شاکری :
احمدینژاد سوخت/ اگر ولایتی، قالیباف و حدادعادل متفق نباشند، شکست میخورند
دبیرکل جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی در مورد بحث انتخابات مجلس یازدهم با بیان اینکه همه عواملی که در صحنه هستند تغییر مثبت را مطالبه میکنند، درباره احتمال حضور احمدینژاد در کارزار انتخاباتی اظهار داشت: ایشان تلاشش همین است که در عرصه انتخابات فعالیتی را شکل دهد اما به نظر من احمدینژاد سوخت، این که کسانی با ایشان همراه هستند به تصور این است که ایشان نیروی انقلاب است اما اگر از طرف نظام گفته شود ایشان مناسبتی با جریان انقلاب و امام و رهبری ندارند این تعداد طرفداری هم که دارند پراکنده خواهند شد.
مجتبی شاکری در بیان ارزیابی خود از میزان مشارکت مردم در انتخابات اسفندماه گفت: الان برای پیشبینی زودهنگام است، دولت هم هنوز فهرستی از وعدهها را اعلام میکند. جریانی که دولت منتسب به آنهاست یعنی جریان اصلاحات و کارگزاران باید تلاش کنند این وعدهها عملی شود چراکه امور اجرایی را در دست دارند. مسئولیت پاسخگویی هم متوجه آنها میشود.
بین اصلاحطلبان برای استعفای رئیسجمهور اختلافنظر وجود دارد
وی تاکید کرد: بنده مطلع هستم بین طیف اصلاحطلب اختلافنظرهایی وجود دارد در حد اینکه رئیسجمهور استعفا دهد و عدهای هم میگویند استعفا ندهد و همه تلاش خود را به کار ببندد تا مسائل را عملی کند. باید دید چطور میخواهند انبوه وعدههای داده شده را پاسخگو باشند و اعتماد مردم را جلب کنند. اگر وعدههای دولت عملی نشود، مردم یا به سراغ گزینههای دیگری میروند که بتوانند به خواستههایشان دست پیدا کنند، یا اینکه سکوت میکنند و به حاشیه میروند.
همه عواملی که در صحنه هستند، تغییر مثبت را مطالبه میکنند
دبیرکل جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی با اشاره به صفبندیهای انتخاباتی اصلاحطلبان و اصولگرایان در انتخابات مجلس یازدهم گفت: مجموع شرایط کشور برآیندی را نشان میدهد که همه عواملی که در صحنه هستند، تغییر مثبت را مطالبه میکنند. این تغییر بی تردید با توجه به منشور گام دوم انقلاب به سمت جوانان دانا و توانمند خواهد بود تا زمینهای فراهم شود که در این انتخابات جوانان انقلابی و جهادی به صحنه بیایند.
«ائتلاف جریانی» از اسم اشخاص مهمتر است
وی در پاسخ به این سوال که اشخاص مطرح اصولگرا چه نقشی در تامین اتحاد این جریان دارند، گفت: اصل «ائتلاف جریانی» از اسم اشخاص مهمتر است و تعیین کنندهتر است. هرچند که پشت این عناوین هم همه چهرههای تاثیرگذار نیروهای انقلاب حضور دارند.
احمدینژاد سوخت
این فعال سیاسی درباره احتمال حضور محمود احمدینژاد در انتخابات مجلس یازدهم گفت: ایشان تلاشش همین است که در عرصه انتخابات فعالیتی را شکل دهد اما به نظر من احمدینژاد سوخت، هم اعتبار سیاسی و هم اعتماد مدیریتیاش سوخت. او دچار توهمی است که فکر میکند منهای خط امام و انقلاب و رهبری و شهدا صاحب رای است. همه آنچه که آقای احمدینژاد تا به حال کسب کرده از این منبع بوده و اینکه کسانی با ایشان همراه هستند، به تصور این است که ایشان نیروی انقلاب است اما اگر از طرف نظام گفته شود ایشان مناسبتی با جریان انقلاب و امام و رهبری ندارند این تعداد طرفداری هم که دارند پراکنده خواهند شد.
احمدینژادیها اگر میخواهند، میتوانند یک بار دیگر هم شانس خودشان را امتحان کنند
شاکری در واکنش به این سوال که آیا میتوان گفت احمدینژاد از آنجایی که عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام است بنابراین همسو با خط امام و رهبری و انقلاب است و میتواند وارد عرصه انتخابات شود؟، گفت: صرف اینکه کسی در یک جایگاهی از نظام حضور داشته باشد دلیلی بر این نمیشود که بتواند در همه جایگاههای نظام شرایط احراز صلاحیت داشته باشد. به عنوان مثال دیدیم که آقای هاشمی، هم در مجلس خبرگان بودند و هم رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام بودند ولی برای انتخابات ریاست جمهوری احراز صلاحیت نشدند.
وی یادآور شد: الان بسیاری دیگر از شخصیتها عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام هستند و مسئولیتهایشان تعریف شده است اما لزوما اینطور نیست که اگر کسی آنجا بود بتواند در جایگاهی دیگر هم صلاحیت مسئولیت داشته باشد. ضمن اینکه آقای احمدینژاد و بقایی و مشایی در انتخابات گذشته احراز صلاحیت نشدند و جا ماندند و حالا اگر میخواهند، میتوانند یک بار دیگر هم شانس خودشان را امتحان کنند.
اصولگرایان قبلا لذت همگرایی و با هم بودن را چشیدند
این عضو چهارمین دوره شورای شهر تهران درباره رویکرد و نحوه ائتلاف احزاب سنتی و نوظهورتر اصولگرا عنوان کرد: درباره اتحاد سایر احزاب و تشکلهای اصولگرا باید گفت ما تجربه موفق همگرایی را در انتخابات ریاست جمهوری داشتیم و آن ۱۶ میلیون رای آقای رئیسی بود، که سابقه نداشته که در انتخابات دور دوم ریاستجمهوری زمانی که یک رئیسجمهور مستقر چهارسال اول خود را پشت سر گذاشته و برای دور دوم کاندید میشود، رقیبش به این میزان رای بیاورد. یعنی تا به حال نه رقیب آقای هاشمی اینقدر رای آورده و نه رقیب آقای خاتمی نه رقیب آقای احمدینژاد.
وی گفت: ۱۶ میلیون رای بیسابقه آقای رئیسی در برابر آقای روحانی نشاندهنده تجربه موفق همگراییهایی بود که بین طیف اصولگرایان انجام شد هرچند که به پیروزی قطعی منجر نشد، اما اصولگرایان لذت این همگرایی و با هم بودن را چشیدند هرچند که هم اصولگرایان و هم اصلاحطلبان ضرر عدم همگرایی را هم قبلا چشیدهاند.
اگر ولایتی و قالیباف و حدادعادل متفق نباشد، شکست میخورند
دبیرکل جمعیت جانبازان یادآور شد: وقتی اختلاف ایجاد شود، رقیب حتی اگر آقای هاشمی باشد در مقابل احمدینژاد زمین میخورد. حال امسال اگر کسانی مثل آقایان ولایتی و قالیباف و حدادعادل متفق نباشد اینها هم به شکست میخورند. این بحث اتحاد و همگرایی جزو قواعد انتخاباتی است و هردو جریان سیاسی کشور هم این را به خوبی تجربه کردهاند.
وی در پاسخ به این سوال که برخی معتقدند ائتلافهایی که در جریان اصولگرایی شکل میگیرد گاهی همه اصولگراها را در بر نمیگیرد و این دلیلی بر تفرق در این جریان میشود و آیا امسال شورای وحدت همه اصولگرا ها را در بر گرفته است یا نه؟ گفت: احزاب شخصیتهای مستقلی هستند که صاحب فکر و نظر هستند و نقد میکنند و سخن میگویند و این امر چه در جریان فکری نیروهای انقلاب و چه در جریان فکری اصلاحطلبان نشانگر حیات احزاب است.
قرار بر این نیست که یک حزب بگوید همه به دنبال من
شاکری گفت: مگر پیرامون لیست امید که آقای خاتمی بر آن تاکید کرده بود حرف نبود؟ بهنحوی که حتی آقای حجاریان شورای عالی اصلاحطلبان را نقد کرد و در لیست شورای شهر آقای حکیمیپور که در شورای شهر کنار دست من مینشست میگفت ما بیشتر این افراد را نمیشناسیم و اینها اصلا رزومه ندارند.
وی تصریح کرد: بنابراین در ائتلافها برآیند نظرها مهم است و نظر احزاب در جبهههایی که پیش از انتخابات تشکیل میشود اعمال میشود و قرار بر این نیست که یک حزب بگوید همه به دنبال من! این که شدنی نیست. بالاخره همه باید گرد همدیگر باشند و برآیند بگیرند. این است که من میگویم اشخاص زیاد محور گفتمان نیستند بلکه آن عنوانی که ایجاد میشود جامع است و همه احزاب تحت آن عنوان کار میکنند الا اینکه حزبی بگوید من میخواهم جدا فهرست بدهم. اگر فکر میکند موفق میشود، فهرست بدهد. همانطور که در جریان اصلاحات زمانی فهرست جدا دادند و موفق هم نشدند. این یک اصل عقلایی است که افراد و احزاب خودشان را مطابق قاعده جبهه و ائتلاف تنظیم کنند.
باید فهرستها را متناسب با این چرخه منطقی به حرکت در بیاوریم
دبیرکل جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی در پاسخ به این سوال که فکر میکنید با توجه به وضعیت سیاسی کشور و وضعیت احزاب در نهایت چه مجلسی در دور یازدهم تشکیل شود؟، گفت: همه احزاب کشور به دنبال این هستند که مجلسی خوب متناسب با دیدگاههای مقام معظم رهبری در منشور گام دوم انقلاب تشکیل شود. اصلا میتوانند در خانه احزاب اعلام کنند که همه احزاب کشور این منشور گام دوم انقلاب را به عنوان مبنای کار و تصمیمات حزبی خود قرار دهند و بر اساس آن منشور، سلیقههای سیاسی و جناحی خود را اعمال کنند. ولی در نهایت مجلسی تشکیل میشود که گفتمان گام دوم انقلاب در آن دیده میشود. ولی قابل فهم است که مردم بعنوان عنصر محوری انتخابات نسبت به وعدههای داده شده دولت یازدهم و دوازدهم و بی عملی و ناکارآمدی بهویژه در خصوص وضعیت معیشت و شرایط اقتصادی ناراضی و به دنبال تحول جدیاند.
شاکری گفت: هیچ حزب و جریانی نباید بگوید اشخاص با ویژگیهایی که برای کمیسیونها و صحن مجلس لازم است همه باید از حزب ما بیرون بیاید چراکه این تک روی و خودخواهی است. همه باید بدانند که اگر خودشان فهرستی دارند دیگران هم دارند و مقایسه و وزندهی و رایگیری است که معلوم میکند کدام یک از نامزدهای معرفی شده در فهرستها مناسبتر بوده است. درنتیجه باید فهرستها را متناسب با این چرخه منطقی به حرکت در بیاوریم.
یا باید با فرهنگسازی چرخش نخبگان را انجام دهیم یا از طریق قانونگذاری
وی درباره احتمال قانونی شدن ممنوعیت نمایندگی بیش از سه دوره و تاثیر آن بر فضای مجلس آینده گفت: نگاه من این است که وقتی محدودیت زمانی میگذارند به این خاطر نیست که بخواهند با حضور یا عدم حضور اشخاص جناحبندی به وجود بیاورند. این کار با هدف چرخش نخبگان صورت گرفت. این مصوبه نمایندگان مجلس را نباید سیاسی کرد بلکه از یک منظر درست است، ما یا باید با فرهنگسازی موقعیتی به وجود بیاوریم که چرخش نخبگان به طور طبیعی انجام شود یا از طریق قانونگذاری.
این فعال سیاسی گفت: ما بسیار جوانان توانمند فارغالتحصیل و نخبه داریم این سرمایهها چطور باید وارد عرصه قانونگذاری و اداره نظام شوند؟ این دغدغهای که مکرر در منشور گام دوم انقلاب مطرح شد به همین دلیل بود. اگر چرخش نخبگان با کار فرهنگی محقق نشود و مسئولان خود اهل کنار رفتن نباشند قانون باید این کار را انجام دهد. معنای این قانون هم این نیست که افرادی که با این قانون از مجلس خارج میشوند در جامعه بیکار میشوند، قطعا بیکار نمیشوند. حداقل این است که اندیشکده ایجاد میکنند و راجع به مسائل مهم مملکت میاندیشند و راهبردهای نظام را رصد میکنند و یا در خیلی از جایگاههای نظام که شرط سنی و محدودیت تکرار حضور مطرح نیست میتوانند حضور پیدا کنند.
استانی شدن انتخابات مجلس قهر و مهرها را نسبت به یکدیگر مقداری غلیظ میکند
وی با اشاره به ماده دیگری از طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس گفت: درباره استانی شدن انتخابات مجلس هم نظرات متفاوت و حتی متقابلی وجود دارد. اما با استانی شدن انتخابات بالاخره مجموعههای کوچک و پیوستهای که در یک شهر یا شهرستان مطرح هستند دیگر در سطح استان مطرح نیستند و این امر مشکل ایجاد میکند به عبارتی استانی شدن انتخابات مجلس قهر و مهرها را نسبت به یکدیگر مقداری غلیظ میکند. به نظر میرسد با استانی شدن انتخابات اختلافات شهرها و جمعیتهای وسیع نسبت به جمعیتهای اندک بالا میرود و مشارکت کاهش پیدا میکند. ولی از طرفی دیگر درست است که یک نماینده نباید فقط بخشی نگر باشد و نباید فقط به شهر خودش فکر کند بلکه وقتی رای آورده باید نگاه ملی هم داشته باشد.
به نظر من میرسد طرح استانی شدن انتخابات در حال تعلیق است
این عضو چهارمین دور شورای شهر تهران با بیان اینکه بنده در این باره نظری ندیدم که بتواند همه مزایای مطرح شده را داشته باشد و ضعف و نقص استدلال طرفین را برطرف کند، گفت: اکنون در شرایط موجود با استانی شدن انتخابات، احزاب به شدت فربه میشوند چون لیست استانی میدهند و نمایندهای که میخواهد مستقل شرکت کند و نخواهد زیر دین احزاب باشد یا با آنها مخالف باشد دچار مشکل میشود، یعنی در این صورت نه به لحاظ مالی امکان تبلیغ دارد و نه به لحاظ تشکیلاتی امکان اقناع کردن مخاطبین گسترده را دارد و تریبونهای اندکی در اختیارش است و رسانه ملی هم که نمیتواند کار احزاب را انجام دهد چون تعدادکاندیداهای مجلس زیاد است.
شاکری گفت: به نظر من میرسد این طرح استانی شدن انتخابات در حال تعلیق است و در یک آزمون و خطا به سر میبرد. حتی اگر به صورت آزمایشی برای یک استان اجرا میکردیم که نتایج آن را ببینیم شاید قابل اعتنا بود اما در وضعیت موجود برای این طرح هم استدلال اثباتی وجود دارد و هم نفی.
منبع/ ایلنا
دیدگاه تان را بنویسید