رییس جمهور: برخی شعارها برای ملت ایجاد هزینه میکند/ با چند جمله، چند حرف یا چند شعار میتوان دعوا انداخت
میتوانیم همه نوع سیاست خارجه داشته باشیم اما باید ببینیم کدام سیاست کمهزینهتر است. با چند جمله، چند حرف یا چند شعار میتوان دعوا انداخت. اما هزینهبر است. همه ما میتوانیم کاری کنیم با شعارها دعوا ایجاد شود اما تلاش میکنیم امنیت ملی عزت و قدرت ما کمهزینهتر باشد.
رئیس جمهور با تاکید بر این که همواره به دنبال آرامش بودهایم گفت: ما ملت مسالمت و تعامل هستیم.
به گزارش مثلث آنلاین به نقل از ایلنا، حجت الاسلام حسن روحانی در مراسم رونمایی از جنگده کوثر گفت که متأسفانه اینکه ما اطمینان پیدا کنیم که همه افراد جامعه در صراط و خط مستقیم حرکت میکنند و کسی چشم طمع به ما ندارد به ویژه آنکه ما در یک منطقه جغرافیایی بسیار حساس قرار گرفتهایم، بسیار مهم است.
وی تاکید کرد: متأسفانه دشمنان ما در طول چهل سال ایرانهراسی را ترویج کردهاند و عدهای این چنین القا کردهاند که ایران حیات، بقا و عزت شما را تهدید میکند.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: ما فرصتهای استثنایی داشتیم که اگر اهل تجاوز بودیم، از آنها استفاده میکردیم. زمانی صدام به کویت حمله کرد که این اقدام صدام تقریبا دو یا سه سال بعد از هشت دفاع مقدس ما صورت گرفت.
وی تاکید کرد: موقعیت حساسی بود ما به ظاهر میتوانستیم تجاوز کنیم و عراق را از پای دربیاوریم حتی آنها که هشت سال به ما تجاوز کرده بودند به ایمان و نجابت مردم این سرزمین اعتماد کردند که برخی از امکانات نظامی و نظامیشان را به اینجا فرستادند و عده زیادی از مردم عراق و کویت، ایران را به عنوان میزبان انتخاب کردند.
رئیس دولت دوازدهم با بیان این که ما اگر اهل تجاوز بودیم از فرصتهای خودمان استفاده میکردیم، عنوان کرد: شوروی از هم پاسید و همه مرزهای ما متزلزل بود. میتوانستیم از این موقعیت استفاده کنیم اما ما هدفمان کمک به کشورهای تازه استقلالیافته است.
وی تاکید کرد که ما ملت مسالمت هستیم، ما اهل تعامل، تعاون و یاری دیگران هستیم در این دوران چند ساله گذشته که خطر تروریسم منطقه را تهدید میکرد و به ظاهر تهدید برای ما نبود اما داوطلبانه کمک کردیم. ما برای این ملتها نقش بسیار مهمی در پاک سازی جهان و منطقه از تروریسم ایفا کردیم.
روحانی همچنین گفت: ملت بزرگ ما بهرغم این که خوبی و نجابت دارد، اما دشمنان همواره به ما و جغرافیای ما چشم طمع داشتند.
رئیسجمهوری خاطرنشان کرد: آمادگی دفاعی یعنی تلاش برای صلح پایدار. وقتی ما میگوییم آماده دفاع هستیم یعنی دلمان میخواهد صلح پایدار مستقر شود. اگر کشور بدون آمادگی باشد، یعنی به استقبال جنگ میرود قدرت نظامی به معنای جنگطلبی نیست. چون ما میخواهیم جنگ نشود قدرت ما باید بازدارنده باشد.
وی افزود: اگر قدرت ما بازدارنده نباشد، یعنی چراغ سبز نشان دادیم که به کشورمان تجاوز شود اما قدرت ما نشان میدهد که تجاوز به ایران پرهزینه است.
رئیسجمهور با بیان اینکه برخی سیاستهای خارجه پرهزینه هستند، اظهار داشت: میتوانیم همه نوع سیاست خارجه داشته باشیم اما باید ببینیم کدام سیاست کمهزینهتر است. با چند جمله، چند حرف یا چند شعار میتوان دعوا انداخت. اما هزینهبر است. همه ما میتوانیم کاری کنیم با شعارها دعوا ایجاد شود اما تلاش میکنیم امنیت ملی عزت و قدرت ما کمهزینهتر باشد.
وی تصریح کرد: کشورهای اطراف ما هم به ظاهر میخواهند امنیت خود را حفظ کنند اما روشهای آنها پرهزینه است. با بیشترین هزینه سلاح میخرند که نمیتوانند از آن استفاده کنند و مجبور میشوند مستشاران خارجی را به کشور خود بیاورند. نوکری امکان دارد هزینه را از نظر مالی پایین بیاورد اما از نظر معنوی هزینهها را بالا میبرد. آقایی و عزت ملت و بزرگ بودن هزینه دارد.
روحانی یادآور شد: انضباط، آموزش، ایمان و صلاح باید در حدی باشد که کسی جرأت حمله نداشته باشد یعنی حس کنند حمله برای آنها پرهزینه است. خیلی از کارها به علت هزینهبر بودن آنها انجام نمیشود اگر بخواهیم همه هزینه و سرمایهها را نابود کنیم، آسان است. برخی شعارها برای ملت ایجاد هزینه میکند.
وی افزود: امنیت کشور را با کمترین هزینه حفظ کنید. چرا ملت ایران با کمترین هزینهها میتواند عزت خود را حفظ کند؟ در اولین نکته به این مهم برمیخوریم که نیروهای مسلح و مردم فاصله ندارند اگر بین نیروهای مسلح و مردم فاصله باشد، اعتماد وجود ندارد و امنیت هم به تبع آن از بین میرود. اما اگر مردم مطمئن باشند نیروهای مسلح به موقع مقابله میکنند همه به صحنه میآیند و در کنار آنها قرار میگیرند. دفاع ما از نظر ذاتی، مردمی است.
روحانی تاکید کرد: قبل از انقلاب هم از نظرهایی دفاع مردم ما ذاتا به همین شکل است. بار دفاع بر دوش مردم یعنی سربازان است. در پاکستان سرباز ندارند و همه حقوقبگیر هستند.
رئیسجمهوری در ادامه عنوان کرد: از یک طرف ما بسیج را داریم که بعد از انقلاب سامان پیدا کرده است. بسیج قدرت بزرگی است که علاوه بر مردمی بودن، مردم را با نیروهای مسلح متحد میکند و این دو را در کنار فرماندهی قرار دهید که منتخب مردم و مورد اعتماد مردم است. اگر فرمانده مورد اعتماد مردم باشد و با رای مستقیم یا غیر مستقیم مردم انتخاب شود، دارای ویژگیهایی است که مردم به او اطمینان دارند. به عنوان یک اسلامشناس، به عنوان یک مدیر و مدبر در جنگ ما چگونه پیروز شدیم؟ امام دستور میداد و این دستور با دستور یک فرمانده تفاوت داشت. چراکه مردم میدانستند او برای مردم کار میکند و نه برای نفع شخصی. این اعتماد و این ایمان، اگر هر سه ضمیمه شود قدرت میآید.
وی ادامه داد: اساس قدرت ما قدرت انسانی است. البته که ما هم به سلاح و تجهیزات نیاز داریم. قرآن میفرماید: اول باید دارای قوت و قدرت باشیم یعنی سلاح دوربرد؛ آن زمان که یا تیروکمان بود یا منجنیق و قرآن اول به سلاح دوربرد تکیه میکند. در جنگهای قدیم اینگونه بود که اول با سلاح دوربرد عمل میکردند و بعد جنگ تنبهتن شکل میگرفت.
روحانی خاطرنشان کرد: در این بخش همه ما وظیفه داریم. وزارت دفاع مسئولیت ویژه دارد و بعد نیروهای مسلح. شما اگر بگویید ما خودمان میخواهیم تحقیق کنیم در نتیجه خیلی توانمان را کم کردهایم اما اگر از همه دانشگاهها و محققین استفاده کنیم دقیقاً مثل جنگ، اینطور نیست. پل خیبر چگونه ساخته شد؟ صاحبنظران آمدند، جهاد آمد پل شناوری ساخته شد برای 14 کیلومتر. چه کسی باعث ساخته شدن این پل شد، مردم باعث شدند، دانشگاهها آمدند. ما در فاو پلیس احداث کردیم که بعدها معروف به بعثت شد.
وی افزود: شاید ساعتها من در قرارگاه جلسه میگذاشتم، محققین میآمدند. فکر میکردیم به سرعت پلی درست کنیم که ضد بمب هم باشد. طرحهای زیادی رسم شد یادم هست زمانی که به نتیجه رسیدیم من رفتم پیش مرحوم آیتالله هاشمی ایشان فوقالعاده خوشحال شدند. این پل را به خاطر فاو و عملیات والفجر 8 ساختیم. وقتی من مسئول پدافند هوایی شدم دیدم برخی از بمبهای ما خوابیده، فهمیدیم به علت موتورش است که کار نمیکند. نشستیم با شهید ستاری، شهید بابایی دیدیم چرا این موتور را باید از ایتالیا وارد کنیم. در آن مرحله ما موتور ماشین را جایگزین کردیم. وقتی این موضوع را فهمیدیم توانستیم بمبها را زنده کنیم.
این دستگاه تحولی در صنایع ما ایجاد کرد. در عملیات بدر یعنی عملیاتی که سال قبل از والفجر 8 انجام شد، تنها توانستیم یک هواپیمای عراق را بزنیم چون سیستمهای موشکیمان کار نمیکرد اما در عملیات والفجر 8 طی دو ماه 73 فروند هواپیما را زدیم. همه اندیشهها کنار هم آمد، کارخانجات کمک کردند.
روحانی ادمه داد: من از وزیر دفاع و مسئولان به جد میخواهم که آنچه میشود دیگران بسازند را به فضای رقابت آورید، چراکه در فضای رقابت میتوان قطعهای با کیفیت بهتر و ارزانتر تولید کرد. هرچه انحصاری شد در آن مشکل پیش میآید. هر مقدار وسایلی که ما به بیرون میدهیم را میتوان درست کرد، مثل همین هواپیما که بال و بدنه و موتور را ما درست کردیم و حتی قسمت لندینگ که فولاد محکمی هم میخواهد، اعلام کردند که خودمان ساختیم.
رئیسجمهور تاکید کرد: این خیلی ارزشمند است که ما همه چیز را به دست خودمان درست کنیم و توانمند شدیم و جای خوشحالی است که امروز ما به هواپیمای کوثر رسیدیم، این خیلی مهم است. ما باید این مسائل را به چند بخش تقسیم کنیم و به مردم و دانشگاهها و محققان و فناوریهایی که میتوانند به ما کمک کنند، بسپاریم. بخش رفاه و صنعت و معاونت فناوری رییسجمهور و همچنین وزارت علوم و صنعت بالید همه به هم کمک کنند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: حتی با کمک کشورهای همسایه و دوست میتوانیم این کار را تقسیم کنیم. ترکیه و پاکستان هم ممکن است کار کنند، ما اطرافمان همسایگان و مسلمانان و کشورهایی داریم، در گذشته ما تانکهای پاکستانی را اوورهال می کردیم. بخشی را آنها و بخشی را ما به عهده گرفتیم و امروز هم میتوانیم با بسیاری از کشورها دوست باشیم و صنعت خود را در کنار هم بسازیم تا ارزانتر و رقابتیتر و در تیراژ بالاتر تولید شود.
این عضو مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: این کارها شدنی است، خود نیروهای مسلح میتوانند کمک کنند. ما اول جنگ در بسیاری از کارهای جنگی، خودکفایی داشتیم که خودمان آنها انجام میدادیم. به عنوان مثال موشک دریایی را زمین به هوا کردیم و این دستاوردها را آزمایش می کردیم. ما میتوانیم در کنار هم قرار بگیریم و باید اتصال نزدیکی بین نیروهای ارتش و سپاه و وزرات دفاع ایجاد شود.
رئیس دولت تدبیر و امید با بیان اینکه باید این موضوع را در جلسه خصوصی میگفتم، خاطرنشان کرد: حرف نهایی را من از وزارت دفاع نباید بشنوم؛ از آن نهادی که بهرهبرداری میکند باید بشنوم یعنی نیروهای مسلح. باید از سپاه و ارتش بپرسم که آیا این موشک همانطور است که وزارت دفاع میگوید؟ و در این باره باید ارتباطی بین این سپاه و ارتش و وزارت دفاع برقرار باشد. این نیروهای بهرهبرداری و عملیاتی هستند که میگویند دقت موشک چقدر است. من چند ماه پیش پرسیدم و دیدم دقت یکی از تجهیزات فرق میکند که تا مقداری طبیعی است.
روحانی با اشاره به صحبتهای شهید تهرانی گفت: وقتی از نقطهزنها صحبت میکردیم، او میدانست که معنای آن چیست. او دقیق حرف میزد و شما هم دقیق حرف میزنید و وقتی به رییسجمهور جواب میدهید حتما دقیق حرف میزنید. رضایت وزارت دفاع از بخشهای مختلفش کافی نیست بلکه استفادهکنندهها هم مهم هستند. امیدوارم بتوانیم عظمت بیشتری داشته باشیم و قدرت دفاعی برای ما در این زمان بسیار مهم است.
روحانی ادامه داد: دشمنان ما سیهروتر از همه وقت تاریخ شدند. دشمنانی داریم که به هیچ اصلی معتقد نیستند، حالا گاهی اوقات یک کشور بزرگ دست به تجاوز میزند و از 100 درصد، 20 درصد هم حرف معقول و چارچوبدار می زند اما اگر حاکمیت به دست گروهی افتاد که معقول حرف نمیزنند و مشخص نیست چه میگویند، چه؟
وی تاکید کرد: بحث این نیست که ما به آمریکا اعتماد داریم یا نداریم که حتما نداریم، بلکه امروز روزی است که اروپا هم به آمریکا اعتماد ندارد، امروز روزی است که چین و کانادا هم به این آمریکا اعتماد ندارند.
رئیس دولت دوازدهم با بیان این که امروز شرایط ما از گذشته متفاوت شده است، گفت: در این شرایط ما باید قدرت ملی را بالا ببریم. چرا آمریکا امروز ما را تحریم اقتصادی میکند؟ چرا ترکیه را تحریم اقتصادی میکند؟ چرا چین را به کارزار جنگ اقتصادی میبرد؟ برای این که احساس میکند هر کدام از اینها نقطهضعفهایی دارند، ما باید نقطهضعفهای خودمان را برطرف کنیم.
روحانی خاطر نشان کرد: چرا آمریکا به ما حمله نظامی نمیکند؟ یعنی ناراحت است و دلش برای ما سوخته و میترسد یک عدهای کشته شوند؟ به خاطر قدرت ما است که حمله نمیکند چون میداند که این کار چقدر هزینه دارد و نتایج را میداند.
وی ادامه داد: چون دولت آمریکا غیر قابل اعتماد است، کنگره و مجلس آمریکا آمدند یک قانون صریح وضع کردند که تو حق نداری به ایران حمله کنی زیرا دیدند این فرد، غیرقابل اعتماد است. این کار یک چیز عجیب و غریب بود؛ کنگرهای که همیشه ما را تهدید و تحریم میکند این قانون را وضع میکند که دولت آمریکا حق ندارد به استناد حرفهای قبلی به ایران حمله کند.
وی خاطر نشان کرد: این رفتار کنگره نشان میدهد که ایران بسیار قدرتمند است. کسی بخواهد به این کشور تجاوز کند، باید هزینه بسیار بالایی پرداخت کند. این توانمندی از کجا حاصل میشود؟ این توان اول از اتحاد و ایثار ملت و سپس از نیروهای مسلح و صنعت دفاعی به دست میآید.
رئیس دولت دوازدهم تاکید کرد: صنعت دفاع میتواند کار را برای ما آسان کند وبه ما قدرت دهد، میتواند هزینه دفاع را کم کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود از جریانهای سیاسی درخواست کرد فعالیتهای جناحی را کنار بگذارند و گفت: خواهش میکنم مدتی، حزب و جناح را فراموش کنیم و بعد دو سال دیگر شروع کنید؛ یک استراحتی به خودمان بدهیم. جناحها لطفا به مرخصی بروند تا اختلاف و فشارها کم شده و اتحاد و وحدت بیشتر شود.
روحانی گفت: امروز مردم نگران هستند. باید یکدیگر متحد باشیم . امروز روزی است که باید همدیگر را یاری و کمک کنیم. انتخابات تمام شد.
وی ادامه داد: یک شیوه داریم که انتخاباتی شکل میدهیم، بعد آن را کش میدهیم تا انتخابات بعدی ! در حال حاضر زمان وحدت، ایستادگی و وحدت است. ما از این مرحله با حمایت مردم، تدبیر مقام معظم رهبری، اتحاد سه قوه و نیروهای مسلح عبور میکنیم. ما میتوانیم از این روزها که برای مردم سخت و پرفشار است، بگذریم.
رئیس قوه مجریه تاکید کرد: هرجا موفق بودیم، زمانی بوده که صداقت و خلوص داشتیم و خداوند هم ما را یاری کرده است.
دیدگاه تان را بنویسید