ایرنا - رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با ابراز خرسندی از اینکه قوه قضاییه با ورود حجت الاسلام والمسلمین رئیسی از رکود و کندکاری نجات پیدا کرده است، تأکید کرد: امروز تحرکات بسیار خوبی را از سوی رییس قوه قضاییه شاهد هستیم؛ برخی قضات برای حکم دادن، مردم را حدود پنج سال معطل نگه می داشتند؛ در این زمینه نسبت به دوره جدید قوه قضاییه امیدوار هستیم.

پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

به گزارش پنجشنبه شب مرکز خبر حوزه آیت الله محمد یزدی در دیدار با دادستان های کشور در دفتر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: اقدامات رییس قوه قضاییه در دل عامه مردم نور امید تازه ای ایجاد کرده است و مردم نسبت به آینده قوه قضاییه امیدوار هستند؛ امروز مردم امید دارند که اگر به قوه قضاییه مراجعه کنند حق خود را به زودی خواهند یافت.

وی بیان کرد:‌ همه ما معتقد هستیم در این انقلاب اسلامی و حکومتی که در آن زندگی می کنیم وظایف بسیار سنگینی بر عهده داریم، بنابراین مسؤولیت های خود را باید با توجه به اصل قانونی بودن امورات انجام داده و از سلیقه ای عمل کردن پرهیز کنیم.

آیت الله یزدی با ذکر این مطلب که این قضیه ای که اگر انسان ایمان و عمل صالح و تواصی به حق و صبر نداشته باشد، زیانکار است، یک قضیه کلی است، تصریح کرد: مسئولان فعال در نظام اسلامی از این مساله مستثنی نیستند، بلکه زاید بر تکالیف عامه همه مردم، تکالیف بسیار مهمی بر دوش دارند؛ بدون شک اگر کسی در یک پست مهم بر خلاف قانون و شرع، بنا به رضایت خاطر یک شخص دیگر عمل کند قطعا زیانکار است.

وی در ادامه خود را خطاب قرار داد که اگر بنده بخاطر رفاقت با برخی افراد آنها را تایید صلاحیت کنم، در مقابل آن مسئولیت دارم اظهار کرد: اگر من فردی را تایید صلاحیت کنم و آن شخصی که در مجلس حضور پیدا می کند کار خلافی انجام دهد، من هم در دنیا و در آخرت در مقابل درگاه الهی مسئول خواهم بود؛ پس باید از هر کاری که زمینه رسوایی در دنیا و آخرت را فراهم می کند دوری کنیم.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بیان کرد: نباید به خاطر خوش آمد یا بدآمد کسی از قانون و شرع بگذریم؛ همه باید مراقب رفتار خود باشند که نه در دنیا کار خلاف کنند که بازداشت شوند و هم در آخرت مورد بازپرسی قرار بگیرند.

آیت الله یزدی در ادامه با اشاره به تکالیف شرعی و قانونی دادستانان یادآور شد: وظیفه اصلی دادستان ها، مراقبت از حقوق عمومی مردم است؛ البته باید در نظر داشت که قبل از حقوق مردمی، حقوق الهی را باید رعایت کنیم زیرا رعایت این حقوق الهی بسیار مهم است.

وی با ذکر این مطلب که نباید به بهانه کنسرت در شهرها گناه و فسخ و فجور را ترویج دهیم گفت: وقتی یک مدیرکل وزارت ارشاد کنسرتی را به راه انداخته است و در آن به نام هنر، رقاصی را رواج داده، باید بدانیم که حقوق الهی را زیر پا گذاشته است و باید با او برخورد شود؛ البته ما مخالف شادی مردم نیستیم، اما نباید به نام شادی حقوق الهی پایمال شود؛ اگر کنسرت هم می خواهند بگذارند حق ندارند که در آن به رقاصی پرداخته و بی حجابی هایی که خلاف خواسته خداوند و منویات رهبر معظم انقلاب است ایجاد کنند.

آیت الله یزدی در ادامه با ذکر این مطلب که حقوق الهی و عامه باید در کار دادستانان مورد نظر واقع شود عنوان کرد: دادستان ها نباید اجازه دهند که کسانی در فضای عمومی، حقوق الهی و احکام شرعی را پایمال کنند و در این راه نباید از هیچ کسی واهمه داشته باشیم؛همچنین اگر مشاهده کردند که حق مردم در حال تضییع است باید احساس وظیفه کرده و وارد عمل شوید و جلوی آن را بگیرند.

وی یادآور شد: مردم حق دارند که در فضای عمومی حضور پیدا کنند، اما باید در چارچوب و ضوابط شرع این عمل را انجام دهند، زیرا حق خداوند بر ماست که احکام دین را رعایت کنیم؛ البته باید توجه داشته باشیم که ما مجاز نیستیم که با جابجایی مفاهیم قانونی و تفسیرهای به ظاهر موجه، اعمال غیر قانونی افراد را موجه جلوه دهیم.

آیت الله یزدی در ادامه با انتقاد از حقوق های نجومی به برخی از مسئولین بیان کرد: چرا باید به یک فرد این همه حقوق داده شود؛ حقوق های صد میلیونی برای چه برخی افراد داده می شود؛ وقتی سوال می پرسیم، می گویند که این فرد در چند پست مسئولیت دارد و کار غیر قانونی نکرده است؛ ولی او نباید در چند پست مسئولیت داشته باشد و این مساله مهمی است که به آن اعتراض داریم.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به اهمیت رعایت سبک زندگی مسئولان گفت: مسئولان نباید در جامعه اسلامی که مردم در آن زندگی متوسط دارند، از زندگی های اشرافی برخوردار باشند؛ اگر دادستان ها زندگی بالاتری از سطح زندگی مردم عادی برخوردار بوده و ماشین ها و خانه های گران قیمت داشته باشند، بدون شک موجب عصبانیت مردم خواهد شد؛ شما که در چشم مردم زندگی می کنید و زندگی تان الگوی مردم است از چیزهای مباح و حلال هم چشم بپوشید تا سبب آبروی اسلام شوید.

وی گفت: مسأله بررسی موارد «خلاف شرع» در شورای نگهبان بر عهده شش فقیه بوده و روند آن به صورت «اکثریت» انجام می شود ولی اخیراً طرحی که مورد تصویب مجلس قرار گرفته بود به شورای نگهبان آورده شد؛ این طرح عبارت است از آنکه دولت های استکباری بتوانند پسماندهای انرژی اتمی خود را در کشور دفن کنند؛ استکبار همیشه این پسماندها را در کشورهای عقب مانده دفن می کند و همه می دانیم که اشعه های این نوع پسماندها برای افراد کشور ضرر خواهد داشت.

وی افزود: مجلس تصویب کرده بود که توافق نامه صورت گرفته، پسماندهای سوخت اتمی می تواند در کشور دفن شود، اما بنده اعلام کردم که این مورد خلاف شرع، خلاف قانون و خلاف مصلحت است و سایران نیز این را پذیرفتند.

عضو فقهای شورای نگهبان با اشاره به وظیفه مسئولان برای مقابله با طرح های دشمنان و مستکبران یادآور شد: مسؤولان اجرایی ما باید در نظر داشته باشند که طرح های استکباری در اتاق فکر دشمن تجزیه و تحلیل می شود و آن را در قالب طرح های خوب و بشر دوستانه به ما ارائه می کنند، بنابراین همواره باید نسبت به پشت پرده های کمیسیون ها و کنوانسیون هایی که به ما پیشنهاد همکاری می دهند، مراقب باشیم.

آیت الله یزدی یادآور شد: نظارت شورای نگهبان بر صلاحیت اشخاص در مجلس شورای اسلامی، خبرگان رهبری و یا ریاست جمهوری از لحظه نام نویسی تا تأیید اعتبارنامه یا تنفیذ ادامه دارد؛ در این رابطه ما در شورای نگهبان بر اساس مواد قانونی افراد را تأیید و یا رد صلاحیت می کنیم و هیچگاه در حق کسی اجحاف نمی کنیم.

وی خطاب به دادستان های حاضر در این جلسه بیان کرد: شما دادستان ها باید جلوی افرادی که به هر قیمتی می خواهند در این حکومت حضور داشته باشند و به میز خود دل بسته اند را بگیرید؛ امروز همه باید بدانیم که میز مسئولیتمان ابدی نیست و ما چند روزی را پشت آن قرار می گیریم.

عضو فقهای شورای نگهبان در ادامه بیان کرد: نباید اجازه دهیم که افراد سودجو به مجلس شورای اسلامی راه یابند زیرا برخی نمایندگان به این امید وارد مجلس می شوند که با اعمال فشار به وزرا، رشوه خواری کنند؛ ما باید از ورود اینگونه افراد به مجلس جلوگیری کنیم و بدانیم که عناوینی که داریم و مناصبی که در آن قرار گرفته ایم گذراست.

آیت الله یزدی یادآور شد: بنده امیدوارم و دعا می کنم که قدرت آینده مملکت در دست کسانی باشد که «قدرت طلب» نباشند.