محمد مطهری هم نماینده مجلس میشود؟
محمد مطهری هیچگاه تمایلی برای ورود به سیاست و کرسیهای قدرت از خودش نشان نداد اما جسارت و صراحت بالای او چنان است که بارها برخی گروههای اصلاحطلب و میانهرو به دعوت از او برای حضور در انتخابات مجلس اندیشیدهاند.
آرمان: شهید مرتضی مطهری از جمله بزرگان کشور بود که هیچگاه مشکلات و چالشهای جامعه را مجزا از یکدیگر تحلیل نمیکرد بلکه عقیده داشت باید به ریشه ایجاد مشکلات توجه کرد. شهید مطهری مخالف تحجر است و بهویژه در موضوعات فرهنگی اعتقادی به سختگیری بیش از آنچه که در اسلام به آن تاکید شده است، ندارد. فرزندان شهید مطهری هم دیدگاههای پدر را دنبال میکنند و علی و محمد درصدد تقویت حفظ ارزشهای اسلامی در عین حذف سختگیریهای ناشی از سلایق فردی و حزبی هستند. البته برخی اوقات هر یک از دو برادر رویکرد متفاوتی اتخاذ میکنند، اما در نهایت به یک هدف میرسند که آخرین نمونه آن پخش ترانه ساسی مانکن در مدارس بود.
رویکرد برادر بزرگ به ساسی مانکن
علی مطهری در واکنش به این اتفاق گفته بود: این موضوع مهمی است، اینکه در برخی مدارس ما ترانهای که محتوای سخیفی دارد و با ساز و آواز و بزن و بکوب اجرا میکنند، دانشآموزان را وادار به حرکات خاصی میکنند؛ این قابل قبول نیست. وی گفت: وزیر آموزش و پرورش باید پاسخ دهد، مدیران این مدارس باید بلافاصله برکنار شوند، این قابل قبول و تحمل نیست، به خصوص با محتوای اشعاری که دراین ترانه پخش شده است. که البته ساسی مانکن خطاب به مطهری نوشت: «آقای مطهری من شما رو به چالش دعوت میکنم. آهنگ جنتلمن رو گوش بدید با صدای بلند، اگه خودتون نرقصیدید، بُردید. اون موقع هست که خودتون به من دایرکت میدید که (ساسی پاشو همرو برقصون دادا). جدی جدی، دلار، گوشت، گرونی، و و و رو ول کردی، امروز در مورد «جنتلمن» تصمیم گرفتی؟»
برادر کوچک چه نوشت
برادر کوچکتر که البته بیش از علی در مسائل فرهنگی ورود میکند دیدگاه خودش درباره پخش ساسی مانکن در مدارس را اینگونه مطرح کرد: «فرض کنید شما و خانواده در شرایط بسیار سختی بسر میبرید، خانه و کاشانهتان در بلایای طبیعی از بین رفته، یا از شدت فشار اقتصادی به نان شب محتاجید و باران بدبختی از هر طرف بر شما میبارد. حال اگر در این وانفسا و شلوغی ببینید کسی در مقابل فرزند شما که برای سالم نگاه داشتن باطن پاک او زحمتها کشیدهاید، الفاظ رکیک بر زبان میآورد، عکسالعمل شما چه خواهد بود؟ آیا برخورد تنبیهی مناسبی خواهید کرد؟ یا خواهید گفت: با وجود اینهمه گرفتاریها و مشکلات اقتصادی و روحی، چرا به یک امر اخلاقی گیر بدهم؟» مطهری در ادامه با نقل توجیه برخی درباره اولویت نبودن توجه به این اتفاق آورده: «میگویند؛ با وجود این همه مشکلات اقتصادی و اجتماعی چرا به چند رقص دستهجمعی با مضامین جنسی در دبستان گیر دادهاید؟ شاید به همان دلیل که برخی خانه خود را تمیز نگه میدارند و خیابان را یک سطل زباله بزرگ تصور میکنند، این عده تصور میکنند که حرمت اصول اخلاقی، سنتی و دینی (در همان حدی که قبول دارند) در جمع خانوادگی نباید شکسته شود، ولی شکستن همین حرمتها در جامعه بیاشکال است». وی با انتقاد از برخی متدینین که معتقدند حالا چه وقت این حرفهاست به دنبال تحلیل این نوع نگاه است: «چرا این نگرش چنین پرطرفدار شده است؟ دلمان خوش است که در این چهل سال، هواپیمای هیچ مقام آمریکایی در فرودگاه تهران به زمین ننشسته است و توجه نداریم که برخی عملکردها در نظام ما باعث شده که رویکرد غربی بر جان و ذهن بسیاری از مذهبیها هم بنشیند و لذاست که به دین بهعنوان امری شخصی مینگرند. این پژوهشگر حوزه دین پس از اینکه اعلام میکند منظورش مخالفت با شادی کودکان و نوجوانان یا اصل موسیقی نیست، بلکه در لزوم مواجهه سریع و جدی با حرامهای قطعی و غیراخلاقی و فراموش نشدن آنها به بهانه مشکلات اقتصادی است، در بخش دیگری از یادداشت خود مینویسد: «حقیقت این است که بخشی از جامعه را از راههای مختلف به لجبازی کشاندهایم. این عده اگر در گذشته برای بروز دادن نارضایتی خود تا انتخابات بعدی منتظر میماندند، امروز آنقدر عصبی شدهاند که به هر آنچه گمان کنند خلاف خواسته حاکمیت است، تن میدهند ولو مستلزم مخالفت با مسلمات دینی، آلوده ساختن روح دانشآموزان یا ارتکاب گناه در ملأ عام باشد. دهها مورد درافتادن با مردم و به لجاجت کشاندن آنان اتفاق افتاده و میافتد.
ختم سوال برانگیز پرونده قاری معروف
البته محمد مطهری به دلیل اینکه ورودی در قدرت نکرده بهتر از برادر بزرگ خود میتواند به اظهار نظر بپردازد مانند دیروز که نوشت: «تعطیل کردن یک برنامه محبوب جوانان پس از دستکاری ناموفق آرا بدون هیچگونه اقناع، ختم بسیار سؤالبرانگیز پرونده قاری معروف، افشای ناجوانمردانه محتوای شخصی موبایل یک متهم فوت کرده در زندان در تلویزیون، تعیین وثیقه پنج میلیونی برای شروران خطرناک و ۶۰۰ میلیونی برای متهمان سیاسی، گرانیهای از همگسیخته و اقدامات ناکافی در برخورد با مفاسد اقتصادی تنها نمونههای اندکی هستند. وقتی این نوع کدورتها تلنبار میشود، به صورتهای مختلف خود را بروز میدهد.»
محمد مطهری نماینده میشود؟
محمد مطهری هیچگاه تمایلی برای ورود به سیاست و کرسیهای قدرت از خودش نشان نداد اما جسارت و صراحت بالای او چنان است که بارها برخی گروههای اصلاحطلب و میانهرو به دعوت از او برای حضور در انتخابات مجلس اندیشیدهاند. محمد مطهری علاوه بر تحصیلات حوزوی، دارای مدرک کارشناسی مهندسی برق از دانشگاه شریف، کارشناسی ارشد فلسفه دانشگاه تهران و دکترای فلسفه دین از دانشگاه تورنتوی کانادا است. بعید نیست ایده دعوت از محمد مطهری برای انتخابات یازدهم مجلس رنگ واقعیت به خود بگیرد و این بار دو برادر در بهارستان حضور یابند.
دیدگاه تان را بنویسید