پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

 

 

جزیره هرمز، موزه زمین شناسی و بهشت زمین شناسان است.بهشتی برای گردشگران داخلی و خارجی تا جادوی خلقت را از نزدیک دیده و لمس کنند. جزیره ای با کوه های خوراکی، صخره هایی به شکل اژدها، سطح انرژی مثبت بالا، غار و سنگ های نمک پنهان شده در دره های رنگارنگ، قلعه ای باشکوه در کنار خط ساحلی و حتی کوه دماوند! شگفتی های جزیره هرمز را نمی توان با انگشت شمرد و یا حتی با زبان و نوشتار تعریف کرد، تنها می توان کشف کرد و دید، آن هم با چشم دل. بنابراین با ما همراه باشید در سفری مجازی به ساحل جزیره هرمز و اطلاعاتی پیرامون این جزیره ...

جزیره هرمز 2

جزیره ای سرخ و سفید در دل آبی خلیج فارس

تنها راه دسترسی به ساحل جزیره هرمز، اسکله بندرعباس و قشم است.، آن هم بوسیله شناورهای تندرو. هرچند که اهالی با قایق موتوری نیز، در باقی ساعات مشخص روز و با هزینه هایی بالاتر از هزینه معمول ( 10 تا 20 هزار تومان در اسکله ) می توانند شما را به جزیره هرمز برسانند.

بیشتر مسافران صبح زود خود را به جزیره هرمز می رسانند، هم به خاطر خنک بودن هوا و هم برای زیاد بودن وسیله نقیلیه برای گشت و گذار در جزیره. شما می توانید سوار بر سه چرخ هایی که تقریبا بین ساعتی 20 تا 30 هزار تومان، ماشین هایی با هزینه ساعتی 35 هزار تومان و اجاره موتور و ماشین، یکی را برای بازدید از عجایب جزیره کع در گوشه و کنار آن پخش شده است، انتخاب کنید.

پیشنهاد ما اما، همراه شدن با محلی ها و تجربه سه چرخه سواری در جزیره است، که منظره ای باز و وسیع را در اختیارتان می گذارد.

جزیره هرمز 3

جاذبه های گردشگری جزیره هرمز

ساحل جزیره هرمز، جاذبه های گردشگری بسیار و البته رازهای بسیاری دارد. ممکن است در یک سفر، با یکی از اهالی همراه باشید و تنا در حد نیاز اطلاعات کسب کنید و در سفر بعدی، همراه یکی دیگر از راننگان محلی که داستان تک تک شگفتی های جزیره با شوق و ذوق برایتان می گوید. به همی خاطر هست که می گوییم، جزیره هرمز مکانی معمولی نیست که تنها بتوان ان را از روی عکس ها و متن ها شناخت، بلکه باید آن را زندگی کرد.

به طور کلی اما جاذبه های گردشگری در ساحل جزیره هرمز وجود دارد که شناخته شده تر هستند و هیچ مسافری نباید بازدیدشان را از دست بدهد. برای مثال، باقی مانده قلعه پرتغالی ها که حتی این روزها نیز باشکوه است. دره سکوت و الهه نمک که پیشنهاد می کنیم زمانی را برای جذب انرژی مثبت از آن، در نظر بگیرید. بازدید از فرش طراحی شده از خاک های رنگی جزیره را هم نباید از دست داد.ساحل سرخ، ساحل نقره ای، دره رنگین کمان ها، دماوند هرمز که قله ای سفید و بلندتر از باقی تپه های ساحل جزیره است، دره مجسمه ها و ...

جزیره هرمز 4

 قلعه پرتغالی ها

 قلعه پرتغالی های جزیره هرمز یا قلعه هرمز، یکی از جاذبه های گردشگری هرمز است که بازدیدش را به هیچ عنوان نباید از دست داد. قلعه پرتغالی ها که قدمتی 500 ساله دارد، در کنار خط ساحلی شمال جزیره هرمز، قرار گرفته. در سال 1507 میلادی، یعنی در دورانی که پرتغالی ها بر جزیره سلطه داشتند، دریانورد پرتغالی با نام آلفونسو آلبرکرک، دستور ساخت این قلعه را داد. کافیست تا در بلندای یکی از دیواره های قلعه بایستید تا متوجه شوید، شکل کلی قلعه،  چند ضلعی نامنظم است. دیواره های قرمز رنگ آن نیز حدود 3 متر قطر و تا 12 متر ارتفاع دارند. این روزها نیز می توان باقیمانده آب انبار، انبار ها تسحیلات، سربازخانه، کلیسا و ... را در قلعه دید. داستان حکمرانی پرتغالی ها در جزیره تا سال 1623 میلادی که یکی از سرداران صفوی براین منطقه تسلط پیدا کرد ادامه داشت و پس از آن نیز، تا به امروز، هرمز متعلق به ایران بوده است.

قلعه پرتغالی ها

قلعه پرتغالی ها 2

 دره سکوت، دره انرژی یا دره نمک تبرزن

از جاده اصلی تا رسیدن به دل دره، چند صد متر راه است. چند صد متری که پس از طی کردن آن، با سکوتی که دارد، شما را متعجب می سازد. سکوتی که به علت وجود درصد بالایی از نمک در ساختار کوه های این منطقه است. برخلاف دره ها و سایر کوهستان ها، در این منطقه اگر با صدای بلند صحبت کنید، پژواک صدایتان به شما بازنمی گردد، گویی دره تلاش در ساکت کردن شما و ذهنتان دارد تا بتوانید انرژی مثبت آن را درک و دریافت کنید. دلیل گذاشتن نام دره انرژی بر این منطقه نیز همین است، زیرا همان طور که می دانید، سنگ نمک، توانایی بالایی در جذب نیروهای منفی و پخش کردن انرژی مثبت دارد. بنابراین بهترین کار این است که پس از تماشای " الهه نمک " که تپه ای باشکوه، براق و رنگارنگ از سنگ نمک است، دقایقی را به سکون، آرامش و مدیتیشن حتی بگذرانید. ناگفته نماند که نام دره نمک تبرزن نیز، از آنجایی آمده است که در گذشته، اهالی برای استخراج نمک از دره، مجبور بودند با تبر، سنگ های نمک سخت منطقه را از دل تپه ها و کوه ها در ساحل جزیره هرمز جدا کنند.

الهه نمک

 دره مجسمه های هرمز

برای بازدید از این دره، قوه تخیل و تجسم خود را نیز باید همراهتان بیاورید. دره ای که نمایشگاهی از مجسمه های سنگی از حیواناتی مانند اژدها، گوسفند، خروس و ... است و همگی کار دست باد و آب و فرسایش خاکی. درواقع دره مجسمه ها که این روزها توریست ها در آن قدم میزنند، روزگاری زیر آب بوده است و پس از سر برآوردن از آن، طی فرسایشی چند هزارساله، به وضعیت کنونی رسیده است.

اما زیبایی های این دره، در اینجا به پایان نمی رسد. با اد امه دادن مسیر تا انتهای آن، به پرتگاهی با ارتفتع حدودا 40 متر خواهید رسید که منظره ای بی نظیر از خط ساحلی را برایتان فراهم کرده. بلندایی که می توانید در سکوت و آرامش در آن نشسته و از تماشای افق، لذت ببرید.

 دره مجسمه های هرمز

 دره مجسمه های هرمز 2

بزرگترین فرش خاکی جهان

 بزرگترین فرش خاکی جهان، هرساله در بیست هشتم اسفند ماه، در یکی از ساحل جزیره هرمز، رونمایی می شود. این فرش که ترکیبی از 18 رنگ مختلف است، داستانی از نوروز، افسانه های دریایی و محلی هرمز و قایق های صیادی، پوشش زنان، طرحی از لاک پشت و آهوان، قلعه پرتغالی ها و ... را روایت می کند. طراحی و اجرای این فرش نیز، توسط مهدی درویشی و با همکاری تعدادی از افراد بومی انجام می گیرد.

فرش هرمز

خاک سرخ خوراکی جزیره

معدنی کوچک و سر تا پا قرمز که خاک خوراکی از ساحل جزیره هرمز استخراج می کند. خاک سرخ جزیره هرمز را می توان برای مصارف خوراکی، آرایشی، صنایع رنگسازی، لعاب سازی، ضد رنگ و ... به کار برد. برای مثال، نوعی ماهی خاص وجود دارد که بعد از پاک و خشک کردن آن به وسیله نوعی نمک دریایی ترکیبی و پس از قرار گرفتن در معرض آفتاب در خمره، به خوراکی خوش طعم تبدیل می شود که خک قرمز و خوراکی جزیره نقش اسانس و رنگ دهنده آن را ایفا می کند. هرمز با داشتن 50 هزار تن خاک سرخ، درواقع یکی از بزرگ ترین معادن خاک سرخ در جهان است. هرچند این روزها خبر از پلمپ شدن این معدن است.

جزیره هرمز

موزه دکتر نادعلیان

بازدید از این موزه را متاسفانه بسیاری از مسافران از دست می دهند، درصورتی که از اهمیت بالایی برخوردار است. دکتر نادعلیان سال ها پیش، یکی از خانه های روستایی هرمز را به موزه ای برای زنده نگه داشتن تاریخ و فرهنگ جزیره تبدیل کردند. موزه ای که دیوارهای منتهی به داخل آن توسط، هنرمندان داخلی، خارجی و کودکان جزیره، نقاشی شده اند. موزه ای که می توانید رد خاک های رنگی جزیره را در آن پیدا کنید.

موزه دکتر نادعلیان

تعدادی از جاذبه های گردشگری هرمز 

 یکی از زیباترین قسمت های جزیره هرمز را می توان دره رنگین کمان آن دانست، منطقه ای وسیع پر از کوه های رنگارنگ. کوه ها و تپه هایی که در یک طرف جاده سفید هستند و در یک طرف دیگر جاده سیاه. " دماوند " هرمز را هم در همین حوالی می توان یافت، کوهی آهکی که سفید است و گویی پوشیده از بر، درست به شکل و صلابت دماوند در شمال ایران. دو غار نمک نیز در جزیره وجود دارد که یکی از آن ها مسیری کوتاه و دسترسی آسان دارد و دیگیری مسیری سخت و طولانی تر.

دره رنگین کمان هرمز

راز رنگ ها

قطعا سوالی که ذهن تمامی ما را به هنگام ترک کردن جزیره درگیر می کند، راز خاک رنگارنگ این جزیره است. درواقع می توان گفت که رنگارنگی خاک جزیره، حاصل ترکیبات شیمیایی آن است. کانی ها و فلزهای مختلفی که در خاک جزیره وجود دارند با ترکیب شدن با هم، و درنتیجه واکنش های شیمیایی مانند اکسداسیون، رنگ های متنوعی را پدید می آورند. در جزیره هرمز ساحلی وجود دارد به نام ساحل سرخ که رنگ آن نیز به علت وجود درصد بالایی از عنصر اکسید آهن در آن است.

خاک سرخ هرمز