اطلاعات جدید از پرونده قتل های زنجیره ای/ خودسر بودند و از سعید امامی هم تحلیل منفی وجود نداشت/ مصاحبه مهم وزیر کابینه روحانی با صدا و سیما
صالحی امیری وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد که قتلها محصول دو تحلیل غلط از سوی دو جریانی بود که کجفهمی داشتند.
بخش هایی از گفتوگوی دستخط با رضا صالحی امیری :
*بعد از جنگ که در وزارت اطلاعات مستقر شدید و از خوزستان به تهران آمدید. ما زمان 76 یک تحولی داشتیم. یک انتخاباتی شکل گرفت که قطعاً باید در آن زمان زیر ذرهبین شما بوده باشد که خیلیها فکر میکردند کاندیدای پیروز آقای ناطق است و تقریباً برعکس اتفاق افتاد. این را از قبل تحلیل میکردید؟ یعنی متوجه این تغییرات بودید؟
مرکز افکارسنجی وزارت اطلاعات در سنجشهای میدانی روند تغییرات جامعه را رصد و ارزیابی میکرد. روندها نشان میداد که جامعه در حال یک تغییر است و نسل جدید به دنبال یک انتخاب است. میتوانیم نقطه عطفی را تعریف کنیم که سال 76 خود مقام معظم رهبری فرمودند حماسه است. این حماسه تحلیل و تعبیر خاص دارد، نقطه عطف تاریخی بود و در مقطع 76 با حضور اصلاحطلبان این فضای عمومی شکل گرفت، البته من نمیخواهم مطلق انگاری کنم و منکر فضاهای خاص و برخی بداخلاقیها شوم که موضوع بحث من نیست ولی چرایی و عوامل شکلگیری 76 را عرض کردم.
*به فضای باز سیاسی و یکی از شعارها اشاره کردید. فکر نمیکنید یکی از دلایلی که این سمت آمدند فضای بسته زمان آقای هاشمی بود؟ فضای نقد قدری بسته شده بود؟
این اشتباه تحلیلی است که ما آقای هاشمی را ...، اتفاقاً آقای هاشمی فرد بازی بود. شخصیت بازی بود و اصلاً شخصیت بستهای نبود. جامعه دستخوش تغییر شد. اصلاً به شخص ارتباطی ندارد.
*بعد از آن هم ماجرای تلخ قتلهای زنجیرهای را داشتید.
این سوالات را از کجا درمیآورید؟ (میخندد). قتلها به نظر من هنوز به آن پرداخته نشده است. شاید هنوز هم اقتضای امنیت ملی این است که به آن پرداخته نشود.
*چقدر میتوانید بیان کنید همان مقدار بگویید.
دو جمله میتوان تاکید کنم. قتلها محصول دو تحلیل غلط از سوی دو جریانی بود که کجفهمی داشتند.
*در وزارت اطلاعات؟
بله، خودسرانه بود. اولاً صریح و روشن عرض کنم قتلها محصول کجفهمی و خودسری عده محدودی بود که تعداد آنها کمتر از انگشتان دست بود. واقعاً اینگونه بود و اصلاً ربطی به بدنه وزارت اطلاعات نداشت و ندارد و این ظلم بزرگی در حق این نیروهاست. دوم اینکه هیچ ربطی به نظام ندارد و نباید نظام را در این خصوص مذمت کرد. دو تحلیل غلط بود. عده ای کجاندیش فکر میکردند با حذف تعدادی از افراد که در فضای فرهنگی و فکری کشور فعالیت میکردند که آنها به این افراد دگراندیش خطاب میکردند، جامعه و انقلاب مسیر واقعی خودش را پیدا میکند. انحراف دوم گروهی بودند که خواستند خونخواهی از این جریان کنند.
اما اجازه دهید این مسئله مهم و بزرگ فعلاً در همین جا بماند و روزی انشاالله آنهایی که باید حرف بزنند حرف خواهند زد، اما این دو نکتهای که عرض کردم دو نکته کلیدی بود و یک وجه مثبت داشت که دامن نظام از این آلودگی پاک شد.
*یک سوالی که قبلاً از یک نیروی امنیتی پرسیدم، این بود که آن چه درباره سعید امامی میگویند، درست است؟
حقیقتاً من در آن مقطع در خوزستان بودم و ارتباطی نداشتم و هیچ اطلاعی از این مسئله که چه میزان ایشان در این امر دخیل است یا نیست، ندارم و امکان قضاوت ندارم.
*شخصیت این آدم را که میشناسید؟
هیچ کسی از ایشان تحلیل منفی نداشت
دیدگاه تان را بنویسید