زمان برداشت یارانه جدید رئیسی مشخص شد | مبلغ قابل برداشت یارانه جدید چقدر است؟
یارانه کمکمعیشتی اردیبهشتماه که تا پیش از این مسدود بود، در حال حاضر قابل برداشت است.
دولت در سال جدید با حذف ارز ترجیحی پیشنهاداتی برای یارانه جدید دارد. به تازگی پرداخت یارانه گوشت به عنوان یارانه جدید توسط دولت مردان مطرح شده است.این یارانه جدید بر اساس گمانه زنی ها به 300 هزار تومان می رسد. یارانه جدید به گفته برخی از نمایندگان به صورت کالا پرداخت خواهد شد.در ادامه به آخرین اخبار از یارانه جدید می پردازیم.
نخستین یارانه کمکمعیشتی دولت که مربوط به ماه اردیبهشت 1401 است، قابل برداشت شد.
دولت پیش از اجرای طرح اصلاح یارانهها، 2 یارانه جدید اردیبهشت و خرداد را همزمان به حساب سرپرستان خانوار که مشمول دریافت این یارانه بودند، واریز کرد، این یارانه برای هر نفر از خانوارهای دهکهای اول تا سوم 400 هزار تومان و برای هر نفر از خانوارهای دهکهای چهارم تا نهم، 300 هزار تومان است.
هر دو یارانه کمک معیشتی، بلوکه بود، اما طبق اعلام قبلی، اولین یارانه امشب قابل برداشت شد.
ساعاتی پیش در قالب اطلاعیه شماره 2 ستاد تنظیم بازار اعلام شد: پیرو اطلاعیه قبلی و سخنان ریاست محترم جمهور در گفتگوی زنده و مستقیم با مردم، ضمن تقدیر و تشکر از همراهی یکایک ملت شریف ایران در زمینه اجرای طرح مردمیسازی و توزیع عادلانه یارانهها، با توجه به اقدامات انجام شده و اطمینان از تامین کالاهای اساسی مورد نیاز مردم و بررسیهای کارشناسی در مورد اصلاح و متناسب سازی قیمت کالاهای مشمول طرح (روغن، مرغ، تخم مرغ و لبنیات) بدینوسیله اعلام می دارد: براساس پیشنهاد سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان و تصویب ستاد تنظیم بازار، سقف قیمت کالاهای مذکور تعیین و مقرر گردید از طریق اتحادیه ها و تشکلهای مربوطه به واحدهای صنفی ابلاغ و از روز پنج شنبه مورخ 22 اردیبهشت 1401 به تدریج مجاز به اعمال قیمتهای جدید باشند. استانداران نسبت به متناسب سازی قیمت کالاها در هر استان و نظارت بر رعایت قیمتها، اقدامات لازم را به عمل خواهند آورد.
بار دیگر اعلام میگردد یارانه نان و دارو همانند گذشته برای تمامی دهک ها و اقشار جامعه برقرار بوده و اقلام مذکور مشمول تغییر قیمت نخواهد شد.
در حال حاضر یارانه کمکمعیشتی خردادماه نیز در حساب سرپرستان خانوار بلوکه است که در ماه آینده قابل برداشت خواهد شد.
زمان برداشت یارانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومانی
وی درباره با اینکه چه زمانی یارانه واریزی قابل برداشت خواهد بود، گفت که فعلا توزیع کالاهای ۴۲۰۰ تومانی ادامه دارد. بنابراین با شروع اصلاح نرخ ارز و مشخص شدن سقف قیمتی کالاها و اصلاحاتی که صورت میگیرد برداشت یارانه واریزی آزاد خواهد شد که احتمالا به زودی مرحله اول برای ماه جاری قابل برداشت میشود و یارانه دوم نیز در ماه بعد در دسترس قرار خواهد گرفت.
میرکاظمی اشارهای هم به موضوع کالابرگ الکترونیک که در قانون بودجه برای توزیع یارانه تکلیف شده است، داشت و افزود: فعلا پرداخت یارانه به صورت نقدی انجام میشود تا زیرساختهای لازم برای کالابرگ راآماده کنیم، کالابرگ چیز عجیبی نیست، کارت بانکی یارانه شارژ خواهد شد و کالای اساسی خاصی را می تواند طبق سازوکار تعیین شده خریداری کرد.
اوضاع مواد غذایی در جهان بههم ریخته است
میرکاظمی در ادامه به جریان حذف ارز ترجیحی از نهادهها و توزیع یارانه جدید اشاره کرد.
وی گفت که از دلایل مهم اقدام دولت در این باره، افزایش قیمت مواد غذایی در دنیا و وضعیت بهم ریخته آن است که امنیت غذایی را تحت تاثیر قرار میدهد از این جهت باید دولت برای آن فکری میکرد تا بتواند توزیع عادلانهای نیز داشته و از مردم حمایت کند، از این رو برای اصلاح ورود کردیم و طبق قانون بودجه در حال انجام است.
معاون رئیس جمهور، با اشاره به مبنای دهکبندی افرادی که مشمول یارانه نقدی شدهاند، توضیح داد که طبق قانون بودجه، دهکهای درآمدی باید مشخص میشد که وزارت رفاه در این رابطه اقدام کرد و در ادامه اطلاعات پالایش شده در اختیار سازمان هدفمندی یارانهها قرار گرفت و پرداخت براساس آن صورت گرفت. از این رو با توجه به پرداختی اخیر، اگر افرادی جا مانده و یا تصور میکنند که باید مشمول دریافت یارانه میشدند، میتوانند اعتراض خود را در سامانه مربوطه اعلام کنند تا مورد بررسی قرار بگیرد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه در مورد اینکه این حجم از توزیع یارانه نقدی چه تاثیری بر نقدینگی و تورم خواهد داشت، افزود: باید توجه داشت که افزایش قیمت از شهریور ۱۴۰۰ تاکنون بالای ۶۰ تا ۸۰ درصد بوده و در همه جای دنیا اتفاق افتاده است. بنابراین لازم است آثار آن را بخصوص در مواد غذایی کم و قدرت خرید مردم را افزایش دهیم.
به گفته وی، دولت قبل ارز نیمایی را خریداری کرده و به نرخ ۴۲۰۰ تومان میفروخت تا کسری ارز ترجیحی را تامین کند که این عاملی برای افزایش پایه پولی بود. اما اکنون وقتی که ما ارز ۴۲۰۰ تومان را برمیداریم، فروش ارز دولت به نرخ ارز نیمایی انجام میشود که خو د عاملی برای جمع کردن ریال از بازار و حذف رانت موجود در ارز ترجیحی است ،بنابراین به نوعی تورم آن را کنترل خواهد کرد.
اثر افزایش ۵۷ درصدی دستمزد در هزینه نهایی تولید
وی یادآور شد که گزارش رسمی مرکز آمار نشان میدهد که از سال ۱۳۹۷ تاکنون قیمت کالاهای اساسی بین چهار تا پنج برابر افزایش یافته با اینکه ارز ۴۲۰۰ تومان دریافت میکردند، به هر حال عوامل دیگر در تولید اثرگذار است. مثلا در کنار افزایش هزینه ها، موضوع رشد ۵۷ درصدی دستمزد مورد توجه است که خود در تولید نهایی اثرگذار خواهد بود.
از تولیدکننده حمایت میشود
موضوع اختلاف ایجاد شده به دلیل حذف ارز ۴۲۰۰ و قیمت ارز نیمایی برای تولیدکنندگان با توجه به حذف یارانه آنها نیز مطرح شد که میرکاظمی توضیح داد: به هر صورت وقتی که تولیدکننده با ارز ۴۲۰۰ تولید انجام میداده ولی اکنون با ارز نیمایی، مابهالتفاوتی ایجاد میشود که باید مورد حمایت قرار بگیرد و دولت به آن توجه دارد.
اما به هر ترتیب با اصلاحی که صورت گرفته یارانه در نهایت به سمت مصرفکننده رسیده و در این بین قاچاق دیگر انجام نخواهد شد و این سازمان حمایت است که قیمت را اعلام خواهد کرد و تولیدکننده نیز از آن تبعیت میکند. در عین حال که در هنگام توزیع کالابرگ موضوع کالای تولیدی مورد توجه قرار خواهد گرفت.
هدف ما درآمدزایی نبود
دیدگاه تان را بنویسید