کاسبی با تحریم، اصطلاحی است که رئیس دولت یازدهم و دوازدهم و حامیان دولت به‌شدت از آن استفاده می‌کنند.اما سؤالی که پس از شنیدن عبارت “کاسبان تحریم” به وجود می‌آید، این است که کاسبان تحریم چه افرادی هستند؟

 کاسبان تحریم چه کسانی هستند؟
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

به گزارش خبرگزاری فارس از یزد، سید علی فراز در یادداشتی با عنوان تحریم ترامپ و ذوق‌مرگ شدن کاسبان تحریم، این‌گونه نوشت:

تحریم واژه عجیبی برای جمهوری اسلامی ایران نیست. پس از پیروزی انقلاب اسلامی انواع تحریم‌های اقتصادی به کار گرفته شد که مسیری 40 ساله را به همراه داشت. اصولاً تحریم‌های اقتصادی به شیوه امروزی پس از جنگ جهانی اول و ایجاد نظم نوین اقتصادی و سیاسی و پس‌ازآن در دوران جنگ سرد آغاز شد و هدف از آن، غلبه اراده یک قدرت سیاسی بر کشور و ملتی دیگر بود. طی نیم‌قرن اخیر، تحریم‌های اقتصادی نقش مهمی در سیاست‌های بین‌المللی امریکا ایفا کرد و به یک دستاورد خاص برای تحمیل اراده این کشور بر کشور‌هایی است که مخالف سیاست‌های منطقه‌ای این کشور هستند.

آخرین روز تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری بود؛ 27اردیبهشت 96، آقای روحانی در اردبیل با طعنه و کنایه گفت: بابا جمعه تموم میشه و شنبه میاد، چه جور آب و صابون بیاریم، رویتان را بشوریم؟... کاسبان تحریم! ناراحتید که تحریم‌ها رفت؟ تحریم‌ها دیگر برنمی‌گردد. شما می‌خواهید مذاکره کنید؟ شما زبان مذاکره با دنیا را بلد نیستید».

اما یک سال بعد، آمریکا بدون پرداخت کمترین هزینه، رسماً زیر میز برجام زده و اکنون عوام و خواص می‌پرسند گروه آقای روحانی، چه قدر دست و رو شسته و بیدار، پای میز مذاکرات رفته بودند و چرا مفاد توافقی را پذیرفتند که تعهدات سنگینش برای ما بود و خروج بی هزینه‌اش برای آمریکا؟!

کاسبی با تحریم، اصطلاحی است که رئیس دولت یازدهم و دوازدهم و حامیان دولت به‌شدت از آن استفاده می‌کنند.اما سؤالی که پس از شنیدن عبارت "کاسبان تحریم" به وجود می‌آید، این است که کاسبان تحریم چه افرادی هستند؟

باید گفت، کاسبان تحریم آن‌کسانی هستند که در دوران بحران ارزی کشور صرافی تأسیس می‌کنند و ارز و طلا و نقره خریدوفروش می‌کنند...؟! زمانی که آقایان دلار هزاری تومانی را خریدند و آن را به قیمتی چند برابر فروختند؛ آن‌هم آقایانی که دستی بر آتش داشتند و از رابطه‌هایشان به نحو احسنت استفاده کرده‌اند.

بدعهدی آمریکا و کشورهای اروپایی از عدم تحقق وعده‌های برجامی دولت حکایت کرده و نشان می‌دهد ذوق‌زدگی، تقسیم مدال، معجزه دانستن برجام، گنجاندن آن در نظام درسی مدارس، آفتاب تابان و ابر شتابان و باغ گلابی دانستن برجام، توهمی بیش نبوده و ذوق‌زدگی و اعتماد به دشمن ساده‌انگاران و فاقد پشتوانه عقلی و تجربی بوده است.

در پسابرجام، نه دیوار تحریم‌ها فروریخته، نه پیروزی بدون جنگ حاصل‌شده و نه تغییر رفتاری در طرف مقابل نسبت به ایران حاصل‌شده، بلکه برعکس، ایران بنا به اذعان چندباره همه دستگاه‌های نظارتی بین‌المللی، به‌تمامی تعهداتش صد درصد پایبند بوده اما دنیا شاهد زیاده‌خواهی بیشتر غرب از ایران است و این خاصیت جنگ دیپلماسی غربی است که پس از یک توافق ده‌ها سال پشت خاک‌ریز آن توافقنامه سنگر گرفته و از کشورِ هدف شروع به امتیاز گیری می‌کند ؛ بلایی که با پیمان دنباله‌دار کمپ دیوید بر سر فلسطینیان آورده و پس از به‌زانو درآوردن یاسر عرفات، جرئت و جسارت انقلابی فلسطینیان را گرفته و مرحله‌به‌مرحله اهداف خود را پیش برده‌اند.

آری ، آن‌هایی که واژه کاسبان تحریم را ساختند و تبدیل به چماقی علیه منتقدان به رفتار مشکوک و سؤال‌برانگیز خود نمودند ،خود بهتر این کاسبان تحریم را می‌شناسد …کاسبان واقعی تحریم‌ها همان‌هایی هستند که بعد از فتنه 88 ، گرای نقاط ضعف سیستم اقتصادی و راه‌های تحریم ایران را به آمریکایی‌ها دادند و پیغام فرستادند که : " حالا که در خیابان‌ها نشد ، با تحریم‌ها فشار را تا خانه‌های تک‌تک مردم ایران بیاورید.

سرمایه‌داران و بانکدارانی (خصوصاً بانک‌های خصوصی ) که عملاً در فضای تحریم ، رقبای دولتی را کنار می‌زنند و با توسل به انواع روش‌های غیر شفاف ، پول بر پول‌هایشان می‌گذارند، ابر تجار و سرمایه‌دارانی که با سلام‌وصلوات، منتشان را کشیدند که : حالا که نهادهای دولتی تحریم شده‌اند، شمارا به خدا شما بیایید با ارتباطاتتان نقل و انتقالات تجاری مملکت را انجام دهید و البته پورسانتتان راهم بگیرید، آن کسبه و بازاریانی که آنلاین قیمت اجناسشان را با افزایش دلار ، افزایش می‌دهد و با کاهشش خیر، آن اغنیای همیشه ناراضی از جمهوری اسلامی ایران که با دلار 4200 تومانی کانتینر جنس وارد می‌کند و به قیمت دلار روز می‌فروشد، آن دلال‌هایی که یک روز سرمایه‌شان در سکه و دلار است، روز دیگر مسکن، روز دیگر خودرو، روز دیگر آهن‌آلات، روز دیگر پسته و ….، آن مسئول و مدیری است که بجای تدبیر و همت جهت رفع مشکلات جامعه همه‌چیز را منوط به وابستگی به غرب و رفع تحریم‌ها نموده است و کم‌کاری و بی‌عرضگی خود را با این حربه سرپوش می‌گذارد، آن غرب‌زده‌ای است که بجای اینکه مردم را به خودباوری و اتحاد دعوت کند دائم بانگ وابستگی و خودباختگی سر می‌دهد و هرروز برای نظام و مردم مشکل ایجاد می‌کند تا شاید روزی بتواند در جامعه اغتشاش و آشوب ایجاد کند و برای اربابانش جاده‌صاف‌کنی باشد.

آری کاسبان تحریم منفعت خود را در تاراج منابع و تسلیم ملت می‌بینند و در این راه برای رضایت اربابانشان از انجام هیچ کاری کوتاهی نمی‌کنند. به‌واقع کاسبان تحریم به اسم توسعه و پیشرفت جزء به منفعت گروه و باند خود نمی‌اندیشند و آینده کشور و مردم را فدای منافع زودگذر خود می‌کنند .

امروز ملت ایران شاهد است که در پسابرجام صدها تحریم جدید علیه افراد حقیقی و حقوقی وضع شد ، اموال و دارایی‌های ایران (ساختمان علوی به انضمام 2 میلیارد دلار) مصادره شده، زیاده‌خواهی و خصومت ورزی غرب و شیطان بزرگ تشدید شده، و ترامپ رسماً علیه برجام و ایران اعلام جنگ کرده‌ و دقیقاً در جنگ دیپلماسی به دنبال ادامه مذاکره و امتیاز گیری بیشتر است.

آنچه امروز با آن مواجهیم درواقع میوه شجره‌ای است که بذر آن در فتنه سال 88کاشته شد و متأسفانه در انتخابات 92 به دشمن آدرس اشتباهی دادیم و برای لغو تحریم‌ها اظهار عجز کردیم و مذاکره با امریکا برای لغو تحریم‌ها را به رأی گذاشتیم و تبدیل به مطالبه ملی کردیم و درنتیجه گفتند و نوشتند: ارزیابی غرب از دولت روحانی، تعامل با فروشنده بدهکار و مشتاقی است که خود را ناگزیر از فروش حقوق ملی می‌بیند. بر پایه این جمع‌بندی اگر خریدار صبور باشد شرایط فروشنده را دشوارتر می‌کند و در همان حال قیمت فروش را کمتر خواهد کرد.

ایران در دوره‌ پیش از امضای برجام و درحالی‌که تحریم‌های بسیار سخت و طاقت‌فرسایی را پشت سر می‌گذاشت، روزانه حدود 800هزار بشکه نفت به‌واسطه دلال‌ها و باقیمتی پایین‌تر از قیمت جهانی می‌فروخت. همین موضوع باعث شد، تا دولت مجبور به فراموش کردن درآمدهای نفتی شود و با تمرکز بر تأمین بودجه کشور از حوزه‌های دیگر، همچون مالیات و واگذاری شرکت‌های بزرگ دولتی، به سمت اقتصاد غیرنفتی حرکت کند، اما این روند به‌یک‌باره پس از امضای برجام و آزاد شدن بخشی از دارایی‌های کشور، به‌صورت کامل متوقف شد و دولت تجربیات تمام سال‌های سخت تحریم را به‌یک‌باره فراموش کرد و نه‌تنها بار دیگر به سمت اقتصاد وابسته به فروش نفت گردش کرد، بلکه سرمایه‌های آزادشده را صرف اقدامات غیرضروری نظیر واردات اجناس لوکس و مصرفی کرد. این در حالی بود که سرمایه‌های آزادشده می‌توانست با ورود به زیرساخت‌های اقتصادی و تقویت آن‌ها، روزهای طلایی برای اقتصاد کشور رقم بزند.

... و اینک درعین‌حالی که نمی‌توانیم دولت خود را در برابر گرگ‌های جهانی تنها بگذاریم و یک نهضت ملامتیه در کشور درست کنیم، همدلی و هماهنگی و یکپارچگی مسئولان، نمایندگان و دولتمردان در برخورد با عربده‌کشی و تهدیدات شیطان بزرگ را به فال نیک می‌گیریم و امیدواریم مسئولین جمهوری اسلامی ایران به بهانه بدعهدی غرب و مشخصاً امریکا، موضعی مقتدرانه و متحد را اتخاذ نموده و در چارچوب حفظ لاشه بی‌خاصیت برجام نگاهی فرصت محور به وقایع موجود داشته و نسبت به رفع نقایص برجام و بازگشت به موضع اقتدار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران اقدام نمایند.

انتهای پیام/