جوانفکر: تاکنون درباره حمایت احمدینژاد از لیست خاصی در انتخابات مجلس ۹۸ تصمیم گرفته نشده است
جوانفکر درباره حضور یا حداقل حمایت احمدینژاد از لیستی خاص در انتخابات پیشروی مجلس، گفت: تا آنجا که اطلاع دارم تاکنون در این زمینه تصمیمی گرفته نشده است.
علی اکبر جوانفکر چهره نزدیک به احمدی نژاد، تحلیل خود از حضور جریان سوم در انتخابات آتی مجلس را با توجه به اینکه برخی شرایط نا به سامان کشور را حاصل عملکرد اصلاحطلبان میدانند و از طرفی نیز اصولگرایان در انتخاباتهای اخیر اقبالی نداشتهاند، اینگونه بیان کرد: مساله این نیست که فلان فرد، جناح یا گروه سیاسی در پیدایش وضع موجود چقدر تقصیر دارد یا اینکه چه جریانی ممکن است قدرت را در اختیار بگیرد و چه جریانی قرار است، حذف شود.
وی افزود: به نظر بنده مساله اصلی، ضرورت انجام اصلاحات اساسی در ساختارهای اداره کشور است و تا این اصلاحات انجام نشود، راه نجات به روی ملت ایران گشوده نخواهد شد.
این کنشگر سیاسی با بیان اینکه تمایلی ندارد درباره میزان اقبال جریان اصلاحطلب در انتخابات آینده صحبت کند، اقبال مردم به جریان موسوم به بهاریها (منتسب به احمدینژاد) را در انتخابات آینده مجلس اینگونه ارزیابی کرد: من مسئولیتی در جریان بهار ندارم و نمیتوانم از طرف این جریان صحبت کنم اما شخصا بر این باورم که نهضت «به سوی بهار» در پی کسب مناصب قدرت نیست و با نگاهی بنیادین و عالمانه به مسائل کشور توجه دارد و راه حلهای عالمانه و واقع بینانه را ارائه میدهد.
وی در واکنش به این سوال که آیا رد صلاحیتهای احتمالی شورای نگهبان موجب کاهش قدرت این طیف خواهد شد، گفت: رد صلاحیت، چیزی از جایگاه ارزشمند آن در بین مردم نخواهد کاست.
جوانفکر در پاسخ به این سوال که آیا اصولگرایان که با تشکیل شورای وحدت به دنبال ائتلاف و وحدت هستند، به این آرزوی خود میرسند، گفت: من سخنگوی اصولگرایان نیستم و نمیدانم آیا چنین چیزی آرزوی آنهاست!
وی همچنین درباره حضور یا حداقل حمایت احمدینژاد از لیستی خاص در انتخابات پیشروی مجلس، افزود: تا آنجا که اطلاع دارم تاکنون در این زمینه تصمیمی گرفته نشده است و دلیل آن را در سوال اول نیز توضیح دادم.
طاهرنژاد، فعال اصلاح طلب: بعید میدانم احمدینژاد نامزد انتخابات مجلس شود، اما خود را برای انتخابات ۱۴۰۰ آماده می کند
روز گذشته یدالله طاهرنژاد با بیان اینکه من فعالیت ملموسی را به عنوان جریان سوم در عرصه سیاسی ندیدهام، اظهار کرد: با این حال معتقدم طیف سیاسی منتسب به احمدینژاد ظرفیتی را دارد که جریان سومی را ایجاد کند چون سرمایه اجتماعی به تدریج شکل گرفته و به تدریج هم زائل می شود و همچنان برای احمدینژاد سرمایه اجتماعی قابل تصور هست و این سرمایه اجتماعی در حدی است که میتواند در انتخابات ظهور و بروز داشته باشد.
وی در پاسخ به این پرسش که این جریان با چه گفتمانی وارد انتخابات میشود؟ ادامه داد: سابقه نشان داده که رفتار این جریان خیلی قابل پیشبینی نیست، اما آنها میتوانند از مسائلی که به مذاق جامعه خوش می آید و مخاطب جذب میکند مثل مبارزه با فساد و رانت استفاده کنند. اگر امروز زمان انتخابات باشد، این جریان میتواند حضور نسبتا ملموسی داشته باشد و ممکن است بتواند تعداد کرسیهای مجلس را بدست آورد، اما این مسائل به فضای زمان انتخابات و معادلات سیاسی تا آن زمان بستگی دارد.
این فعال سیاسی درباره احتمال کاندیدا شدن احمدینژاد در انتخابات مجلس شورای اسلامی بیان کرد: بعید میدانم خود احمدینژاد نامزد انتخابات شود، اما رهبری جریان منتسب به خود را بر عهده خواهد داشت و خود را برای انتخابات ۱۴۰۰ آماده می کند و اگر بتواند در انتخابات مجلس نقشآفرینی قابل دفاعی کند، این زمینه برای او فراهم می شود تا در انتخابات ۱۴۰۰، مصمم تر و با انگیزه بیشتری شرکت کند.
طاهرنژاد همچنین درباره نوع واکنش شورای نگهبان به جریان منتسب به احمدینژاد خاطرنشان کرد: شناخت افراد منتسب به احمدینژاد برای شورای نگهبان ساده نیست، چون این جریان تشکیلاتی عمل نمی کند؛ برای همین می تواند از چهرههای گمنام خود حمایت کرده و آنها را بالا بیاورد. با فرض اینکه آنها هم شناخته شوند، شورای نگهبان هنوز واکنشی نشان نداده که آنها را ردصلاحیت میکند.
دیدگاه تان را بنویسید