دبیر کل کانون انجمن های صنایع غذایی ایران گفت: در شرایط عادی اقتصادی افزایش 100 درصدی قیمت بنزین کمتر از  5 درصد هزینه های تولید در بخش مواد غذایی ایجاد می کند اما در شرایط اقتصادی کشور ما موج تورم ایجاد می‌کند.

در اقتصاد بیمار کشور افزایش قیمت بنزین می تواند هراتفاقی را در حوزه قیمتها رقم بزند
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:
کاوه زرگران دبیر کل کانون انجمن های صنایع غذایی ایران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم اظهار کرد: شبکه حمل و نقل زمینی کشور بخش عمده تولیدات غذایی کشور را حمل میکند و بخش کمی از آن از طریق خطوط ریلی جابه جا میشود و افزایش قیمت گازوئیل تاثیر مستقیمی بر افزایش قیمت هزینه تمام شده مواد غذایی دارد اما به نظر می رسد که در این مرحله دولت قصد دارد تنها قیمت بنزین را افزایش دهد.

وی با بیان اینکه در شرایط عادی اقتصادی افزایش صد درصدی قیمت بنزین کمتر از 5 درصد هزینه های تولید را افزایش میدهد افزود:ارتباط میان افزایش قیمت بنزین و سایر کالاها از جمله محصولات غذایی در کشور به خاطر شرایط اقتصادی موجود متفاوت است زیرا افزایش قیمت هرکالایی اثر روانی در جامعه دارد و موج تورم ایجاد می کند.

دبیر کل کانون انجمن های صنایع غذایی ایران ادامه داد: در اقتصاد بیمار کشور افزایش قیمت بنزین می تواند هراتفاقی را در حوزه قیمتها رخ دهد اما باید ببینم که نهاد نظارتی چگونه می توانند به مسئولیت خود عمل و شرایط را کنترل کند.

وی تصریح کرد: اقتصاد کشور به دنبال بهانه ای برای تورم است و افراد فرصت طلب افزایش قیمت های زیادی را ایجاد میکنند و شرایط بودجه ای کشور نیز آن را می طلبد و در مقام عمل کسی یارای مقابله با آنها را ندارد.

زرگران گفت: در تمام کشور های توسعه یافته دنیا قیمت سوخت متعادل است اما در ایران به سوخت و بنزین یارانه پرداخت می شود اما با توجه به شرایط بودجه ای دولت یارانه بزرگی روی دوش دارد و به دنبال آن است که این بار را از روی دوش خود بردارد.

وی افزود: قیمت واقعی بنزین 7 تا 8 هزار تومان اعلام شده است و بهتر است دولت به جای افزایش دو برابری یا سه برابری به یکباره قیمت را آزاد کند زیرا تاثیر تورمی افزایش قیمت پله ای با بنزین قیمت واقعی یکسان است.