جمع آوری وسایل شنود از دفتر خاتمی
به گزارش مثلث آنلاین و به نقل از اعتماد ؛ عباس عبدی تحلیلگر مسایل سیاسی:در روزهای اخیر دوباره مساله شنود مکالمات به عنوان یک مساله و اقدام ناپسند مورد توجه قرار گرفت. ابتدا یکی از اصولگرایان شاخص مدعی شد که سخنان محفلی و خصوصی و اظهارات آقای خاتمی به گوش آنان و هرکس که لازم باشد میرسد.
مخاطبان نیز به درستی این سخنان را نشانهای از اعلام رسمی شنود کردن نشستهای ایشان و احیانا اصلاحطلبان دانستند. اگر چه وی در ادامه این برداشت را رد کرد و مدعی شد که منظورش اطلاع از طریق غیرشنود بوده است. ولی داشتن بهانه برای ورود به بحث شنود نه به آن اظهارنظر و نه به این تکذیبیه احتیاجی نبود و نیست .همین چند سال پیش بود که در دفتر آقای علی مطهری شنود پیدا شد و جنجال بیسرانجامی بالا گرفت. اخیراً نیز دستگاههای شنود از دفتر رهبری اصلاحات شناسایی و جمعآوری شد.
شنود و اتکا به مفاد آن برای شنودکننده خطرناک است. نه فقط بیاعتمادی را در جامعه دامن میزند، بلکه سوگیری افراد را به یکدیگر دچار اختلال جدی میکند. یکی از عوامل بیاعتمادی در جامعه ایران همین نوع رفتار است. بطور طبیعی منافعی هم در شنود است ولی هزینههای آنچنان است که هیچ عقل معمولی تن به آن نخواهد داد.آیا این بدان معناست که شنود بطور کلی باید حذف شود؟ خیر، شنود نوعی امکان در مقابله با کسانی است که در امور خلاف و جاسوسی هستند و الا اینکه چند نفر دور هم بنشینند و حرف بزنند چه جایی برای شنود است؟
به نظر میرسد که استناد به اطلاعات و دادههای ناشی از شنود نیز نمیتواند منشأ داوری درباره افراد شود. همه میدانیم که فضای سخنان دو یا چند نفری به کلی متفاوت با سخنان عمومی و رسمی است و دقت و اعتبار کافی ندارد. باید با شنود به عنوان یک فرهنگ که میتواند در جامعه و میان مردم هم رواج داشته باشد، مقابله کرد. شنود، قدرت و اطلاعات زیانباری را در اختیار صاحب آن قرار میدهد.
دیدگاه تان را بنویسید