دونالد ترامپ یک بازی نخ نما شده با ایران را آغاز کرده است. او یک رییس جمهور غیر قابل اعتماد است و دلایل متعددی وجود دارد که نباید به اعتماد کرد . وضع تحریم های جدید و سخنان متناقض او از دلایل عدم اعتنماد به او است.

پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

« ایالات متحده مدتی است سیاست با پا پیش کشیدن و با دست پس زدن را در قبال ایران پیش گرفته و مقامات این کشور مواضع متناقضی در مورد ایران اتخاذ می‌کنند.

روزی رئیس‌جمهور آمریکا از احتمال موفقیت ایران با رهبران کنونی حرف می‌زند و می‌گوید نیازی به تغییر رژیم در ایران نیست. روز دیگر اما ایرانی‌ها را «ملت تروریست» خطاب می‌کند و آن‌ها را از شرورترین ملت‌ها در جهان می‌خواند. مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده ابتدا 12 شرط عجیب و غیرقابل قبول برای مذاکره با ایران پیشنهاد می‌دهد و روز دیگر به رسانه‌ها می‌گوید که واشنگتن آماده مذاکره بدون پیش شرط با ایران است. پس از سفر دونالد ترامپ به ژاپن و دیدار او با نخست‌وزیر این کشور، رسانه‌ها از سفر «شینزو آبه» به تهران برای میانجیگری میان ایران و ایالات متحده خبر دادند. روز جمعه 17خرداد، روزنامه ژاپن‌تایمز در خصوص سفر نخست‌وزیر این کشور به ایران نوشت: «شینزو آبه نخست وزیر ژاپن در هفته جاری به ایران سفر خواهد کرد و امیدوار است بتواند یک دستاورد دیپلماتیک حاصل کند که روابط یخ‌زده ایران-آمریکا را گرم خواهد کرد. آبه که روابطی صمیمی با ایران دارد قرار است در جریان این سفر با حسن روحانی رئیس‌جمهور ایران دیدار کند و همچنین امیدوار است که دیداری با آیت‌ا... خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی داشته باشد. ژاپن که روابطش با ایران عاری از تنش است همواره خواستار تعامل بوده و بر باور خود مبنی بر اینکه دیپلماسی بهترین راه برای حل مشکلات منطقه‌ای به شمار می‌آید، تاکید داشته است. از طرفی دیگر ژاپن ۸۵ درصد نفت خود را از خاورمیانه تأمین می‌کند و ۱۸درصد از نیاز خود به گاز طبیعی را نیز از خلیج فارس وارد می‌کند. هرچند، توکیو باتوجه به اتحادش با آمریکا در زمینه امنیتی و اختلافات این کشور با ایران در چهار دهه گذشته باید نگرانی‌های واشنگتن را نیز در نظر داشته باشد. خواسته‌های آمریکا از ایران زیاد است؛ از توقف برنامه هسته‌ای‌اش گرفته تا پایان دادن به حمایت از گروه‌هایی که واشنگتن معتقد است خاورمیانه را بی‌ثبات می‌کنند. برخی بر این باورند که آمریکا هدف تغییر نظام در ایران را دنبال و برای این کار تلاش می‌کند». این رسانه همچنین اظهار خوش‌بینی کرده است که موفقیت احتمالی شینزو آبه در میانجیگری میان تهران و واشنگتن به افزایش اعتبار او در اجلاس آتی «جی20» و همچنین افزایش محبوبیتش در داخل ژاپن بینجامد. با این حال با توجه به رفتارهای اخیر آمریکایی‌ها در آستانه سفر نخست‌وزیر ژاپن به ایران، این موفقیت بعید به نظر می‌رسد.

تحریم پتروشیمی در آستانه سفر «آبه»

 

دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت دارایی آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه بخش پتروشیمی ایران وضع کرد. این وزارتخانه در بیانیه‌ای تحریم‌هایی علیه شرکت پتروشیمی خلیج فارس وضع کرده و دلیل آن را حمایت مالی از قرارگاه خاتم الانبیا خوانده است. وزارت دارایی آمریکا بجز شرکت پتروشیمی خلیج فارس، شبکه‌ای از ۳۹ شرکت تابعه و شرکت‌های عامل فروش ثبت شده در خارج از ایران را هم در لیست تحریم‌ها قرار داده است. این شرکت‌ها در مجموع ۴۱ درصد ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی ایران را تولید می‌کنند. استیو منوچین، وزیر دارایی آمریکا گفته است با هدف قرار دادن این شبکه، آمریکا می‌خواهد مانع کمک‌رسانی مالی صنعت پتروشیمی به سپاه باشد. به گفته وزیر دارایی آمریکا، هدف این کشور محدود کردن منابع مالی شرکت‌های پتروشیمی است. منوچین اعلام کرده اقدام آمریکا هشداری است که کشورش شرکت‌هایی را در بخش پتروشیمی ایران و سایر بخش‌ها که به سپاه کمک مالی می‌کنند، هدف قرار خواهد داد. مشاور امنیت ملی آمریکا به دنبال تحریم‌شدن بخشی از صنایع پتروشیمی ایران از سوی وزارت خزانه‌داری آمریکا ادعاهایی مبنی بر حمایت از تروریسم را علیه ایران تکرار کرد. جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا در پیامی توئیتری مدعی شد: ایران پولش را صرف «تأمین مالی و هدایت تروریسم» می‌کند که منجر به مشکلات جدی اقتصادی شده و بدتر می‌شوند. وی در ادامه با بیان این که رئیس‌جمهور ترامپ به ایران فرصتی برای یک آینده بهتر داده است، مدعی شد که اما اول این حکومت باید به آن‌چه «چهل سال حکم‌فرمایی ترور» می‌خواند، پایان دهد. اعمال این تحریم‌ها و حملات لفظی علیه ایران در شرایطی صورت گرفت که تحلیلگران از سفر نخست‌وزیر ژاپن به ایران برای میانجیگری و کاهش تنش‌ها میان تهران و واشنگتن خبر داده بودند.

واکنش ایران به تحریم پتروشیمی

 

سیدعباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در واکنش به اقدام تازه وزارت خزانه‌داری آمریکا در تحریم شرکت‌های پتروشیمی ایران، این اقدام رژیم آمریکا را شدیدا محکوم کرد و آن‌را مصداق تروریسم اقتصادی و در ادامه خصومت‌های مستمر کاخ سفید علیه ملت ایران دانست. موسوی اضافه کرد: تنها یک هفته صبر نیاز بود تا پوچ بودن ادعای رئیس‌جمهور آمریکا برای مذاکره با ایران ثابت شود. سیاست فشار حداکثری آمریکا یک سیاست شکست خورده است که بارها توسط روسای جمهور پیشین آن کشور امتحان شده بود. این مسیری اشتباه است و دولت آمریکا می‌تواند مطمئن باشد که به هیچ یک از اهداف تعیین شده برای این سیاست نخواهد رسید. موسوی ادعاهای برخی مقامات آمریکایی برای مذاکره با ایران را فریبکارانه، غیرواقعی و صرفا برای جلب توجه افکار عمومی دانست و افزود: این اقدام ایالات متحده مغایر با اصول و قواعد اساسی روابط و حقوق بین‌الملل و نیز تعهدات بین‌المللی این رژیم بوده و موجبات مسئولیت بین‌المللی آن را فراهم خواهد آورد. سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین تاکید کرد: همه کشورها مسئولیت دارند تا در برابر نقض آشکار اصول بنیادین حقوق بین‌الملل واکنش نشان داده و اجازه ندهند دستاوردهای جامعه بین‌المللی در زمینه چندجانبه‌گرایی به واسطه اقدامات زورمدارانه و یکجانبه هیات حاکمه آمریکا بیش از پیش از بین برود.