پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

 

 خبرگزاری اسپونیک روسیه در مطلبی به مقایسه توان نظامی ایران و اسرائیل در آسمان پرداخته و بررسی کرده است که در نبرد هوایی بین ایران و اسراییل، چه کسی برنده می شود؟

 

به گزارش مثلث آنلاین و به نقل از اقتصادنیوز، اسپوتنیک در این مطلب نوشته است: اسراییل در طول موجودیت خود همیشه توسط دشمنان محاصره شده بود، ولی در سال های اخیر ایران را دشمن اساسی خود می داند.

این خبر گزاری در ادامه نوشته است: اگر فردا جنگ فیمابین در گیرد، کدام یک از آنها قویتر است؟ البته جنگ مستقیم دوجانبه بین اسراییل و ایران زیاد امکان پذیر نیست و دو کشور موجود بین آنها در منطقه دوست ایران هستند. اما بیایید سعی کنیم چشم انداز رویارویی نظامی مستقیم را بدون مبالغه تخمین بزنیم. یادمان نرود که هم اینک دو طرف به طور منظم قدرت همدیگر را در سوریه آزمایش می کنند.

فانتوم

اف - 4 فانتوم

گفتنی است که در جنگ معاصر، نیرو و پدافند هوایی می توانند نتیجه هر نوع درگیری را تعیین کنند.

در نیروی هوایی ایران که سال ها تحت تحریم ها قرار دارد تعداد نسبتا کمی از هواپیمای ساخته شده در دهه های 1960 الی 1980 وجود دارد. در میان آنها بیش از 40 فروند اف-4 فانتوم دو، حدود 24 فروند شکاری اف-14 تام کت و 20 فروند میگ 29 و سوخو 24 خریداری شده در سرحد سال های 1980 و 1990 در شوروی قرار دارند. چند سوخو 24 هنگام جنگ طوفان در صحرا از عراق به ایران پرواز کردند و در آنجا باقی ماندند، چند میراژ اف 1 دارای توان رزمی مایه افتخار ایران است. همچنین 17 اف — 7 چین که نسخه صادراتی میگ 21 شوروی است در اختیار ایران قرار دارند.

یک راز بزرگ ایران، آمادگی فنی واقعی این پارک هوایی است. گفته ها در باره بیش از سیصد فروند جنگنده های مختلف نوع اف 15 و اف 16 در نیروی هوایی اسراییل بسیار شکننده به گوش می رسد.

جنگنده اف 15

جنگنده اف 15

به خصوص با توجه به جنگنده چند منظوره نسل پنجم اف 35 که در تسلیح نیروی هوایی آن کشور قرار می گیرد. اسراییل همچنین سه فروند هواپیمای جاسوسی سیستم هشدار زودهنگام راداری و کنترل هوایی از فواصل دور دارد که به آن برتری چشمگیری می بخشد.

قلمرو هوایی اسراییل با یک سیستم چند لایه دفاع هوایی و پدافند موشکی پوشانده شده است. این سامانه عبارت است از سامانه پدافند موشکی پاتریوت اِم آی اِم 104، تکمیل شده با کد جدید "برلیان"، پیکان(خِتس)، فلاخن داود و گنبد آهنین.

دو سیستم اول می توانند موشک هایی را که به طور مستقیم در خاک ایران مستقر شده اند، نابود کنند، و بقیه، موشک های پرتاب شده از سرزمین های مجاور را نابود می کنند. در ماهیت امر، تعداد زیادی موشک برد کوچک و متوسط تنها سلاح هایی هستند که ایران قادر است بوسیله آنها به اسراییل تهدید کند. درگیری در یمن، نشان داد که رهگیری آنها حتی با سیستم های بسیار پیشرفته دفاع هوایی دشوار است. معلوم نیست آیا دفاع هوایی اسراییل بتواند در برابر شلیک گسترده "شهاب ها" و "سجیل ها" و"قادرهای" ایرانی ایستادگی کند؟

سامانه اس 300

سامانه اس 300

پدافند هوایی ایران تحت شرایط خاصی می تواند کاری کند تا انسان به آن احترام بگذارد. ایران به تعداد زیادی از پدافند موشکی اس 200 و اِم آی اِم بی 23 و اچ کو- جی چین تقلید شده از نسخه شوروی اس 75 مسلح است. به آنها باید سامانه های اس 300 تازه وارد شده از روسیه را اضافه کرد.

علاوه بر این، ایران تولید مجتمع های خود را بر اساس پیشرفت های روسیه، چین و آمریکا آغاز کرده است. بر اساس برخی منابع، ایران همچنین دارای نسخه های چینی S-300 است. احتمالا دفاع هوایی ایران قادر خواهد بود از برخی از واحد های کلیدی محافظت کند.

گرچه اسرائیل  ادعا دارد در حوزه پهپادها در جهان پیشرفته است اما ایران در سالهای اخیر در آن جهش جدی به پیش کرده است. نه تنها قادر به پرواز دراز مدت، بلکه قادر است بوسیله سلاح های قابل هدایت به آماج های لازم ضربه وارد کند.