پالس رئیس کمیسیون امنیت ملی ایران به ترامپ: راه مذاکره باز شده است؟
این ادعای فلاحت پیشه که پیش از طرح شرط، فرض آن پذیرفتن اصل مذاکره با آمریکاست جای تعجب دارد.

سایت جهان نیوز در مطلبی انتقادی نوشته است: حشمت الله فلاحت پیشه، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس گفته است: «معتقد هستم نقش بازیگران منفی منطقهای در تقابل راهبردی بین ایران و آمریکا موثر است وگرنه ایران و آمریکا میتوانند تنش بین خود را مدیریت کنند».
وی اضافه کرده است: «به هیچ وجه راهبردهای امنیت ملی آمریکا اجازه نمیدهد که ترامپ به جنگ مدیریت ناپذیر وارد شود پس آمریکا یا قدرت ایران را خوب محاسبه نکرده و یا به زبان نمیآورد. در این بین اشتباه محاسباتی به واسطه پمپئو و بولتون و از ناحیه بازیگرانی همچون عربستان سعودی، رژیم صهیونیستی و گروهکهایی مثل منافقین صورت گرفته است که نباید دولت آمریکا اینگونه دچار اشتباه محاسباتی نظامی شود قطعاً در این شرایط نظامیان ما به طور طبیعی تهدیداتی را مطرح میکنند که آمریکا دچار حماقت نشود و سیاسیون هم چنین موضوعاتی را بیان میکنند. در این بین آمریکا هم از مذاکره به عنوان ابزار قدرت در عرصه بینالمللی استفاده میکند».
فلاحت پیشه در بخش دیگری از صحبت هایش می افزاید: «معتقدم ایران میتواند برای مذاکره شرط تعیین کند ما کشوری بزرگ هستیم و کشورهای بزرگ هم تصمیمات بزرگ اتخاذ میکند. به هیچ وجه اجازه نداریم که کشورمان را وارد بحرانی کنیم که این بحران قابلیت پیشگیری دارد».
این ادعای فلاحت پیشه که پیش از طرح شرط، فرض آن پذیرفتن اصل مذاکره با آمریکاست جای تعجب دارد. خصوصا آنکه فلاحت پیشه عهده دار مسئولیت مهم و موثری همچون ریاست کمیسیون امنیت ملی مجلس است. اما این عدم دقت آقای فلاحت پیشه مسبوق به سابقه است. جهان نیوز چندی پیش هم با درج مطلبی با عنوان «شما رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس هستید؟» نسبت به اظهارات وی انتقاد کرده بود و این سوال را مطرح کرده بود که آیا آقای فلاحت پیشه مواضع مجلس را بیان میکند یا نظرات شخصی خود را؟ ظاهرا باید بار دیگر این سوال از رئیس کمیسیون امنیت ملی پرسیده شود.
فلاحت پیشه حدود سه ماه پیش و در واکنش به موضوع اعطای «حمایت دیپلماتیک» به نازنین زاغری، گفته بود: «اگر انگلیسیها این کارها را انجام نمیدادند، موضوع زاغری در قالب رأفت اسلامی قابل حل بود. انگلیس و برخی کشورهای اروپایی، پروندههایی را که کاملا جنبه حقوقی و قضائی دارد، سیاسی میکنند. سیاسیکردن این پروندهها باعث میشود کشورهایی مانند انگلیس کمکی به متهمان خود نکنند». فلاحتپیشه افزود: «بهترین کار درباره پرونده خانم زاغری این است که کشورهای خارجی مداخلهای درباره موضوع قضائی ایران نکنند و اجازه دهند این موضوع طبق قوانین حقوقی و قضائی ایران بررسی شود و رأفت اسلامی از طرف خود این افراد مطرح شود نه اینکه این دولتها با هدف مداخله چنین موضوعی را بیان کنند. مداخله انگلیسیها در پرونده نازنین زاغری به ضرر زاغری تمام شد».
پیش تر از این هم وی در اظهاراتی درباره مذاکره با آمریکا گفته بود: «بنده معتقدم که از بعد از راهپیمایی بزرگ ۲۲ بهمن ما با سیاستی که توام با اصلاحات ضدفساد و مدیریت سازنده در داخل باشد و همچنین تعامل سازنده با دنیا غیر از آمریکا میتوانیم به تدریج شرایطی را فراهم کنیم که آمریکاییها به سمت مذاکره با ایران بیایند».
دیدگاه تان را بنویسید