بیش از ۵۰ خودروی شخصی و آمبولانس کار انتقال مجروحان به بیمارستان‌های اطراف محل حادثه را بر عهده داشتند و به گفته شاهدان، مهاجمان حتی به آمبولانس‌هایی که در محل بودند نیز تیراندازی کرده‌اند.

واکنش‌های بین‌المللی به حملۀ تروریستی خونین مصر
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:
ملۀ تروریستی مهاجمان ناشناس در روز جمعه ۲۴ نوامبر به نمازگزاران مسجدی در شمال مصر، دستکم ۲۳۵ کشته و ۱۳۰ زخمی بر جای گذاشت.
واکنش‌های بین‌المللی به حملۀ تروریستی خونین مصر
به گزارش مثلث آنلاین ، مسجد «الروضه» متعلق به مسلمانان صوفی است و در منطقه «بئر العبد» در ۴۰ کیلومتری غرب شهر «العریش» مرکز استان سینای شمالی قرار دارد.

در همین رابطه یورونیوز به نقل از شاهدان عینی گزارش داد که با پایان یافتن نماز ظهر، بمبی در داخل مسجد منفجر شد و سپس مهاجمان با چهار وسیله نقلیه به مسجد نزدیک شده و بسوی نمازگزاران آتش گشودند. شاهدان می‌گویند مهاجمانی که در بیرون از مسجد و در داخل خودروها موضع گرفته بودند نیز به مردمِ در حال فرار، تیراندازی می‌کردند.

بیش از ۵۰ خودروی شخصی و آمبولانس کار انتقال مجروحان به بیمارستان‌های اطراف محل حادثه را بر عهده داشتند و به گفته شاهدان، مهاجمان حتی به آمبولانس‌هایی که در محل بودند نیز تیراندازی کرده‌اند.

مهاجمان چه کسانی بودند؟
تا کنون هیچ گروهی مسئولیت این حملۀ خونبار را برعهده نگرفته است با این وجود گمان می‌رود که عاملان این اقدام تروریستی، اسلامگرایان افراطی عضو گروه «داعش سینا» باشند.

از نظر افراط گرایان عضو داعش، مسلمانان صوفی «مرتد» هستند. آنها پیش از نیز این بارها به صوفی‌ها و همچنین به مردم قبیله‌های ساکن در استان سینای شمالی حمله کرده بودند.

اسلامگرایان افراطی این قبایل را به دلیل همکاریشان با دولت مصر و نیروهای امنیتی این کشور، خائن می‌نامند.

واکنش دولت و مقامات مصر
در پی این حمله، سطح تدابیر امنیتی در مکانهای کلیدی مصر از جمله فرودگاه بین‌المللی قاهره افزایش یافت.

عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهوری این کشور نشست فوق‌العاده‌ای را با حضور وزیر دفاع، وزیر کشور و رئیس سازمان امنیت مصر تشکیل داد. او پس از این نشست اعلام کرد که مصر به تروریستها پاسخی محکم و قاطع خواهد داد.

احمد الطیب، امام بزرگ الازهر نیز در جریان نشستی خبری حمله به مسجد الروضه را محکوم و بر ضرورت مبارزه جدی با تروریستها تاکید کرد. در پی وقوع این حادثه، دولت مصر سه روز عزای ملی اعلام کرد.

بازگشایی گذرگاه مرزی رفح هم که پیش تر در پی توافق حماس و فتح برنامه ریزی شده بود بدلیل دغدغه های امنیتی قاهره به تعویق افتاده است.

حمله به مسجد الروضه، مرگبارترین حملۀ تروریستی مصر
حمله به مسجد الروضه در استان سینای شمالی، بزرگترین حمله به غیرنظامیان در مصر از سال ۲۰۱۳ میلادی به اینسو محسوب می شود.

از سال ۲۰۱۳ میلادی و با برکناری محمد مرسی از مقام ریاست جمهوری مصر، شمار حملات تروریستی علیه نیروهای امنیتی و فرماندهان ارتش در این کشور بطور قابل توجهی افزایش یافته است.

پیش از این مرگبارترین حادثه در مصر، سقوط هواپیمای پرواز شمارهٔ ۹۲۶۸ کاگالیماویا در شمال صحرای سینا در سال ۲۰۱۵ میلادی محسوب می‌شد که ۲۲۴ کشته بر جای گذاشت.

واکنش‌های بین‌المللی به حملۀ تروریستی در مصر
روز جمعه رهبران سیاسی در بسیاری از کشورهای جهان با دولت و مردم مصر ابراز همدردی کرده و بر ضرورت وحدت برای مبارزه جدی با تروریسم تاکید کردند.
 
از جمله دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در پیامی توییتری نوشت: «این حمله‌ای وحشیانه و بزدلانه علیه نمازگزارانی بی‌گناه و بی‌دفاع بود. جهان نمی‌تواند تروریسم را تحمل کند. ما باید آنها را شکست دهیم و ایدئولوژی افراطیشان را بی‌اعتبار کنیم.»گ
 
مایک پنس، معاون رئیس جمهوری آمریکا نیز حادثه کشته شدن شهروندان مصری در جریان این حمله را به مردم این کشور تسلیت گفت و تاکید کرد که «ما نباید به تروریسم اجازه دهیم برنده شود».

ینس استولتنبرگ، دبیر کل ناتو این حمله را محکوم و با بازماندگان ابراز همدردی کرد.

ترزا می، نخست وزیر بریتانیا آن را «وحشیانه» خواند و بوریس جانسون، وزیر خارجه بریتانیا نیز در پیامی توییتری به مردم و دولت مصر تسلیت گفت.

شهردار پاریس اعلام کرد برای ابراز همبستگی با مردم مصر، چراغ‌های برج ایفل در نیمه شب جمعه خاموش خواهند شد.

از جمله کشورهایی که در آسیا و همچنین منطقه خاورمیانه به این حادثه واکنش نشان داده و آن را محکوم کرده‌اند، می توان به ایران و هند اشاره کرد.

بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اعلام کرد: «بى تردید تروریسم تکفیرى که این روزها متحمل سخت‌ترین شکستهاى خود در منطقه شده، از هیچ کوشش مذبوحانه و اقدام بی‌رحمانه‌اى براى ابراز وجود مجدد دریغ نمى‌ورزد و این مسؤولیت دولتهاى منطقه را براى شناخت واقعى و دقیق تروریسم و مقابله جدی و جمعى با آن دو چندان می‌کند.»

نارندرا مودی نخست وزیر هند، محمد فیصل سخنگوی وزارت خارجه پاکستان و دفتر اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان در پیام‌های توییتری جداگانه‌ای ضمن تسلیت به مردم مصر، از همبستگی کشورهایشان با قاهره خبر دادند.

امیر کویت این حمله را یک «جنایت شنیع» خواند و دولت اسرائیل نیز به مصر تسلیت گفت. وزیر آموزش اسرائیل اعلام کرد این حمله یک بار دیگر، اهمیت اتحاد بین‌المللی برای مبارزه با تروریسم را به همگان یادآوری کرد.