وزیرکشور: مردم میدانند که درون کشور یک جنگ تحمیلی اقتصادی است
وزیرکشور گفت: مردم میدانند که درون کشور یک جنگ تحمیلی اقتصادی است و در این بین ما نباید نارضایتیها، گرانیها و نابسامانیها را نادیده بگیریم.
به گزارش حوزه دولت خبرگزای تسنیم، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیرکشور شنبهشب در برنامه تلویزیونی نگاه یک شبکه اول سیما گفت: همراه با ثبات قیمتها در بازار، نرخ ارز و سکه هم به ثبات رو به کاهش رسیده، البته در حال حاضر که ارزبه روند کاهش رسیده مسئولین اقتصادی باید نظارت شایانی بر زیر مجموعههای خود داشته باشند که البته این مهم، جز دستورات رئیسجمهور هم بوده است.
او از کاهش چرخش نقدینگی و سروسامان گرفتن اوضاع چک بانکی را از جمله اقدامات مثبت در حوزه پولی و مالی کشور عنوان کرد و ادامه داد: ثبات فعلی بازار مالی کشور حاصل سیاستهایی بوده که توسط سران قوا اتخاذ شده و در خصوص مسکن هم باید گفت؛ بخشی از شرایط موجود به وضعیت نابرابر عرضه و تقاضا مربوط میشود.
وزیر کشور گفت: سالانه باید حدود 700 هزار واحد مسکونی در کشور ساخته شود اما درحال حاضر چیزی حدود 400 هزار واحد ساخته میشود این یعنی سالانه حدود 300 هزار تراکم و انباشته تقاضا داریم که سبب گرانی قیمت مسکن میشود.
رحمانی فضلی از پرسشهای اقتصادی مجری برنامه تعجب کرد و تصریح کرد: سوالات اقتصادی که به وزیر اقتصاد مربوط میشود را از بنده میپرسید! ما مسئول اطلاعرسانی هستیم نه تأمین مالی.
وی در خصوص وضعیت کاغذ و تأمین آن در نزدیکی بازگشایی مدارس گفت: ارز مورد نیاز تأمین کاغذ برای ضروریات جامعه مانند روزنامهها و نشریات یا کتب درسی تأمین شده البته وزارت ارشاد متولی این مسئله است و ما امیدواریم که مشکلات این بخش هم بزودی حل شود.
وزیر کشور درباره عدم توازن و تعادل در کشور خاطرنشان کرد: استان سیستان و بلوچستان از عدم توازن و تعادل خیلی اساسی رنج میبرد. در ایلام، لرستان و کرمانشاه هم همین طور. این عدم تعادل وتوازن میان روستا و شهر هم هست در توزیع منابع و توزیع جمعیت هم هست. من بهعنوان یک کارشناس میگویم دلیل این عدم توازن؛ نظامات حاکم بر بودجهریزی و برنامهریزی نظام بانکی پولی نظام اداری است که ما از قبل انقلاب با آن مواجه بودیم. البته بعد از انقلاب تغییرات زیادی در این روند دادهایم. ما در امور زیر ساختی موفق بودیم، به همه کشور آب، برق، گاز، تلفن و حتی جاده آسفالت به روستاها هم رسیده است. اما در حوزه درآمد، اشتغال و خلق ثروت هنوز نتوانستیم عدم توازن و تعادل را از بین ببریم و این به نفع هیچ کس در کشور نیست.
رحمانی فضلی تصریح کرد: بیش از 53 درصد سرمایه کشور در تهران است ولی تهران رتبه اول در بزهکاری و ناهنجاری دارد. بیشترین مشکلات ناهنجاریهای حاشیهنشینی مربوط به تهران است. این اتفاق نه به نفع سیستان و بلوچستان است نه تهران البته در حال حاضر به دلیل گرانی زندگی در تهران، روند مهاجرت معکوس از تهران به سایر شهرها و روستاها رو به افزایش است.
وی از اقدامات مثبت در خصوص کاهش سرعت طلاق در کشور و همچنین اقدامات مؤثر در مورد مبارزه با اعتیاد و مشکلات حاشیهنشینی خبر داد و ادامه داد: در سه سال اخیر اقدامات خوبی در خصوص آسیبهای اجتماعی صورت گرفته اما عقبافتادگی کشور در این زمینه یک عقبافتادگی 20 ساله است و ما باید سرعت اقدامات را بالا ببریم و با مشارکت مردم روند را تسریع دهیم.
وزیرکشور با رویکردی به شرایط جامعه و ملت در زمان اوجگیری تحریمهای ظالمانه گفت: یکی از اهداف و ابزارهای غربیها اوجگیری نارضایتی مردمی بهدنبال رشد تحریمهای اقتصادی بود و نکته جالب اینکه در 6 ماهه گذشته روند نارضایتیهای مردم رو به کاهش گذاشته است. در سه ماهه اول امسال نسبت به مدت مشابه به سال قبل حدود 38% کاهش اعتراضات داشتهایم البته این به معنای راضی بودن مردم نیست دلیل این حرکت، شعور سیاسی مردم و شناخت درست از دشمن است و مردم میدانند که درون کشور یک جنگ تحمیلی اقتصادی است و در این بین ما نباید نارضایتیها و گرانیها و نابسامانیها را نادیده بگیریم. هر اتفاقی میتواند به رویدادی بزرگ بیانجامد ما باید با مردم همراه باشیم، توجیه کنیم و بپذیریم و حل کنیم.
رحمانی فضلی گفت: در حوزه مرزی هم شرایط خوبی داریم، با توجه به دستور ریاست جمهور حدود 300 میلیون دلار سالانه 100 میلیون دلار به تجهیز منابع و ملزومات امنیت مرزهای شرقی کشور تخصیص میدهیم، این تجهیزات میتواند کمک شایانی به مبارزه با ورود و قاچاق مواد مخدر به کشور انجام دهد.
جهانگیری: ۵ کشور طرف برجام هیچ اقدام جدی اقتصادی برای ایران نکردند
اسحاق جهانگیری عصر امروز در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان البرز با بیان اینکه ایران حافظ امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز بوده و خواهد بود، اظهار داشت: از امنیت این منطقه با جان خود حفاظت خواهیم کرد و اجازه نمیدهیم که منطقه دچار ناامنی شود.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اقدام کشور انگلستان در دزدیدن نفتکش ایران افزود: همه کشورها کمکم به این باور خواهند رسید که نمیتوان با ملت ایران با زبان زور صحبت کرد.
وی با ابراز اینکه انگلیسیها بهبهانههای واهی کشتی ایران را دزدیدند و بردند، تصریح کرد: پس از آن فهمیدند که ما اگر بخواهیم اقدامی انجام دهیم، دهها دلیل قانونی وجود دارد که بتوانیم کشتیهای آنها را متوقف کنیم.
جهانگیری با یادآوری نقش پراهمیت جمهوری اسلامی ایران در مبارزه و از بین بردن گروه تروریستی داعش خاطرنشان کرد: کدامیک از کشورها حاضر شدند نیروهای خود را به کمک مردم عراق و سوریه اعزام کنند جز ایران و چه کشوری قادر بود که در مقابل داعش بایستد؟ دهها ائتلاف برای مقابله با داعش تشکیل دادند اما هیچ یک از این ائتلافها نقشی در از بین بردن داعش نداشت، حتی رئیس جمهور آمریکا نیز در تبلیغات انتخاباتی خود اعلام کرد ایران است که با داعش مبارزه میکند.
وی با تأکید به اینکه کشورهای زورگو باید بدانند که پررویی و گستاخی در مقابل ایران عکسالعمل خواهد داشت، گفت: اما اگر با زبان احترام و گفتگو با ایران تعامل کنند خواهند دید که نتایج خوبی در بر خواهد داشت.
جهانگیری با یادآوری اینکه امروز ظالمانهترین تحریمهای تاریخ علیه ملت ایران اعمال شده است، اظهار داشت: امروز ظلم مضاعفی علیه ملت ایران درحال انجام است زیرا ایران اقداماتی در تضاد با قوانین بینالمللی انجام نداده که این تحریمها هزینه آن اقدامات باشد.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه ملت ایران براساس سابقه، تمدن و فرهنگ خود ثابت کردند که حتی پیچیدهترین مسائل را میتوان از طریق گفتگو با دیگر کشورها بر سر میز مذاکره حلوفصل کرد، گفت: ایران با 6 قدرت بزرگ دنیا به توافق رسید و به همه تعهدات خود در چارچوب برجام عمل کرد.
وی با اعلام اینکه "براساس تعهدات برجام آنجا که باید برخی اقدامات را تعطیل میکردیم و یا محدودیتی اعمال میکردیم همه را بهصورت کامل انجام دادیم"، تصریح کرد: 14 گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی موید و تأییدکننده تعهدات ایران در چارچوب برجام است.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه اما در آمریکا بهعنوان یکی از کشورهای طرف برجام با تغییر رئیس جمهور به همه مقررات و تعهدات پشتپا زدند، گفت: آنها تصورشان نیز این بود که با اعمال تحریمها علیه ملت ایران، اقتصاد ایران دچار فروپاشی میشود.
جهانگیری با اظهار اینکه "اقتصاد کشور و بودجه ما حتماً از درآمدهای نفتی متأثر است" خاطرنشان کرد: ما در سالهای اخیر اراده کردهایم اتکاء اقتصاد کشور به درآمدهای نفتی را کاهش دهیم، اما آمریکا تصور میکرد میتواند درآمدهای نفتی ما را به صفر رسانده و در نتیجه آن اقتصاد کشور را دچار بحران کند و همزمان از طریق جنگ روانی وسیع که در رسانههای خود علیه ایران بهراه انداختند، مردم ایران را به خیابانها کشانده و نتایج مورد نظر خود را به دست آورند.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه بیش از یک سال از خروج آمریکا از برجام میگذرد یادآور شد: ما در این مدت از آمریکا انتظاری نداشتیم اما انتظار ما از پنج کشور دیگر طرف برجام این بود که پای کار بایستند و فشارهای اقتصادی ناشی از تحریمهای آمریکا را جبران کنند اما در این مدت هیچ اقدام جدی اقتصادی و کار مؤثری انجام ندادند.
جهانگیری با ابراز اینکه "بهفضل الهی شوکهای اولیه را تا حد زیادی کنترل کردهایم و اقتصاد کشور به درجهای از ثبات رسیده است"، اضافه کرد: کنار تحریمها فرصتهایی برای کشور نمایان شد و نسل جوان کشور قابلیتها و توانمندیهای خود را بهعنوان گنجینهای عظیم آشکار کرد و دهها، صدها و هزاران شرکت استارتآپی و دانشبنیان توسط نیروی جوان تحصیلکرده در کشور شکل گرفت که هر یک از این استارتآپها امروز به سرمایهای ارزشمند برای کشور تبدیل شدهاند.
وی با تأکید بر اینکه مدیران استانها باید از شرکتهای استارتآپی و دانشبنیان حمایت کنند تصریح کرد: این هنر نیست که یک تولیدکننده جوان را که میخواهد فعالیت دانشبنیان انجام دهد در پیچوخمهای اداری و سیستم بوروکراسی کشور گرفتار کنیم.
معاون اول رئیس جمهور همچنین تصریح کرد: ما مدیر شدهایم و مسئولیت پذیرفتهایم که گره از زندگی و کار مردم باز کنیم البته اقدامات ما باید در چارچوب قانون باشد و نباید بهگونهای از قانون برداشت و تفسیر کنیم که برای فعالان اقتصادی مانعتراشی شود بلکه باید با برداشت مثبت از قانون در صدد تسهیل امور آنها باشیم.
جهانگیری با بیان اینکه "به هر حال باید روزی به درآمدهای نفتی در کشور پایان میدادیم" خاطرنشان کرد: باید مطالعهای صورت گیرد که آثار نفت در توسعه کشور چه بوده است. درآمدهای نفتی فینفسه مضر نیست، اما نحوه استفاده ما از این درآمدها منجر به توسعه کشور نشده است.
وی افزود: ما باید تلاش کنیم بودجه کشور را بدون نفت تنظیم کنیم و کاهش درآمدهای نفتی میتواند اتفاقی خیر برای کشور باشد و ما را به توسعه برساند.
جهانگیری در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید به اینکه رسالت مدیران کشور در شرایط دشوار کنونی این است که مردانه پای اداره کشور بایستند گفت: باید از تمام وجود خود مایه بگذاریم و با همدلی و هماهنگی برای حل مشکلات مردم گام برداریم.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه اگر مردم ببینند مسئولان در این شرایط همدوش آنها و بهدنبال حل مشکلات هستند صبوری میکنند گفت: پیام اصلی همه نهادها، مدیران و مسئولان به جامعه باید انسجام، همدلی و وحدت باشد.
جهانگیری با توجه به بودجه 447هزار میلیارد تومانی تنظیمشده از سوی مجلس برای سال جاری و کاهش درآمدهای نفتی و نیز ضرورت حذف هزینههای غیرضروری گفت: استانداران مکلفند با هر دستگاهی که هزینه بیجا و بریزوبپاش دارد با قاطعیت برخورد کنند و در این زمینه با هیچ دستگاهی مماشات نخواهد شد.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه هنر مدیریت در شرایط سخت باید توانمندی خود را نشان دهد به اجرای برخی طرحهای عمرانی نظیر تکمیل آزادراه تهران ــ شمال و بزرگراه همت اشاره کرد و گفت: هنر این است که با یافتن راهکارهای مناسب، طرحهایی را که میتواند بخشی از مشکلات مردم را برطرف کند به اتمام برسانیم.
جهانگیری با تأکید بر اینکه اگر یکچهارم یارانهای که در حوزه انرژی پرداخت میشود در بودجه بیاید تمام کسریها برطرف میشود گفت: کشور در این شرایط نیاز به تصمیمات مهم دارد و تصمیمات مهم نیازمند تصمیمگیران و انسانهای بزرگی است که نتیجه آن توسعه کشور خواهد بود.
دیدگاه تان را بنویسید