مثلث بررسی کرد؛
تصمیم انتخاباتی کارگزاران؛ ائتلاف با لاریجانی، جدایی از عارف
تفسیر و تحلیل معادلات عرصه سیاسی پیچیدگی های خود را دارد اما این پیچیدگی ها از 24 خرداد 92 بیشتر شد، روزی که حسن روحانی جناح راست مورد حمایت بدنه و رأس جناح چپ قرار گرفت و راهی پاستور شد. البته این پایان ماجرا نبود و در انتخابات سال 94 لیست امید با محوریت عارف توانست 168 کرسی مجلس دهم را به دست آورد و خوشحال و سرخوش باشد از اینکه بعد از 12 سال یک اصلاح طلب بر کرسی ریاست مجلس تکیه می زند اما هرچه به روز انتخابات هیأت رئیسه مجلس نزدیک می شدیم خنده و شادی در چهره اصلاح طلبان جای خود را به اضطراب ناشی از فروپاشی رویاها می داد. مخصوصا روزی که محمد عطریانفر عضو ارشد حزب کارگزاران سازندگی مصاحبه کرد و گفت «نقد لاریجانی را به نسیه عارف ترجیح می دهیم».
همین هم شد و تحلیل کارگزارانی ها به واقعیت پیوست. البته کارگزارانی ها هزینه سنگینی بابت این اتفاق پرداخت کردند. بعد از انتخابات شوراها آنها به شهردار شدن «محسن هاشمی» تأکید داشتند اما حزب اتحاد ملت حرفش یک کلام بود، «نجفی». حتی وقتی نجفی یکسال نشده بهشت را ترک کرد، حزب اتحاد ملت به افشانی گزینه حزب اعتمادملی رأی داد و حاضر نشد، حتی گزینه شهردار شدن محسن هاشمی را بررسی کند. افشانی هم که به خاطر بازنشستگی مجبور به کنارگیری شد، مرغ حزب اتحاد ملت یک پا داشت «نه به شهردار شدن محسن هاشمی». این حزب حاضر بود حناچی که مدیر ناشناخته ای برای جامعه است، شهردار شود اما محسن هاشمی خیر.
اختلاف دیدگاه در اردوگاه اصلاحات این روزها مخصوصا بعد از انتخابات هیأت رئیسه سال آخر مجلس دهم بالا گرفته است. وقتی عارف برای سومین مرتبه رقابت را به علی لاریجانی باخت، اعلام کرد «راه خود را از فرصت طلبان جدا می کنیم» اما این حرف او بی جواب نماند و کرباسچی دبیرکل حزب کارگزاران در کنایه ای به عارف گفت « برخی از افرادی که در جریان اصلاحطلبی هستند این پیشتازی آقای مطهری را در شرایطی که خودشان همیشه ساکت بودند تا جایی که به برخی از آنها گفته شده بود تا به حال در این مدت نمایندگی یک فوت هم در این میکروفن خود نکردهاید را به ضرر خود میدیدند. آقای مطهری مسلم است با این همه اظهارنظر شجاعانه دیگران را به حاشیه میراند.»
بگومگوی کرباسچی با طیف مخالف در جریان اصلاح طلب به اینجا ختم نشد او بعد از ماجرای قتل میترا استاد به دست نجفی، در به رخ کشیدن این انتخاب اشتباه برای شهرداری تهران کم نگذاشت. در مقابل اتحاد ملت جواب تند و تیزی به کرباسچی داد.
اما ماجرا وقتی جالب تر می شود که از ظاهر وقایع روی پرده عبور کنیم و به پشت پرده نمایش نگاهی بیاندازیم. خبرها حکایت از آن می کند که کارگزاران راه خود را از عارف و حزب اتحاد ملت جدا کرده و با علی لاریجانی برای ائتلاف در انتخابات مجلس به توافق رسیده است.
قرار شده مجموعه ای از نیروهای تکنوکرات های اصلاح طلب و اصولگرای همسو با علی لاریجانی با هم فهرست سراسری در انتخابات مجلس بدهند. این اتفاق قطعا اصلاح طلبان حامی عارف را با چالشی جدی مواجه خواهد کرد چون نتیجه ائتلاف کارگزاران و لاریجانی هر چه باشد، اصلاح طلبان حامی عارف بازنده خواهند بود.
دیدگاه تان را بنویسید