امیرسرتیپ حاتمی خطاب به همتایان کویتی، قطری و عمانی: منطقه نباید جولانگاه بیگانگان شود
وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران در گفتوگوی تلفنی با وزرای دفاع کویت، قطر و عمان با تاکید بر اینکه امنیت منطقه تنها توسط کشورهای منطقه قابل تأمین است و حضور نیروهای بیگانه نتیجهای جز ناامنی و بیثباتی به دنبال نخواهد داشت، گفت: ائتلاف نظامی که آمریکا به بهانه تأمین امنیت کشتیرانی که به دنبال تشکیل آن است تنها موجب افزایش بیشتر ناامنی در منطقه خواهد شد.
به گزارش ایسنا به نقل از وزارت دفاع، امیر سرتیپ حاتمی با تبریک حلول ماه ذی الحجه و عید سعید قربان به وزرای دفاع کویت، قطر و عمان گفت: ما خود را متعهد به امنیت منطقه و به ویژه خلیج فارس میدانیم. جمهوری اسلامی ایران از هیچگونه اقدامی جهت حفظ امنیت دریانوردی در خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان فروگذار نکرده و امنیت منطقه فصل مشترک ایران و سایر همسایگان در خلیجفارس است و لذا معتقدیم امنیت میبایست توسط کشورهای منطقه تأمین شود وکشورهای منطقه باید در این زمینه وارد گفتگوهای سازنده شوند.
امیر سرتیپ حاتمی با بیان اینکه توسعه روابط با همسایگان از اصول اساسی سیاست خارجی و دفاعی جمهوری اسلامی ایران است، گفت: در همین چارچوب همواره بر حفظ روابط با برادرانمان در خلیج فارس تاکید نمودهایم؛ هر چند در طول دهههای گذشته برخی عوامل خارجی تلاش داشتهاند میان همسایگان فاصله ایجاد شود.
امیر سرتیپ حاتمی تصریح کرد: آمریکا عامل اصلی ناامنی در منطقه است و معتقدیم امنیت میبایست برای همه کشورهای منطقه باشــد و ناامنی در هر یک از کشورها و یا علیـه یکی از کشــورها را قابل قبول نمی دانیم و معتقدیم منطقه نباید جولانگاه حضور بیگانگان شود؛ ائتلاف نظامی که آمریکا به بهانه تأمین امنیت کشتیرانی آن را دنبال می کند موجب افزایش بیشتر ناامنی خواهد شد.
وزیر دفاع با اشاره به اخبار منتشره مبنی بر ادعا و اظهار تمایل مقامات صهیونیستی برای پیوستن به ائتلاف نظامی امریکا در منطقه، اظهار داشت: چنین اقدام احتمالی بسیار تحریک کننده بوده و برای منطقه می تواند عواقب فاجعه باری به دنبال بیاورد.
در ادامه این مذاکرات شیخ ناصر صباح الاحمد الصباح معاون اول نخست وزیر و وزیر دفاع دولت کویت نیز با اظهار تمایل به تقویت روابط دو کشور ایران و کویت گفت: ما به جایگاه تعیین کننده و موثر ایران در حفظ صلح و ثبات منطقه احترام می گذاریم و ملت و دولت ایران نیز در دوران حمله صدام به کویت حسن همسایگی خود را به اثبات رساندند.
دکتر خالد بن محمد بن عبدالله العطیه معاون نخستوزیر و وزیر مشاور در امور دفاعی دولت قطر نیز در گفتگو با وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران تأکید کرد: هیچ تردیدی نداریم که امنیت منطقه باید توسط کشورهای دو سوی خلیج فارس تأمین شود و جمهوری اسلامی ایران یک کشور بسیار مهم جهت حفظ و تأمین امنیت خلیج فارس است.
بدر بن سعود البسیدی وزیر دفاع سلطنت عمان نیز در گفتوگو با وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران بر لزوم مشارکت کشورهای منطقه در حفظ امنیت آبهای منطقه و تداوم هماهنگی و همکاری نزدیک جمهوری اسلامی ایران و عمان به ویژه نیروهای دریایی دو کشور برای حفظ امنیت تنگه هرمز تأکید کرد.
ادعای آمریکا: ایران روی رادار کشتیهای تجاری پارازیت میاندازد
به گزارش «انتخاب»، در این اطلاعیه که با عنوان "تهدید شناورهای تجاری از سوی ایران در خلیج فارس، تنگه هرمز، دریای عمان، دریای عرب و دریای سرخ" منتشر شده، آمده است که "افزایش فعالیتهای نظامی و تشدید تنش سیاسی در این منطقه تهدیدی جدی را متوجه شناورهای تجاری کرده است."
این اطلاعیه که به منظور راهنمای ایمنی ناوبری در منطقه صادر شده، با یادآوری اینکه ممکن است اشتباه در محاسبه یا در شناسایی به عملیات تهاجمی منجر گردد، افزوده است که "کشتی های عبوری از خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان ممکن است بدون هیچگونه اخطار قبلی، با اختلال یپیاس، دریافت پیام تقلیدی و جعلی و یا/پارازیت در دستگاههای مخابراتی خود مواجه شوند."
در این اطلاعیه ادعا شده است که ممکن است ایران با اخلال در سیستم ناوبری ماهوارهای، کشتیها را از مسیر خود در آبهای بینالمللی منحرف کرده و به آبهای سرزمینی خود بکشاند تا آنها را توقیف کند.
جیپیاس یا سیستم مکاننمای جهانی یک سیستم راهبری و مسیریابی ماهوارهای مورد استفاده در دریانوردی است.
اطلاعیه اداره دریانوردی آمریکا با بر شمردن حوادث چند ماه اخیر در منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز، از جمله حمله به شش شناور تجاری، سرنگونی یک پهپاد آمریکایی، تلاش ناموفق برای توقیف یک کشتی بریتانیایی، توقیف دو کشتی با پرچمهای پاناما و بریتانیا توسط نیروهای جمهوری اسلامی ایران، آمده است که "دست کم در دو مورد از این موارد، کشتیهایی که هدف قرار گرفتند اخلال در جیپیاس را گزارش کرند.
اداره دریانوردی ایالات متحده ضمن تاکید بر "عزم" دولت این کشور برای تضمین آزادی دریانوردی، جریان آزاد تجارت و حفاظت از کشتیهای آمریکایی یک رشته توصیههایی را نیز به کشتیهای عبوری از منطقه کرده است.
این توصیهها از جمله شامل اطلاعرسانی و ثبت همزمان مسیر عبور کشتی با دفتر کشتیرانی تجاری بریتانیا و واحد همکاری و هدایت کشتیرانی وابسته به ناوگان پنجم ایالات متحده است. به کشتیهای عازم منطقه توصیه شده است که مسیر و زمان عبور خود را به اطلاع این نهادها برسانند و در صورت مواجهه با هرگونه "فعالیت مشکوک" فورا این دو نهاد را در جریان بگذارند.
اداره دریانوردی آمریکا گفته است که ممکن است ناوهای آمریکا یا سایر "کشورهای متحد" در انجام ماموریت حراست از کشتیرانی در منطقه با ارسال پیامهای هشدار یا طرق دیگر اطلاعرسانی یا نزدیک شدن به کشتیهای تجاری در منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز، دریای عمان و دریای عرب در صدد شناسایی آنها برآیند. این اداره در عین حال هشدار داده است که "اگر منبع دیگری پیامی جعلی از سوی نیروی دریایی آمریکا یا متحدانش برای کشتیهای تجاری ارسال کند، این کشتیها باید فورا موضوع را به این نیروها اطلاع دهند."
به ناخداهای کشتی های تجاری توصیه شده است که در صورت درخواست نیروهای ایرانی برای سوار شدن به کشتیهایشان از صدور اجازه ورود خودداری ورزند به شرط اینکه چنین اقدامی خطری را متوجه کشتی و سرنشینان آن نکند اما فورا واحد همکاری و هدایت کشتیرانی را آگاه سازند. در صورت ورود نیروهای ایرانی به کشتی های تجاری نیز باید این نهاد فورا آگاه شود.
دیدگاه تان را بنویسید