عکس / مه برداری ، روشی نوین برای ذخیره آب در سراسر جهان
وجود ذرات مه در هوا، یکی از ویژگی هایی است که برخی اقلیم ها از آن برخوردارند، و امروزه با استفاده از روشی که مه برداری، نام گرفته است، به برداشت آب از ذرات مه می پردازند. در این روش از پنل های عمودی در ابعاد و اندازه های متناسب با محیط مورد نظر، استفاده می نمایند. این بوم ها دارای بافتی مشبک بوده و از حصار ها و انشعابات خاصی برای جمع آوری آب تولید شده برخوردارند. ساختار این بوم ها به گونه ای طراحی شده است، که ذرات مه در برخورد با آن ها، متراکم شده، و به آب تبدیل می گردد. قطرات آب تولید شده، از طریق انشعابات موجود در بدنه ی این پنل ها، به منابع جمع آوری آب، منتقل شده و به طور مستقیم، به مصرف می رسند.
مه برداری در کشور شیلی(Chile)
سیستم مه برداری در کویر آتاکاما(Atacama)، که خشک ترین بخش زمین است.
مه برداری در کشور شیلی
"Atrapanieblas" که همان سیستم جذب مه، و برداشت آب از آن است، در منطقه ای پوشیده از مه، به نام "Alto Patache" واقع در بیابان آتاکاما، که در شمال کشور شیلی قرار گرفته است، اجرا می گردد.
مه برداری در کشور پرو(Peru)
با استفاده از سیستم برداشت آب از مه موفق شده اند، تا در نوامبر سال 2009، مقدار قابل توجهی آب خالص را، از مه موجود در منطقه ی Bellavista el Paraiso shantytown، واقع در شهر لیما، کشور پرو، به دست آورند.
برداشت آب از مه، در کشور مراکش(Morocco)
جالب است بدانید، یک سازمان خصوصی مراکشی، به نام Dar Si Hmad توانسته است، تا بزرگ ترین پروژه یبرداشت آب از مه را، اجرا نماید، و بدین وسیله موفق به گردآوری 6000 لیتر آب، در هر روز می شود.
برداشت آب از مه، در کشور موروکو
در منطقه ای کوهستانی در اطراف صحرای sahara توانسته اند، تا با قرار دادن پنل های بزرگی که دارای بافتی مشبک هستند، به جذب ابرهایی از مه غلیط بپردازند، و پس از متراکم نمودن این ابرها، به آبی پاک و زلال، برای مصارف آشامیدنی، دست یابند.
برداشت آب از مه، در کشور مراکش
پروژه ی برداشت آب از مه باعث شده است، تا آب مورد نیاز برای 500 نفر از ساکنین 5 روستای گرفتار در خشکسالی، که با نام ضد اطلس نیز شناخته می شوند، تامین گردد.
برداشت آب از مه، در کشور مراکش
سیستم جمع آوری آب از مه، از پنل هایی عمودی با بافت مشبک، تشکیل شده است. این پنل ها، ذرات مه را جذب کرده و با متراکم نمودن این ذرات، آن ها را به قطرات آب تبدیل می نمایند. این قطرات از این پنل ها سرازیر شده، و به منبعی برای جمع آوری آب، انتقال می یابند.
برداشت آب از مه، در کشور مراکش
قبل از راه اندازی این پروژه، مردم بومی مجبور بودند، تا برای تهیه ی آب از چاه های خالی، روزی 3 ساعت پیاده روی نمایند. اما هم اکنون، قیمت آب، به شدت کاهش یافته است و دسترسی به آن، از طریق شیر آب موجود در خانه ها نیز، امکان پذیر شده است.
مه برداری در آفریقای جنوبی
در این منطقه،از دو پنل عمودی در روستای Taleni، که در شرق آفریقای جنوبی واقع شده است، استفاده می نمایند. همان طور که در تصویر مشاهده می کنید، دانش آموزان در مقابل این دو پنل عمودی ایستاده اند. لازم به ذکر است که این عکس، در مارچ 2006، به ثبت رسیده است.
مه برداری در آفریقای جنوبی
در ایالت Limpopo، که آب بسیار کمیاب است، مدرسه ی ابتدایی Tshiavha، موفق به راه اندازی پنل هایی در شهر Thohoyandou، برای برداشت آب از مه، شده است، و همین مساله موجب احیای این منطقه ی کم آب، گشته است.
مه برداری در آفریقای جنوبی
موقعیت کوهستانی و آب و هوای متراکم و غلیظ شهر Thohoyandou، باعث شده است، تا این شهر به یکی از شهرهای نادری که امکان اجرای پروژه ی برداشت آب از مه را دارند، تبدیل گردد.
مه برداری در آفریقای جنوبی
همان طور که در عکس بالا مشاهده می کنید، کودکی در حال نوشیدن یک لیوان آب، که از پنل های برداشت آبِ موجود درمدرسه ی ابتدایی ،Tshiavha واقع در ایالت Limpopo ، تهیه شده است، می باشد. این عکس در سال 2011 به ثبت رسیده است.
مه برداری در جزیره ی تنریف (Tenerife)
جزیره ی تنریف، واقع در مجموعه جزایر قناری، به عنوان یکی از اصلی ترین مناطق استفاده از پنل های برداشت آب از مه، شناخته می شود.
مه برداری در جزیره ی تنریف
مهندسین در سال 2015، به نصب گونه ی جدیدی از پنل های مه برداری در تنریف، پرداخته اند، تا به مقایسه ی نتایج حاصل از آن ها، با نمونه های شیلیایی که قبلا مورد استفاده قرار می گرفتند، بپردازند.
دیدگاه تان را بنویسید