با کدام عقلانیت؟ مرتضی مبلغ : برخی از سر دلسوزی به کمپین پیوستهاند
مرتضی مبلغ فعال سیاسی در مثلث نوشت:
در پاسخ به این پرسش که اصلاحطلبان در ایجاد و حمایت این کمپین نقش دارند و آن را وسیلهای برای عبور از آقای روحانی قرار دادهاند، باید بگویم که مطمئنا این کمپین متعلق به اصلاحطلبان نیست. ممکن است برخی از افراد اصلاحطلب هم در آن حضور داشته باشند اما ارتباطی با جریان اصلاحطلبی ندارد. در مورد تشکیل این کمپین هم، معتقدم دستهای خاصی پشت آن هست و بهزودی بیشتر نمایان خواهد شد. اما در این مورد که به رفتار آقای روحانی و دولت ایشان انتقاداتی مطرح است، بحث درستی است و البته که تازگی ندارد و به دلایلی در حال حاضر این نقدها بیشتر هم شده است.
اما درخصوص برآوردهنشدن خواستههای اصلاحطلبان توسط آقای روحانی، خودش جای پرسش دارد؛ آیا میشود پس از گذشت تنها سه ماه تشکیل دولت دوازدهم، درباره برآوردهشدن یا نشدن مطالبات، قضاوت صحیحی انجام داد؟ نمیشود به این سرعت قضاوت کرد که مطالبات برآورده نشده است. باید واقعبینانهتر دراینمورد صحبت کرد. تنها نکتهای که امروز مطرح است و برجسته شده، همین نحوه عملکرد آقای روحانی در چیدن کابینه و همچنین عملکرد وزارت کشور در انتصاب مدیران استانی است که در این موارد پایینتر از سطح انتظارات حداقلی بود که از ایشان میرفت. واقعیت نشان میدهد که نیروهای برجستهتر و کارآمدتری بودند.
این موضوع باعث بیان انتقاداتی به آقای روحانی و دولت ایشان شد. باتوجه به اینکه جریانات ضددولت، با تمام قدرت در صحنه فعال هستند تا دولت را ناکارآمد نشان داده و زمینگیر کنند، این انتقادات فرصتی را برای این گروهها فراهم آورد که به این موضوع دامن بزنند و امروز به شکلی مطرح بشود که بخواهند کمپین راهبیندازند و از این دست عملیاتهای روانی را اجرا کنند.
اگرچه انتقاداتی هست و حتی خود من هم نقدهای بسیاری را مطرح کردهام، اما در عینحال باید این واقعیت را در نظر گرفت که اصلاحطلبان هیچ سهمیهای از آقای روحانی نخواستهاند و حتی لیستی از افراد را برای انتصاب یا استفاده در دولت، به ایشان ندادهاند؛ ممکن است بهطور پراکنده، برخی از افراد، اسامیای را مطرح کرده باشند؛ اما خود جریان اصلاحات فهرستی را پیشنهاد نداده است. این امر هم به این علت بود که دست آقای رئیسجمهور مانند دوره قبل، باز باشد و راهبرد اصلی دنبال شود. راهبرد اصلی هم آن است که آن هدفی که آقای روحانی هم در قبل و هم خصوصا حین انتخابات، بهکرات و مصرانه به مردم وعده میداد به نحو معقول و در زمان خودش محقق شود. تحقق شعارهای آقای روحانی مطالبه اصلی اصلاحطلبان است که درواقع همان مطالبات مردم است.
درخصوص پرسشی که درباره آینده اطلاحطلبان و دولت دوازدهم و راهبرد انتخابی اطلاحطلبان مطرح کردید، باید بگویم: «راهبرد اصلاحطلبان، پشتیبانی تمامقد از دولت است. بالاخره دولت بایستی به مردم خدمت کند و مشکلات آنها را حلوفصل کند؛ همه باید به دولت کمک کنند؛ نهتنها اصلاحطلبان و اصولگرایان، بلکه تمام دستگاههای حاکمیتی و همگی جریانهای سیاسی باید کمک کنند تا این مشکلات عدیدهای که در جامعه وجود دارد، مرتفع شود؛ مشکلاتی که بسیاری از آنها از گذشته به امروز به ارث رسیده است. درعینحال انتقاد سازنده و هشدارهای مکرر داده شود تا مبادا غفلت و کوتاهی صورت بگیرد؛ اگر هم خطاهایی هست، به صورت شفاف تذکر داده شود تا دولت هم بتواند به حرکت خودش ادامه بدهد و هم از بستر سازنده، خارج نشود.
متقابلا هم از دولت بارها خواسته شده تا تیم رسانهای دولت، قدرتمند عمل کند. تیم رسانهای هم این نیست که سخنگو بیاید و مصاحبه کند و صرفا پاسخگوی چند پرسش باشد؛ بلکه تمام لایههای دولت، تمام وزارتخانهها و تمام دستگاههای اجرایی باید بتوانند ارتباط اصولی و سازنده با بدنه اجتماعی برقرار کنند و نسبت به توضیح برنامهها، اقناع مردم و ارتقای سطح اعتماد عمومی تلاش کنند و متعاقبا انتقادات را بشنوند و برای اصلاح امور خود
تلاش کنند.
نمیخواهم این موضوع را نفی کنم که برخی هم در کمپین از روی دلسوزی و انتقاد سازنده حضور دارند؛ ولی اصل کمپین و این حرکت خیلی محسوس است که صرفا در پی ایجاد و فضاسازی علیه دولت است؛ موضوع روشنی است و هر فردی که حتی آگاهی اندکی هم داشته باشد از مسائل، به این نکته پی میبرد که دستهای مشکوکی پشت این کمپین حضور دارد. مگر میشود تنها با گذشت سه ماه، کسانی که آن حضور حماسی را رقم زدند، بگویند: «پشیمانیم»؟ چه عقلانیت و واقعبینی ایجاب میکند که بعد از گذشت سه ماه، از رای خودشان پشیمان شوند؟ یک سال بگذرد، ببینند خرابیهایی به بار آمده یا چه عملکردهای منفی رخ داده است؛ آن موقع میشود از این دست اقدامات دفاع کرد.
در پایان باید بگویم معتقدم این کمپین به هیچ وجه موجودیت واقعی ندارد. دلیل عمده عدم حمایت آن توسط چهرههای شاخص اصلاحطلب این است که قرار است بعد از این چه اتفاقی بیفتد؟ همان کسانی که اعلام میکنند از رای به آقای روحانی پشیمان هستیم، اگر برگردیم چند ماه عقبتر و به ایام انتخابات، اگر بخواهند رای بدهند به چه کسی رای میدهند؟ مردم با آن حرکت حماسی خودشان ضمن اینکه میخواستند تداوم عقلانیت، اعتدال و آرامش در جامعه باشد، میخواستند جلوی بازگشت به عقب و به قدرترسیدن آن جریان را بگیرند و این پیروزی بزرگ را به دست آوردند. چه شده است که ظرف مدت سه ماه میگویند پشیمان شدهایم؟
دیدگاه تان را بنویسید