قاضی منصوری، قاضی رسیدگی به پرونده شرکت پدیده، دقایقی پیش حکم حبس ابد برای مدیرعامل اسبق پدیده و متهمان این پرونده را اعلام کرد.

پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

دادستان مشهد در آخرین جلسه دادگاه رسیدگی به تخلفات متهمان پرونده شرکت پدیده اعلام کرد:

قبل از جلسه، دادگاه به دنبال تعقیب متهمان و حفظ اموال بود، تعدادی با قرار زندان رفتند و اموال را حفظ کردیم، امروز خاطرمان جمع است چون اموال را حفظ کردیم و سهامداران هم خاطرشان جمع باشد.

پرونده هم تکمیل شده است و دادگاه رای صادر کرد. تعیین مجازات و تعیین سرمایه شرکت، وظیفه دادگاه بود. حبس ابد تا حداقل ۲ سال حبس برای متهمان مجازات تعیین شد.

طلبکاران به سهام دار تبدیل شده اند و اموال شرکت مال همه است و همه در یک صف هستند و شریک یکدیگرند.

۸۰ درصد سهام شرکت با اختیار قانونی از پهلوان سلب و در سبد شرکت گذاشته شد و از این محل مطالبات تمام طلبکاران تسویه خواهد شد.

تمام اموال شرکت هم  با این حکم رفع توقیف می‌شود و اموالی که در اختیار دستگاه‌های دولتی است به شرکت باز می‌گردد.

بزرگترین طلبکار، مجموعه بانکی است و درخواست داریم که این گروه‌ها به صورت جدی شرکت را تحویل بگیرند و برای ادامه فعالیت آن برنامه‌ریزی کنند.

اگر افرادی در فضای مجازی و کف خیابان علیه شرکت چیزی مطرح کرد، علیه منافع شما مردم است و اگر چنین اخلالی به وجود آید در منافع مردم اخلال کرده است.

 

 روز چهارشنبه دوم مرداد، پس از برگزاری ۱۵ جلسه دادگاه متهمان پرونده پدیده شاندیز حکم مدیرعامل اسبق این شرکت صادر شد و محسن پهلوان به حبس ابد محکوم شده است.

پیش از این سخنگوی قوه قضائیه از صدور حکم شرکت پدیده خبر داده بود و دادنامه آن را بسیار مطول خوانده بود.

نخستین جلسه رسیدگی به اتهامات متهمان پرونده موسوم به شرکت پدیده، به ریاست قاضی منصوری در دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران در نظام اقتصادی کشور ۲۲ اردیبهشت ماه امسال در مشهد برگزار شد.

رئیس دادگاه اشاره کرده بود که پرونده در حال حاضر دارای ۲۲ متهم و بیش از ۱۰۰ جلد بوده و پیگیری‌های قانونی در خصوص تخلفات احتمالی برخی مسؤولان که در انجام وظایف خود قصور داشته‌اند، مفتوح است.

گام بعدی پرونده پدیده احقاق حقوق سهامداران است که پس از تعیین تکلیف مسائل قضایی آن تسهیل می‌شود.

 

 

زمینه های لازم برای ورود سهام پدیده به بورس در مرحله نهایی است

مشهد- ایرنا- مدیرعامل شرکت بین المللی توسعه صنعت گردشگری پدیده شاندیز گفت: زمینه های لازم برای ورود سهام این شرکت به بورس با صدور حکم نهایی دادگاه بررسی پرونده پدیده شاندیز به مرحله نهایی رسیده است.

ابوالفضل انتظاری روز شنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه حکم نهایی دادگاه رسیدگی به اتهامات متهمان پرونده شرکت پدیده شاندیز نقطه عطف برای پروژه های پدیده و سهامداران آن است افزود: با ثبت رسمی و انتقال قطعی سهام مردم شرایط لازم برای ثبت نماد این شرکت در بازار سرمایه و عرضه سهام آن در بازار بزرگتر برای سهامداران فراهم می‌شود.

وی اظهار داشت: با انتقال رسمی سهام پدیده به بازار سرمایه پیش نیاز تشکیل مجمع عمومی سالانه دو شرکت توسعه و ابنیه نیز فراهم می‌شود.

وی گفت: با تشکیل مجمع عمومی سالانه سهامداران شرایط حاکمیت شرکتی محقق می‌شود و سهامداران می‌توانند برای سهام خود و گروه شرکت‌های پدیده تعیین تکلیف کرده و هیأت مدیریه منتخب را برای ادامه راه داشته باشند.

انتظاری افزود: طرح توجیهی این دو شرکت هم اکنون در حال مطالعه، تدوین و ارائه می‌باشد تا در زمان مناسب با اذن ستاد تدبیر استان مراحل اجرایی تشکیل مجمع عمومی سالانه انجام شود.

وی با بیان اینکه پیش نیازهای تشکیل مجمع عمومی دو شرکت توسعه و ابنیه در سال گذشته فراهم شده است اظهار داشت: امکان برگزاری مجمع عمومی میسر شده بود اما مخالفت سهامدار اصلی پدیده با انتقال سهام به نام مردم موجب تأخیر در اجرای برنامه‌های پیش بینی شده گردید.

وی رأی دادگاه را تضمین خوبی برای تأمین آینده مجموعه گروه شرکت های پدیده دانست و گفت: از زمان صدور رأی رسمی دادگاه، وزیر اقتصاد و دارایی باید گام اصلی بعدی در زمینه انجام اقدامات قانونی برای بهره گیری سهامداران از بازار بزرگ سرمایه کشور (سازمان بورس و اوراق بهادار) را بردارد.

انتظاری با بیان اینکه پیش نیازهای لازم برای حضور این شرکت در بورس باید به نحوی باشد که حقوق سهامداران در آن در نظر گرفته شود افزود: سهامداران به هیچ وجه در این زمینه و برای مشاهده نتایج مؤثر حاصل از رأی دادگاه تعجیل نکنند.

وی اظهار داشت: حمایت دستگاه قضائی برای این شرکت و هیأت مدیره در عین واگذاری حقوق سهامداران، ضروری است.

وی حمایت نمایندگان مجلس شورای اسلامی از این شرکت را خواستار شد و گفت: برای تجدید ارزیابی سهام این شرکت، فرایندهای لازم طی شده اما زمان استفاده از این ارزیابی به منظور تأثیر در بازار سرمایه کشور هنوز فرا نرسیده است.

وی در خصوص اخبار متعدد در زمینه ارزش دارایی‌های شرکت پدیده شاندیز افزود: ارزش کل دارایی‌های این شرکت ۹۳ هزار میلیارد ریال است و ارزیابی های دیگر مورد تایید نیست.

 

دوم خرداد دادگاه به متهمان پرونده شرکت پدیده برای معرفی و بازگرداندن اموال مهلت داده بود

مشهد- ایرنا- یازدهمین جلسه رسیدگی به اتهامات متهمان پرونده شرکت پدیده شاندیز روز پنجشنبه در دادگاه ویژه رسیدگی به جرائم اخلالگران نظام اقتصادی در دادسرای مشهد با دادن مهلت چند روزه به متهمان برای معرفی و بازگرداندن اموال این شرکت برگزار شد.

به گزارش ایرنا، در ابتدای جلسه امروز دوم خرداد ماه به دستور قاضی منصوری رئیس دادگاه، کیفرخواست متهم احسان بنائی فرزند علیرضا قرائت شد. وی متهم است که با تنظیم صورت وضعیتهای صوری اقدام به انجام معامله با شرکت پدیده ‌کرده است. 

پس از دفاعیات متهم، رئیس دادگاه از متهم محمد وحیدی شعرباف فرزند علی نیز خواست تا در جایگاه متهم برای ادای توضیحات قرار گیرد. بر اساس کیفرخواست وی متهم به تحصیل مال نامشروع به واسطه فعالیت گسترده در امر دلالی سهام شرکت پدیده است. 

وحیدی در این دادگاه اظهارات پیشین خود نزد ضابطان و تحقیقات مقدماتی را قبول و بیان کرد: خانه خود را فروخته و سهام شرکت پدیده را خریدم. 

در ادامه دادگاه رسیدگی به اتهامات متهمان پرونده شرکت پدیده شاندیز، نماینده مدعی العموم نیز گفت: نامبرده از نزدیکان متهم ردیف اول می باشد که فعالیت گسترده‌ای در امر دلالی سهام شرکت پدیده داشته است. 

در ادامه کیفرخواست متهم محمد رفائی نجاران طبسی فرزند محسن نیز قرائت شد و متهم به پرسشهای دادگاه پاسخ گفت. رفائی نیز به تحصیل مال از طریق نامشروع بواسطه انجام معامله با شرکت پدیده متهم است. 

قاضی منصوری رئیس دادگاه رسیدگی به اتهامات متهمان پرونده شرکت پدیده شاندیز نیز در ادامه نشت امروز با اشاره به تلاش دادسرای عمومی و انقلاب مشهد در راستای انجام وظایف، گفت: با دقت بالا نسبت به اجرای قانون اقدام خواهیم کرد. 

در ادامه کیفرخواست سیدحسن میربمانی یزدی فرزند هادی نیز توسط نماینده دادستان قرائت شد. 

وی که متهم به تحصیل مال نامشروع است گفت: اظهارات ثبت شده خود را در مرحله تحقیقات مقدماتی قبول دارم. 

در ادامه یازدهمین جلسه رسیدگی به اتهامات متهمان پرونده شرکت پدیده شاندیز با قرائت موارد اتهامی سایر متهمان و استماع دفاعیات آنها و وکلای مدافع، پس از 11 جلسه دادرسی رئیس دادگاه با تشریح روند دادرسی این پرونده گفت: امیدواریم متهمان از فرصت محدودی که در اختیارشان قرار گرفته برای بازگرداندن اموال سهامداران و جبران مافات استفاده کنند. 

ادامه رسیدگی به پرونده شرکت پدیده شاندیز به تاریخ 20 خرداد ماه جاری موکول شد تا در این فرصت وکلای مدافع و متهمان اسناد و مدارک مورد ادعا و همچنین لوایح دفاعیه را تقدیم دادگاه نموده و از این فرصت با نظارت دادستانی عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی در جهت معرفی و بازگرداندن اموال شرکت استفاده کنند. 

رسیدگی به اتهامات شرکت پدیده در صحن دادگاه با حضور 22 متهم در قالب پرونده ای 100 جلدی به ریاست قاضی سید هادی منصوری از 22 اردیبهشت ماه در مشهد آغاز شده است. 

عدم رعایت الزامات قانونی، عدم توجه به تذکرات قانونی صادر شده توسط سازمانهای مسئول، عدم دریافت مجوز‌های لازم قانونی، عدم رعایت حقوق سهامداران، تبلیغات گسترده و اغواگرانه منجر به بروز مشکلات متعدد برای شهروندان و سهامداران، عدم تمکین در برابر تعهدات داده شده، ارائه دلایل غیرواقعی و واهی برای توجیه اقدامات خلاف قانون، تغییر گسترده کاربری اراضی و عدم رعایت حقوق بیت المال از جمله مواردی بوده که توسط نمایندگان ستاد تدبیر استانداری خراسان رضوی، سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی، سازمان امور اراضی کشور و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی به عنوان بخشی از تخلفات متهمان پرونده شرکت پدیده شاندیز در صحن علنی دادگاه مطرح شده است. 

پیش از این با برپایی دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران نظام اقتصادی در مشهد دو پرونده مربوط به تخلفات شرکت سرمایه گذاری پردیسبان و تعاونی اعتبار اعتماد ایرانیان هم رسیدگی و احکام مجرمان اعلام شد. 

فعالیت شرکت پدیده شاندیز که 130 هزار سهامدار دارد چهار سال پیش در پی مطرح شدن تخلفات گسترده در فروش سهام، تغییر غیرمجاز کاربری زمینهای کشاورزی، پرداخت نکردن حقوق دستگاههای ذیربط، دریافت نکردن گواهی پایان کار و دیگر تخلفات مدیران این شرکت با دستور مراجع قضایی متوقف شد. 

مراجع قضایی در مرحله نخست، دفاتر فروش و عرضه سهام شرکت را با حکم دادستانی خراسان رضوی بستند و بعد از مدتی فعالیتهای کل پروژه متوقف شد. 

حل مشکل سهامداران و فعال کردن مجدد این پروژه ظرف چهار سال اخیر از دغدغه های جدی مسئولان بود به طوری که سه سال پیش با تشکیل 'ستاد تدبیر' در خراسان رضوی اقداماتی برای راه اندازی دوباره و سر و سامان دادن به وضعیت شرکت پدیده شاندیز صورت گرفت. 

پیرو این اقدامات بود که مدیرعامل جدید گروه شرکتهای پدیده شاندیز مهر ماه پارسال اعلام کرد 45 شرکت پیمانکاری و مشاور جزء و کل برای ساخت و تکمیل پروژه های شرکت با این مجموعه قرارداد منعقد کرده اند. 

هم اکنون گروه شرکتهای پدیده در قالب شش شرکت اصلی و دو موسسه وابسته در حال فعالیت است و دو سایت اصلی اداری و پروژه گردشگری در شهر شاندیز خراسان رضوی و جزیره کیش استان هرمزگان دارد و به طور میانگین دو هزار نفر در بخشهای مختلف این پروژه در شهر شاندیز مشغول کار هستند.