جامعه جایگاهی ندارد و حتما سید ابراهیم رئیسی که به محض پیروزی در انتخابات از هرگونه رویکرد سیاستزده اجتناب کرد سعی خواهد کرد که گرفتار چنین سهمخواهیهایی نشود.
دیدگاه تان را بنویسید