سخنگوی وزارت خارجه:
مقامهای مسکو رایزنی روسیه درباره خروج ایران از سوریه را تایید نکردند/ پیوستن به FATF مزایای بسیاری برای ایران دارد
سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد: امیدواریم لایحه FATF در دو ماه آینده به تصویب برسد. مزایای بسیاری برای جمهوری اسلامی ایران درصورت پیوستن به این لایحه وجود دارد.

به گزارش مثلث آنلاین به نقل از ایلنا، بهرام قاسمی پیش از ظهر امروز در نشست خبری خود با اصحاب رسانه ضمن عرض تسلیت درگذشت یمین مردوخ کردستانی گفت: ایشان به عنوان خبرنگار پیشکسوت دارای تجارب بسیاری بودند و امیدواریم نسل جوان عرصه رسانه بتواند در همان مسیر و روشها، راه را ادامه بدهد.
وی فرارسیدن عید سعید فطر را به همه مسلمانان را تبریک گفت و در پاسخ به سوالی درباره لغو قراردادهای تجاری با ایران در پی خروج آمریکا از برجام اظهار داشت: مگر شرکت خارجی در ایران کار میکرد؟ برخی رسانهها میگفتند که بعد از برجام شرکتی به ایران نیامدند و برجام دستاوردی نداشته است و شرکتهای خارجی استقبالی نکردند. قضاوت درباره ترک شرکتها از ایران زودهنگام است.
این دیپلمات ارشد کشورمان ادامه داد: در پی اقدام غیرقانونی آمریکا در خروج از برجام، برخی از شرکتهایی که سهامداران آمریکایی هستند، برای همکاری با ایران دارای مشکل هستند. با این وجود، آنها دارای فرصتهای ۶۰ روزه و ۹۰ روزه هستند. درباره اینکه در پی خروج از ایران باید غرامت بدهند، هر قرارداد با قرارداد دیگری چه میشود. با این وجود، ما در حال رایزنی هستیم و وزارت امور خارجه به عنوان همراه تمامی دستگاههای استراتژیک کشور در کنارشان است و در صورت لزوم، اقدامات لازم را انجام میدهیم.
دولت کره در مذاکره با آمریکا باید با هوشیاری رفتار کند
قاسمی درباره دیدار دونالد ترامپ و کیم جونگ اون تصریح کرد: مواضع کلی ایران درخصوص مسائل شبه جزیره روشن است. ما خواهان صلح و امنیت و آرامش در شبه جزیره کره هستیم و از هر گامی که به رسیدن به این اهداف و توسعه اقتصادی مردم این منطقه کمک کند، استقبال میکنیم ولی با توجه به سوابق و پیشینه آمریکا و بالاخص اقدامات ترامپ و کارشکنیها و تخطیها و عدم اجرای تعهدات ایالات متحده در قبال دیگران به ویژه برجام، با بدبینی به آمریکا نگاه میکنیم و نمیتوانیم به رفتار ایالات متحده خوشبین باشیم و دولت کره نیز باید با هوشیاری رفتار کند.
وی افزود: با این وجود، باید صبر کرد ولی ماهیت دولت آمریکا ماهیتی است که نمیتوان خوشبینانه قضاوت کرد و روند تحولات طی دهههای گذشته از سوی آمریکا این بدبینی را تقویت میکند.
مقامهای مسکو رایزنی روسیه درباره خروج ایران از سوریه را تایید نکردند
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره مواضع روسیه نسبت به حضور ایران در سوریه و رایزنیهای تهران و مسکو در این باره خاطرنشان کرد: اتفاق جدیدی در این باره رخ نداده است. مواضع روسیه در قبال ایران و سوریه روشن است. رایزنیهای دو کشور به خوبی هم درباره روند آستانه و هم روابط دوجانبه ادامه دارد. روسای جمهور دو کشور طی روزهای اخیر دیدار داشتند.
قاسمی با بیان اینکه حضور ایران در سوریه به درخواست دولت رسمی سوریه است، ابراز داشت: هدف ما مبارزه با تروریسم است که با تلاشهای جمهوری اسلامی ایران موفقیتهایی به دست آمده است. آنچه از زبان مسئولان روسی از سوی رسانهها مطرح شد، در رایزنیهایی که در تهران و مسکو داشتیم، چنین مواضعی تایید نشد. ما همکاریهایمان را ادامه بدهیم تا شاهد بازگشت صلح، امنیت و ثبات در سوریه باشیم.
جمعبندی نهایی درباره چگونگی برخورد با برجام در تهران خواهد بود
وی درباره مذاکرات ایران و ۱+۴ در کمیسیون مشترک برجام بیان کرد: برای اولین بار کارگروه کارشناسی کمیسیون مشترک برجام بدون حضور امریکا در تهران برگزار شد و نمایندگان ایران و ۱+۴ درباره برجام، تعهدات طرفین و اینکه طرف مقابل چگونه میتوانند تعهدات برجامی خود را در حوزههای مختلف اقتصادی انجام دهند، بحثهای کارشناسی صورت گرفت. قرار است این مذاکرات ادامه پیدا کند. این گفتوگوها در محیط سازنده انجام شد و امیدواریم این مذاکرات در سطوح بالاتر در روزها و هفتههای آینده تداوم پیدا کرده و به توافقات لازم برسیم.
رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانهای وزارت امور خارجه اضافه کرد: نهایتا جمعبندی لازم درباره چگونگی برخورد با برجام در تهران خواهد بود. اگر طرف مقابل بتواند به تعهدات خود ادامه بدهند، در برجام خواهیم بود و اگر نتوانند تصمیم دیگری خواهیم گرفت. آنچه در تهران بود، ادامه مذاکرات وین بود.
پیوستن به FATF مزایای بسیاری برای ایران دارد
قاسمی در پاسخ به این سوال که آیا دولت و وزارت امور خارجه با مسکوت ماندن لایحه پیوستن به کارگروه FATF موافق بوده است؟ یادآور شد: درباره این لایحه حدود دو سال کار کارشناسی در نهادهای ذیربط مانند وزارت امور خارجه، شورای عالی امنیت ملی، وزارتخانههای اقتصادی و وزارت اطلاعات صورت گرفته بود و به نظر میرسید این لایحه بتواند روز گذشته به تصویب نمایندگان برسد ولی با توجه به مخالفت تعدادی از نمایندگان و اصرار آنها در انجام برخی از اصلاحات و تصوری که وجود داشت که این لایحه نمیتواند رای لازم کسب کند، اتفاق دیروز رخ داد.
وی ادامه داد: نماینده دولت در جلسه دیروز حضور داشت و مزایای پیوستن به خوبی تشریح شد ولی تصمیمگیری شد این لایحه دو ماه مسکوت بماند و بعد از دو ماه رایگیری شود. البته جای خرسندی دارد که این لایحه در کمیسیون مربوطه تصویب شده و به امضا رسیده است. ما امیدواریم این لایحه در دو ماه آینده به تصویب برسد. مزایای بسیاری برای جمهوری اسلامی ایران درصورت پیوستن به این لایحه وجود دارد.
دیدگاه تان را بنویسید