جک استراو: اعمال تحریمها علیه ایران ، خطای محاسباتی ترامپ و بولتون است
خبرگزاری فارس : وزیر خارجه پیشین انگلیس روز جمعه گفته که تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه ایران به ایجاد ناآرامی در این کشور منجر نخواهد شد.
«جک استراو»، وزیر خارجه پیشین انگلیس در مصاحبهای با شبکه خبری «سیانان» گفت که تحریمهای آمریکا به ایجاد ناآرامی در ایران منجر نخواهد شد.
«استراو» که با «کریستین امانپور»، مجری سیانان مصاحبه میکرد تصریح کرد که تحریمها موجب وارد آمدن صدمات عظیم به اقتصاد ایران و استانداردهای زندگی اکثر ایرانیان شده است.
او علیرغم این، دلیل اعمال تحریمها از سوی دولت آمریکا را خطاهای محاسباتی توسط «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا و «جان بولتون»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید دانست.
استراو گفت: «یک خطای محاسباتی دیگرِ جان بولتون و رئیسجمهور ترامپ این است که تحمیل این تحریمها- که بلاشک باعث وارد آمدن صدمات عظیم به اقتصاد ایران و استانداردهای زندگی اکثر ایرانیها شده- موجب ایجاد قیام و ناآرامی در ایاان میشود. اینطور نمیشود.»
دولت ترامپ ۱۸ اردیبهشتماه سال گذشته به طور یکجانبه آمریکا را از برجام خارج و تحریمهای معلقشده به موجب این توافق را علیه ایران احیا کرد. این تحریمها از مردادماه و آبانماه سال گذشته اجرایی شدهاند.
واشنگتن بعد از خروج از برجام در راستای سیاستی موسوم به «فشار حداکثری» به اقداماتی تحریکآمیز مانند قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمانهای اصطلاحاً تروریستی، اعزم یک ناوگروه، چند بمبافکن بی-۵۲ و چند جنگنده اف-۲۲ به منطقه رو آورده است.
جمهوری اسلامی ایران بعد از خروج آمریکا از برجام یک سال «صبر راهبردی» را در دستور کار قرار داد و به طرفهای توافق هستهای به ویژه کشورهای اروپایی که وعده جبران خروج آمریکا را میدادند مهلت داد به تعهدات خود ذیل توافق هستهای عمل کنند.
با گذشت یک سال و محقق نشدن وعدههای اروپا، شورای عالی امنیت ملی ایران در بیانیهای روز ۱۸ اردیبهشتماه به طرفهای توافق هشدار داد در صورتی که ظرف ۶۰ روز به تعهدات خود در زمینههای نفتی و بانکی عمل نکنند ایران طبق مفاد برجام، از تعهدات خود ذیل این توافق خواهد کاست.
صندوق بینالمللی پول: تحریم ایران اقتصاد منطقه را ضعیف میکند
صندوق بینالمللی پول با پیشبینی کاهش رشد اقتصادی در منطقه خاورمیانه اعلام کرده است تحریمها علیه ایران اقتصاد منطقه را تضعیف خواهد کرد.
صندوق بینالمللی پول در گزارش جدید خود پیشبینی کرد که رشد اقتصادی منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا به بدترین شرایط یک دهه اخیر برسد.
در گزارش صندوق بینالمللی پول، دلیل کاهش رشد اقتصادی منطقه تحریمها علیه ایران عنوان شده که به کل اقتصاد منطقه تأثیر خواهد گذاشت. در پیشبینی صندوق بینالمللی پول، رشد اقتصادی خاورمیانه، شمال آفریقا، افغانستان و پاکستان برای سال جاری تنها یک درصد اعلام شده که بدترین وضعیت در سال 2009 محسوب میشود.
صندوق بینالمللی پول در پیشبینی جدید خود رشد اقتصادی منطقه را نسبت به پیشبینی ماه آوریل نیم درصد کاهش داده است. مهمترین دلیل تغییر پیشبینی IMF برای رشد اقتصادی منطقه تحریمها علیه ایران است که از نظر این نهاد بینالمللی تأثیر آن بر اقتصاد منطقه هم بیشتر خواهد بود. از سوی دیگر درگیریها در سوریه و یمن هم باعث شده که صندوق بینالمللی پول چشمانداز خوبی برای اقتصاد منطقه نداشته باشد. IMF تأکید کرده است که قیمت نفت همواره به عنوان پیشران درآمدهای این منطقه بوده و نوسان آن بر رشد اقتصادی منطقه خاورمیانه تأثیرگذار خواهد بود. در سال 2018 این منطقه رشد اقتصادی 1.6 درصد را تجربه کرد که سال قبل از آن هم حدود 2.1 درصد بود.
صندوق بینالمللی پول در ماه آوریل، پیشبینی کرد که اقتصاد ایران در سال جاری 6 درصد کوچکتر شود اما در گزارش جدید صندوق به پیشبینی از اقتصاد ایران اشاره نشده است. تحریمهای جدید آمریکا علیه ایران در ماه می اعمال شد.
دیدگاه تان را بنویسید