پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:
به گزارش مثلث آنلاین روزنامه آرمان: بسیاری از اتلاف وقت در رسیدگی به پرونده پالرمو در مجمع نگران هستند. هم اکنون بسیاری از بانکهای طرف معامله با ایران به دلیل عدم تصویب این لوایح توسط کشورمان، نسبت به انجام مراودات بانکی خودداری کرده که این موضوع میتواند باعث سودجویی برخی کاسبان بینالمللی شود. شفافیت مالی که در لوایح چهارگانه مرتبط به FATF هم بر آن تاکید شده و در هر کشوری از آن بهعنوان یک الزام یاد میشود، از شعارهای همیشگی نظام جمهوری اسلامی است که رعایت دقیق آن میتواند باعث افزایش سرمایه اجتماعی، ایجاد اعتماد و تقویت انقلاب اسلامی شود. همچنین پذیرش این لوایح به عنوان پیش شرط در مراودات بانکی و نقل و انتقال پولی، عاملی برای کاهش هزینههای دولت و سهولت در امر تجارت است که مراودات بین بانکی در این راستا تعریف میشود. از سوی دیگر اظهارات اعضای مجمع درباره سرنوشت پالرمو متفاوت است، چنانکه سیدمحمد صدر با بیان اینکه دولت استدلالهای قوی در خصوص ضرورت تصمیم این لایحه داشت گفت دولت، مجلس و شورای عالی امنیت ملی نظر مثبتی در این خصوص دارند و به نظر من احتمال تصویب آن در جلسه آتی بیش از رد شدن آن است، اما از سوی دیگر آیتا... مجتهد شبستری دیگر عضو مجمع اظهار داشت: گزارش کمیسیونهای سیاسی و امنیتی دفاعی و کمیسیون حقوقی قضائی مجمع در اول جلسه ارائه شد که هر دو کمیسیون نظرشان نسبت به تصویب لایحه پالرمو منفی بود. وی در نهایت در پاسخ به این پرسش که برخی اعضای مجمع میگویند فضای جلسه 6دی موافق تصویب لایحه پالرمو بود، گفت: من این استباط را نکردم و اینگونه نبود.
منحرف کردن مسیر
روز گذشته مجید انصاری عضو مجمع تشخیص مصلحت چنین مطرح کرد که اگر پالرمو در مجمع به بنبست رسید به آرای عمومی مراجعه کنیم. این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اظهارات صدر و شبستری دو عضو مجمع که نظرات متفاوتی از جلسه شنبه مجمع ارائه داده بودند به ایسنا گفت: بعضی از دوستان میگویند رأی کمتر و برخی میگویند رأی بیشتر بوده است؛ که این نظرات از دید خودشان بوده است. آقای صدر مصاحبه کرده و گفتند موافقین بیش از مخالفین بودند. آقای شبستری هم چون ایراداتی دارند و از مخالفین هستند ارزیابیشان این بود که تعداد مخالفین بیشتر بوده است. وی گفت: متأسفانه در موضوعات حساسی که به منافع ملی کشور باز میگردد آن هم در شرایط فعلی ابداً ظرفیت وارد کردن این موضوعات مهم کارشناسی در حوزه سیاست بازی و فضاسازی وجود ندارد. انصاری ابراز عقیده کرد: با کمال تأسف، یک جریانی به نظر من مشکوک با سوء استفاده از احساسات پاک و دغدغههای واقعی متدینین، جوانها و طلاب سعی کردند این موضوع را از مسیر طبیعی خودش خارج کنند. نظام نهادهایی دارد. فرآیندهایی دارد در تصمیمگیری و تصمیمسازی، این فرایندها زیر نظر قانون اساسی است و همه باید به آن احترام بگذارند. وی ادامه داد: دولتی منتخب مردم است و تشخیص داده این موضوع مصلحت مردم را در بر دارد. مجلس نیز منتخب مردم است که امام خمینی(ره) فرمودند در رأس امور است در سه نوبت با اکثریت آرای نمایندگان گفته مصلحت مملکت در تصویب این موضوع است.
پیامک تهدید آمیز
این فعال سیاسی گفت: بر این نکته توجه کنید؛ در مواردی که مجلس شورای اسلامی بنا بر مصلحت بر مسالهای اصرار میکند و به مجمع تشخیص مصلحت نظام میآید، طبق قانون اساسی نمایندگان موظف هستند با در نظر گرفتن مصلحت کشور، مردم و نظام به آن رأی دهند. مجلس علاوه بر دو سه مرتبه که به صورت عادی در مجلس بر این موضوع رأی داده است، به رفع اشکالات شورای نگهبان نیز رأی داده و این اشکالات را بر طرف هم کرده است. وی افزود: نسبت به اشکالات مجمع تشخیص از باب اصرار هم با در نظر گرفتن مصلحت، اکثریت نمایندگان ملت گفتند ما مصلحت کشور را در تصویب این موضوع میبینیم. حالا این موضوع به مجمع تشخیص آمده و در یک فضای کاملاً آزاد و بدون تنش بررسی میشود؛ معنی ندارد جریانی بنشیند، افرادی را بسیج کنند و در شبانه روز صدها پیامک بعضاً تهدید آمیز به مسئولان بفرستند.
تهدید به قتل!
انصاری گفت: من از بعد جلسه روز شنبه مجمع پیامکهایی حتی تهدید به قتل و به تعبیر آنان برخورد خونین دریافت کردم. ما که بیدی نیستیم که با این بادها بلرزیم؛ اما من از دستگاه قضائی و امنیتی کشور میخواهم رسیدگی کنند. این کدام جریان است که نشسته عدهای را تحریک میکند که اعضا مجمع تشخیص یا نمایندگان را تهدید کنند؟ این یعنی تهدید نظام. این قانون شکنی است که عدهای به خودشان حق بدهند که چون فکر میکنند پیوستن به پالرمو خلاف مصلحت است؛ اگر نمایندگان انجام دادند نمایندگان را خائن بخوانند و به نمایندگان مجمع بگویند وارد این موضوع نشوند. وی ادامه داد: کدام صلاحیت اخلاقی حقوقی و قانونی را دارند که این طور حرف بزنند. این اوج استبداد است که گروهی فکر میکنند عدهای بر خلاف نظر آنان هستند خیانت میکنند. انصاری سپس اظهار کرد: این موضوع حتماً در مجلس و مجمع به سرانجام خودش خواهد رسید. فرض کنید اگر در مجمع هم مشکل باشد خوشبختانه با مهندسی امام(ره) هیچ بنبستی وجود ندارد. اولاً مجمع برای بنبست شکنی ایجاد شده، اما فرض کنید در جایی به طرق عادی در مسائل بسیار مهم حل مساله محقق نباشد؛ با صراحت قانون اساسی در این مواقع امکان رجوع به آرای عمومی و رفراندوم هست. وی گفت: بعضیها از کلمه رفراندوم وحشت دارند فکر میکنند وقتی میگوییم رفراندوم یعنی براندازی نظام. اصلاً این حرفها نیست. با صراحت، قانون اساسی میگوید در مسائل مهم اقتصادی، فرهنگی یا سیاسی ممکن است قانونگذاری از طریق مراجع مستقیم به آرای عمومی انجام شود. البته نوبت به اینها نمیرسد انشاءا... پالرمو در مجمع حل میشود و CFT هم در دستور کار قرار میگیرد. این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: فرض کنید شرایط را در جایی دیدم که از مردم ایران سوال کنم؛ مشکل چیست؟ ما همه کارگزار مردم هستیم. مردم ایران میتوانند مصلحت خود را ببینند که بپیوندند به فرایندی در جامعه جهانی یا خیر.
۲۰۰ کشور نوکر هستند؟
وی افزود: در خصوص پالرمو از ۲۰۰ کشور از مجموع کشورهای جهان تقریباً میشود گفت همه کشورهای جهان جز چند کشور کوچک عضوش هستند. آیا واقعاً همه این ۲۰۰ کشور منافع ملی ندارند؟ همه این ۲۰۰ کشور نوکر استکبار شدند؟ این توهماتی است که عدهای گرفتارش شدند و عدهای هم تحت تأثیر آنها قرار میگیرند. چه بسا جریانی که احساس میکنند جرائم سازمان یافته یا پولشویی دارد محدود میشود. انصاری گفت: من نمیخواهم کسی را محکوم کنم اما این شیوه برخورد شیوه نا متعارفی است. البته همه مخالفان را نمیگویم. بسیاری از آنان دغدغه استقلال کشور را دارند. این عزیزان میتوانند در یک فضای غیر ملتهب و غیرعلمی سعی کنند حرفهای اقناعی بزنند. اگر به این جمعبندی برسیم که مصلحت کشور در این موضوع است هم باید همه تسلیم این موضوع باشیم.
دیدگاه تان را بنویسید