وزیر ارتباطات: نمایندگان مجلس دستاوردهای ملی را زیر سوال نبرند
وزیر ارتباطات و فناوری صبح امروز در مجلس شورای اسلامی به دو سوال نمایندگان مجلس درباره پوشش روستایی تلفن همراه و ثابت پاسخ داد. او گفت شاید به دلایلی در حوزه انتخابی شما مشکلاتی وجود داشته باشد، اما نباید دستاوردهای ملی در این حوزه را زیر سوال برد. اتصال ۷۲۰۰ روستا به شبکه ملی اطلاعات و فعالیت ۱۸ هزار خانه سلامت، دستاوردهای ملی در حوزه ارتباطات است که نباید آنها را زیر سوال برد.
محمد جواد آذری جهرمی امروز، دوشنبه در صحن علنی مجلس شورای اسلامی حضور یافت تا به سوالات ملی «بیت الله عبداللهی» نماینده مردم هریس و «محمود نگهبان سلامی» نماینده مردم خواف و رشتخوار پاسخ دهد. پوشش تلفنهای همراه، تلفن ثابت در روستاها جزو سوالات اصلی این دو نماینده بود.
سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن سوال مطرح شده از سوی نمایندگان را اینگونه اعلام کرد؛ چرا در بسیار ی از روستاها پوشش تلفن همراه و اینترنت وجود ندارد و دوم اینکه چرا به درخواست مردم برای اشتراک تلفن ثابت جواب منفی داده میشود. با توجه به اینکه این سوالات قبلاً مطرح شده و نمایندگان اقناع نشدهاند، قلمرو سوال را ملی تشکیل داده و گزارش سوال جهت اعلام وصول ارسال میگردد.
این سوال را نمایندگانی مانند سید حمزه امینی نماینده هشترود و چاراویماق، علی جلیلی نماینده مراغه و عجبشیر، رضا کریمی نماینده اردبیل، نمین، نیر و سرعین، رضا علیزاده نماینده ورزقان و خاروانا، بشیر خالقی نماینده مردم شهرستانهای خلخال و کوثر، محمد وحدتی نماینده بستانآباد و بادامچی نماینده تهران پرسیدند.
پس از این سوال، محمدجواد آذری جهرمی برای پاسخ به جایگاه آمد و ضمن تشکر از اینکه فرصتی برای پاسخگویی پیش آمده، صحبتهایش را با خاطرهای از یک سفر آغاز کرد.
وزیر جوان ارتباطات گفت: برای توسعه روستایی، با حضور نمایندگان سفری به یکی از روستاها داشتیم. یکی از بزرگان روستا به ما مراجعه کرد و گفت ما اینجا اینترنت لازم داریم. هر چقدر اطراف را دیدم اثری از خانه نبود. پرسیدم چند خانوار اینجا زندگی میکنند؟ گفت خانوار را نمی دانم ما ۵ هزار تا گوسفند داریم.
همه این مسئله را به شوخی گرفتند و خندیدند. اما آن مرد راست میگفت در دنیای دیجیتال امروز، دامداری نیز به توسعه پوشش اینترنت روستایی وابسته است و میتوان برای مدیریت بهتر امور اقتصادی از آن استفاده کرد. پوشش ارتباطات روستایی اگر با نگاه توسعه و اشتغالزایی مورد استفاده قرار بگیرد، میتواند نیروی محرکی برای اقتصاد مناطق محروم روستایی کشور باشد.
او در ادامه به فعالیتهایی که در روستاهایی مانند کلپورگان در سیستان و بلوچستان انجام شده اشاره کرد و گفت: هنر زنان ایرانی در سیستان و بلوچستان منجر به خلق آثار نفیس و بسیار ارزشمندی میشد که متاسفانه نمیتوانستند از فروش آن پولی در بیاورند چون خدمات فروش برایشان مهیا نبود.
اما توسعه ارتباطات نسل چهارم تلفن همراه، احداث یک دفتر پست برای ارسال صنایعدستی آنها، برگزاری کلاسهای آموزشی باعث شد آنها بتوانند صنایع دستیشان را برای مشتریان ارسال کنند و همین مسئله منجر به مهاجرت معکوس به روستا شد.
دیدگاه تان را بنویسید