گفتوگوی مثلث با حسن رسولی
راه پاستور از بهشت نمیگذرد
پذیرش استعفای محمدعلی نجفی توسط شورای شهر تهران گمانهزنیها در مورد گزینه بعدی شهرداری را آغاز کرد. شورای شهریها اما اصرار دارند که فارغ از هر نوع نگاه سیاسی و به فکر انتخاب کاربلدترین مدیر شهری باشند. از همین رو شهردار شدن افرادی همچون محسن هاشمی، محمدرضا عارف یا اسحاق جهانگیری را رد میکنند. حسن رسولی، عضو شورای شهر تهران و از افراد نزدیک به محمدرضا عارف تاکید میکند که به نظر اعضای شورا لزوما راه پاستور از بهشت نمیگذرد و شهردار بعدی کسی است که هوای رئیسجمهور شدن در سر نداشته باشد.
در روزهای اخیر شایعاتی مبنی بر احتمال شهردار شدن آقای عارف به گوش میرسد. گویا لابیهایی نیز از سوی اطرافیان ایشان صورت گرفته اما خودشان مخالف هستند. نظر شما در مورد استفاده از ظرفیت آقای عارف در شهرداری تهران چیست؟
من طی روزهای اخیر در مورد این شایعه با آقای دکتر عارف صحبتی نداشتم، اما بر اساس شناختی که از آقای دکتر عارف دارم، طرح این موضوع را بیاساس میدانم ولی باید ایشان را ببینم و جویا شوم.
اگر این شایعه به واقعیت بدل شود احتمالا این فرصت را مهیا میکند که ایشان در انتخابات 1400 نیز کاندیدا شده و شانس بیشتری نیز داشته باشند.
یکی از قولهایی که ما به موکلانمان و حتی قبل از انتخابات در شورای عالی سیاستگذاری به ریاست آقای دکتر عارف به مردم دادیم این بود که از ظرفیت و جایگاه شهرداری و همه داراییهای مادی و معنوی آن برای اجرای پروژههای سیاسی - انتخاباتی و رسیدن به اهداف سیاسی استفاده ابرازی نکنیم. کمااینکه قبل از انتخاب همراه با اکثریت مطلق 21 نفره شورای شهر در شهریور سال 96 نیز یکی از محورهای پیمان نامهما با آقای دکتر نجفی این بود که او قول بدهد هوس رئیسجمهور شدن ندارد و او این کار را کرد.
از جایگزین آقای نجفی نیز همین قول را میگیرید؟
این استراتژی، استراتژی جریان اصلاحات است، قائم به افراد نیست و ما وظیفه داریم که در عمل به عهدی که با مردم بستیم پایبند باشیم. این گزاره و چرخه مبتنی بر اینکه راه رسیدن به جایگاه ریاستجمهوری واقع در پاستور از شهرداری در خیابان بهشت میگذرد؛ غلط است و ما قول دادهایم که به این چرخه آسیبرسان به منافع شهروندان پایان ببخشیم.
بر این اساس احتمال شهردار شدن آقای هاشمی هم رد میشود؟ به هر حال این گمانه وجود دارد که محسن هاشمی شهردار خواهد شد تا ظرف سه سال آماده کاندیداتوری در انتخابات ریاستجمهوری شود و در این مسیر مورد حمایت کارگزاران است.
یکی دیگر از مواد میثاقنامه این است که احدی از اعضای شورای شهر پس از اخذ رأی میلیونی مردم برای قبول هر نوع سمت، تصدی و شغلی که قابل جمع شدن با مسئولیت عضویت در شورا نباشد، از شورا خارج نشود. بنابراین همه اعضای شورای اسلامی شهر تهران اخلاقا پذیرفتهایم که در عمل به وظیفه نمایندگی تا پایان دورهای که به ما حق وکالت دادهاند، فقط نماینده مردم باشیم.
حالا که شهردار شدن محسن هاشمی و عارف را محتمل نمیدانید، در مورد گمانه ضعیفتر یعنی شهردار شدن آقای جهانگیری صحبت کنیم. با توجه به کمرنگ شدن نقش ایشان در دولت صحبت از خروج او از دولت بود و شهرداری شاید میتوانست جایگاه مناسبی باشد. حالا که از اظهارات و مواضع معاون اول استنباط می شود مسائل موجود در دولت رفع شده است؛ این گمانه چقدر محتمل است؟
آقای دکتر جهانگیری از دهههای قبل مورد علاقه و شناخت عمیق بنده هستند و با تعریفی که از ایشان به جهت هویت شخصی و شخصیتی دارم و با توجه به نقش و جایگاه بسیار مهم و تعیینکنندهای که طی پنج ساله اخیر و تا پایان دولت آقای روحانی در کارآمدترکردن دولت داشته و خواهد داشت، به عنوان یک نظر کارشناسی و با رویکردی دوستانه نسبت به آقای دکتر جهانگیری، در شأن ایشان و به مصلحت کشور و اصلاحات نمیدانم که نفر دوم دولت آن هم در شرایط نسبتا بحرانی امروز، دولت را تنها بگذارد و به شهرداری بیاید. آمدن آقای جهانگیری برای ما باعث افتخار است ولی مصالح ملی و منافع ملی در سرلوحه تصمیمات اصلاحطلبان قرار دارد و شخصیتهای بزرگ اصلاحطلب که آقای جهانگیری هم یکی از آنها است، منافع شخصی و جناحی را بر منافع ملی ترجیح نمیدهند. همان طورکه دکتر عارف در سال 92 که منافع شخصی و جناحی را بر منافع ملی ترجیح نداد و مبتنی بر مصالح ملی کنار کشید تا روحانی رئیسجمهور شود، برداشت من این است که آقای دکتر جهانگیری نیز در این شرایط حساس در دولت جاخالی نخواهد داد و اطمینان دارم آقای دکتر روحانی هم با هوشمندی و کیاستی که دارد، چنین یار وفاداری را که بیشترین کمک را به او در دولت و بهخصوص در انتخابات سال 96 ریاست جمهوری کرد، از دست نخواهد داد.
ما امروز به دنبال شهردار هستیم که البته کار سخت و پیچیدهای است و خروج آقای نجفی از شهرداری نیز برای اصلاحطلبان هزینههای جدی به بار داشته و خواهد داشت اما برای حل این مساله حق نداریم که خلاء جدیتری را در یکی از قوای سهگانه کشور که قوه مجریه و قوه اول و برتر کشور است، با خروج آقای جهانگیری فراهم کنیم. البته اینها نظرات شخصی من است.
با توجه به اینکه احتمال شهردار شدن شاخصترین گزینههای مطرحشده را رد میکنید، باید گفت که شورا کار دشواری در پیش دارد و شما میفرمایید که جریان اصلاحطلب به هیچ وجه قصد ندارد از جایگاه شهرداری برای رسیدن به اهداف انتخاباتی خود استفاده کند.
من چنین حرفی نزدم. من عرض کردم در راستای اجرای آن استراتژی اصلاحطلبان که گفتم، هرکسی که نامزد شهرداری تهران شود اعم از آنکه رأی بیاورد یا نیاورد، باید به ما قول دهد که هوس رئیسجمهور شدن ندارد.
دیدگاه تان را بنویسید