رسانه صهیونیستی: بن سلمان به طور جدی در حال بررسی گفتوگو با تهران است
پایگاه خبری دبکا وابسته به رژیم صهیونیستی مدعی شد که امارات و عربستان تماسهای مخفیانه خود با ایران را افزاش دادهاند و ولیعهد سعودی به طور جدی درحال بررسی گفتوگو با تهران است.
به گزارش ایسنا به نقل از روسیا الیوم، پایگاه صهیونیستی دبکا، نزدیک به نهادهای اطلاعاتی رژیم صهیونیستی به نقل از منابع ویژه خود مدعی شد که عربستان و امارات تماسهایی مخفیانه در رابطه با امنیت کشتیرانی در خلیج فارس با ایران برقرار کردهاند.
این پایگاه به نقل از منابع خود نوشت: امارات و عربستان به این نتیجه رسیدهاند که اهداف دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در رابطه با ایران با اهداف ریاض و ابوظبی تطابق ندارد.
برخی منابع اطلاعاتی با اشاره به سفر اخیر هیات اماراتی به تهران اعلام کردند که مسئولان اماراتی در دیدار با مسئولان ایرانی در رابطه با مساله امنیت کشتیرانی در خلیج فارس، تنگه هرمز و تنگه باب المندب بحث و گفت وگو کردند.
یک مسئول اماراتی که خواستار عدم فاش شدن نامش شده است در گفتوگو با دبکا گفته است: اگر واشنگتن به دنبال مذاکره با ایران است در پیوستن به اتئلاف آمریکا برای حمایت از کشتیرانی در خلیج فارس هیچ منفعتی نداریم زیرا در این صورت قدرت بازدارندگی آن بسیار محدود خواهد بود.
دبکا مینویسد، این تحولات باعث شد که محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان به طور جدی درحال بررسی بازکردن باب گفتوگو با تهران باشد.
به گزارش ایسنا، یک هیات 7 نفره از مقامات گارد ساحلی امارات روز سه شنبه گذشته وارد تهران شد و در رابطه با همکاری مرزی دو کشور، تردد اتباع و ترددهای غیرمجاز و یا بدون اطلاع و تسهیل و تسریع تبادل اطلاعات طرفین با مقامات ایرانی گفتوگو کرد.
این ششمین نشست گارد ساحلی ایران و امارات است. پنجمین نشست گارد ساحلی دو کشور در سال 1392 یعنی شش سال پیش برگزار شده بود.
این سفر هیات اماراتی به تهران بازتاب گستردهای در رسانههای عربی و بین المللی به دنبال داشت. شبکه المیادین در این باره نوشت که سفر هیات نظامی اماراتی به تهران تنها به معنای عقب نشینی امارات نیست بلکه این مساله نشان میدهد که ایران نیز به تلاشهای امارات پاسخ مثبت داده است.
یک منبع در وزارت خارجه امارات در واکنش به این سفر اعلام کرد که این نشست ششمین نشست بینالمللی مشترک میان گارد ساحلی ایران و امارت بوده و در راستای تکمیل نشستهای پیشین برگزار شده است.
این مسئول اماراتی گفت: در نشست تهران موضوع ورود صیادان دو کشور به آبهای طرف مقابل، آزادی صیادان ناقص قوانین صید و مبارزه با قاچاق مورد بررسی قرار گرفت.
در این راستا انور قرقاش، وزیر مشاور امارت در امور خارجه نیز به این سفر واکنش داد و گفت که در رابطه با پرونده ایران موضع مشترک امارات و عربستان دوری از درگیری و مقدم کردن فعالیت و اقدام سیاسی است، این در حالیست که دوحه از طریق بزرگ نمایی یک نشست روتین تلاش میکند از آب گل آلود ماهی بگیرد.
روزنامه عربی: امارات برای بازگرداندن اعتبار خود به سمت ایران آمد
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، روزنامه فرامنطقهای رأی الیوم که از لندن به روزرسانی میشود، در سرمقاله خود این سوال را مطرح کرد که آیا امارات راه خود را برای پایان دادن به قطعی روابط با همسایه ایرانی آغاز کرده است یا آیا انتظار میرود پس از سفر هیات امنیتی امارات به تهران شاهد ملاقات سیاسی قریب الوقوع بین بن زاید و محمد جواد ظریف باشیم؟ درباره کانال گفتوگوی محرمانه بین ابوظبی و حوثیها در صعده چه خبر است؟ عربستان در برابر این اتفاقات چه میکند؟.
در این یادداشت آمده است: این روزها موج اقدامات غیرمنتظره کشور امارات عربی متحده به حد بی سابقهای بالا گرفته است. این کشور پس از خارج کردن شمار زیادی از نیروهای خود از یمن، هیئت امنیتی بلندپایهای را به تهران فرستاد. در میان نشانههایی از تلاش امارات برای نزدیکی با ایران که تا دیروز در صدر لیست خطرناکترین دشمنان برای امنیت و ثبات منطقه قرار داشت.
روز سه شنبه، ششمین نشست مقامهای گارد ساحلی جمهوری اسلامی ایران و امارات متحده عربی در تهران برگزار شد. نماینده امارات در این نشست، سرتیپ محمدعلی مصباح الاحبابی، فرمانده گارد مرزی این کشور بود که در رأس هیئت نظامی اماراتی به تهران سفر و با سردار قاسم رضایی، فرمانده مرزبانی نیروی انتظامی، دیدار و بر ضرورت تحکیم روابط دیپلماتیک و همکاری مشترک به منظور تقویت امنیت مرزهای مشترک دو کشور تاکید کردند.
دیدار فرماندهان گارد ساحلی ایران و امارات برای اولین بار پس از سال ۲۰۱۳ و در پاسخ به درخواست امارات انجام گرفت آن هم پس از سفری که عبدالله بن زاید، وزیر خارجه امارات به مسکو داشت و گزارشهای خبری حاکی از این بود که امارات در مسکو خواهان گشایش کانال ارتباط و گفتوگو با ایران شده بود که این امر نشان دهنده تغییر رویکرد امارات در مسائل متعدد و مهم ترین آن جنگ یمن و اختلاف با ایران است.
رهبران امارات، چه در سطح نظامی و چه سیاسی، به این اعتقاد محکم رسیدهاند که از جنگ در یمن که وارد پنجمین سال خود شده پیروز خارج نخواهند شد و با وقوع هر جنگی در منطقه امارات از مهمترین قربانیان آن خواهد بود. بخصوص در سایه روحیه شهادتطلبی ایرانیها که در جسارت آنها برای سرنگونی پهپاد آمریکایی و توقیف نفتکش انگلیسی به عنوان یک پاسخ تلافی جویانه برای بازداشت یک تانکر نفت ایرانی در تنگه جبل طارق نمودار شد و به همین دلیل است امارات در همه سطوح شروع به تجدید نظر در محاسبات خود کرد.
منابع نزدیک به میانجیگران روسی میگویند که مقامات امارات که به مسکو سفر کردهاند از همتایان روسی خود خواستهاند این پیام روشن را به ایران بفرستند که امارات میخواهد سربازان خود را بتدریج از یمن خارج کند و ابوظبی از ایران میخواهد که نزد متحدان حوثی خود پادرمیانی کند تا یمنیها هرگونه حمله به امارات متحده عربی را متوقف کنند و این نامه با پاسخ فوری ایران روبهرو شد.
این روزنامه نوشت، درست است که هیئت امنیتی امارات که به تهران سفر کرده است یک هیئت فنی بوده است، اما اوضاع در منطقه عربی ما این گونه آغاز میشود ، امروز سرتیپ الاحبابی، فردا شیخ طحنون بن زاید مشاور امنیت ملی و شاید پس فردا شیخ عبدالله بن زاید وزیر خارجه و غیره بخصوص که او در قضیه انفجار نفتکشها در سواحل الفجیره امارات در خلیج عمان بر خلاف جان بولتون مشاور امنیت ملی آمریکا از اتهام زنی به ایران اجتناب کرد.
عربستان سعودی که حالا دیگر احساس میکند در جنگ یمن تنهاست و عمق خاک خود را در معرض موشکها و پهپادهای انتحاری حوثیها میبیند شروع به تغییر خط مشی خود در تشدید تنشها علیه ایران کرد و به شکلی بی سابقه درصدد ارتباط گرفتن با تهران برآمده است. برای مثال هیئت وزارت حج و اوقاف عربستان با گل و شیرینی به استقبال حجاج ایرانی رفت چیزی که فقط در خواب می توانست رخ دهد با توجه به رفتار ناخوشایند و خصمانه عربستان با حجاج ایرانی در طول پنج سال گذشته و شکایت آنها از برخورد موهن مسئولین سعودی با حجاج در فرودگاه و آزار و اذیت و بی حرمتی که به آنها شده بود.
نمیدانیم ارتباط امارات با ایران و عقب نشینی تدریجی نظامیان امارات از یمن و باز شدن کانالهای ارتباط محرمانه ابوظبی با انصار الله با اطلاع قبلی شریک راهبردی آن یا بدون اطلاع آن انجام میشود یا خیر؛ اما دلالتهای عمده نشان میدهد ابرهایی خاکستری اگر نگویی سیاه بر روابط میان عربستان و امارات سایه افکنده است.
مسئله قابل توجه اینکه دو محمد دوست یعنی ولیعهدان عربستان و ابوظبی از زمان دیدار اخیرشان با یکدیگر در حاشیه اجلاسهای مکه و سران شورای همکاری در اواخر رمضان گذشته دیگر هیچ ملاقاتی با هم نداشتند و اخباری از دیدار یا تماس تلفنی بین آنها نرسیده است حتی عربستان هیچ واکنش رسمی یا رسانهای به موضوع عقبنشینی امارات از یمن نشان نداده است.
در سایه تنش میان ایران و آمریکا و شدت گرفتن خصومت میان آنها و از سوی دیگر روحیه شهادت طلبانه رهبران ایران که تسلیم در برابر سیاستهای گرسنه نگاه داشتن و محاصره آمریکا را نمیپذیرند و مقاومت میکنند همه حکومتهای عربی حاشیه خلیج فارس به استثنای کویت خود را قربانی هر جنگی میبینند.
«حسین دهقان»، یکی از مشاوران نظامی رهبر عالی ایران تهدید کرد ایران همه پایگاههای آمریکا در منطقه را بمباران میکند و متحدان و دوستان ایران منافع حیاتی همه متحدان آمریکا را با موشکهای بالستیک کاملا نابود میکنند. این پیامی قوی به کشورهای عربی حوزه خلیج فارس بود و امارات زودتر از بقیه این پیام را گرفت و به آتش بس و گفتوگو با ایران برای کاستن از تلفات خود( در صورتی که نتواند مانع جنگی شود) روی آورد.
این رویکرد امارات برای گفتوگو و تجدید نظر آن در سیاستهایی ناکارآمد که نتایج معکوس داده به اعتبار و منزلت آن در منطقه آسیب جدی زده است. علاوه بر ضربهای که به وحدت و پیوند محکم بین امیرنشینهای هفتگانه خود وارد کرده است. وحدتی که در نتیجه مخالفت برخی امیرنشینها نظیر دبی، شارجه و راس الخیمه با طولانی شدن عمر جنگ فرسایشی در یمن و تاثیر مخرب آن بر اقتصاد امارات بخصوص در دبی شکننده شده است.
در پایان امیدواریم که تجدید نظر امارات در سیاستهایش شامل سیاست عادی سازی با رژیم اشغالگر اسرائیل هم بشود بخصوص که برخی مسئولان اماراتی در دوستی و گرم گرفتن با اسرائیلیها و میزبانی از آنها در ابوظبی زیاده روی میکنند و اسرائیل را دوست و حامی خود میشمرند. این اشتباه بزرگی است که بر چهره امارات به عنوان نزدیک ترین کشور به دلهای عربها و مسلمانان تاثیر گذاشت.
ما در گوش مقامات امارات هم زمزمه میکنیم و میگوییم ترکیب ایرانیها با اسرائیلیها مثل ترکیب آب و روغن است. اغراق نمیکنیم اگر بگوییم آب اسرائیلی مسموم و کشنده است بخصوص که هراس از ایران، بهانه عادیسازی با اسرائیل و قرار گرفتن زیر چتر حمایتی آن شده به گونهای که این رژیم دشمن را به جرگه دوستان عربها ملحق کرده است.
دیدگاه تان را بنویسید