وزیران امورخارجه ایران و قطر، روابط دوجانبه و راه های گسترش آن را بررسی کردند. در جریان این دیدار، دو طرف همچنین درباره مناسبات مشترک میان دو کشور گفت و گو کردند. جزئیات بیشتری از دیدار ظریف و همتای قطری وی گزارش نشده است.

پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

به گزارش سایت وزارت امور خارجه قطر، در جریان دیدار محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و محمد عبدالرحمان آل ثانی معاون نخست وزیر و وزیرامور خارجه قطر در دوحه، روابط دوجانبه و راه های تقویت و گسترش آن مورد بررسی قرار گرفت.

در جریان این دیدار، دو طرف همچنین درباره مناسبات مشترک میان دو کشور گفت و گو کردند.

جزئیات بیشتری از دیدار ظریف و همتای قطری وی گزارش نشده است.

وزیر امور خارجه کشورمان روز یکشنبه برای دیدار و گفت وگو با مقام‌های قطری عازم دوحه شد.

ظریف اردیبهشت‌ امسال برای شرکت در مجمع گفت و گوهای آسیایی به دوحه پایتخت قطر سفر کرد.

وی در این نشست بر اهمیت ایجاد مجمع گفت وگوی منطقه‌ای و همسو کردن توانمندی های خود برای مهار یکجانبه‌گرایی توسعه‌طلبانه تاکید کرد.

 

جهانگیری: اقتصاد دو کشور می تواند مکمل یکدیگر باشد

معاون اول رییس جمهوری با اشاره به ظرفیت های فراوان اقتصادی ایران و ازبکستان و وجود زمینه های متعدد همکاری، بر لزوم گسترش همکاری های اقتصادی و تجاری تهران - تاشکند تاکید کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاون اول رییس جمهوری، اسحاق جهانگیری در دیدار نخست وزیر ازبکستان که در حاشیه نخستین مجمع اقتصادی خزر در شهر ترکمن‌باشی ترکمنستان انجام شد، با تاکید بر اینکه باید موانع پیش روی توسعه مناسبات دو کشور شناسایی و برطرف شود، افزود: اقتصاد دو کشور می تواند مکمل یکدیگر باشد و در همین راستا ایران آمادگی دارد سطح مناسبات و همکاری های خود را با ازبکستان در همه زمینه ها ارتقاء دهد.

جهانگیری همچنین از آمادگی کشورمان برای امضاء سند جامع همکاری های حمل و نقل با ازبکستان خبر داد و گفت: باید تلاش کنیم موانع توسعه تجارت بین دو کشور برطرف شود تا مذاکرات طرفین در خصوص سند جامع همکاری های تجاری هرچه زودتر به نتیجه برسد.

وی گسترش همکاری های فرهنگی میان ایران و ازبکستان از جمله زمینه های مناسب برای ارتقاء سطح همکاریهای فیمابین برشمرد و افزود: جمهوری اسلامی ایران از تجارب فراوانی در زمینه های فرهنگی از جمله مرمت و بازسازی آثار باستانی و تاریخی برخوردار است و می تواند این تجارب را در اختیار ازبکستان قرار دهد.

معاون اول رییس جمهوری با یادآوری اینکه باید تلاش کنیم از دخالت طرف های ثالث در روابط دو کشور جلوگیری کنیم، تصریح کرد: ایران و ازبکستان به عنوان دو کنشگر مهم منطقه دارای منافع و تهدیدات مشترک هستند و رایزنی و همکاری های دو کشور در موضوع امنیت منطقه ای می تواند به ثبات منطقه کمک کند.

نخست وزیر ازبکستان نیز در این دیدار با اشاره به وجود تروریسم و افراطی گری در منطقه، گفت: باید همکاری های دوجانبه و چندجانبه خود را تا از بین رفتن کامل افراطی گری در منطقه ارتقاء دهیم.

عبدالله عارف‌اف با تاکید بر اینکه ازبکستان از حضور و فعالیت سرمایه گذاران و بخش خصوصی ایران استقبال می کند، افزود: سطح همکاری ها و مبادلات تجاری دو کشور در ماه‌های اخیر نسبت به دوره مشابه سال گذشته افزایش داشته اما هنوز از تمام ظرفیت های دو کشور به طور کامل استفاده نشده است.

وی حمل و نقل را از زمینه های مهم برای توسعه همکاری های تهران- تاشکند برشمرد و گفت: اقتصاد دو کشور باید مکمل یکدیگر باشند و امیدوارم با برگزاری کمیسیون مشترک همکاری ها در آینده نزدیک، شاهد گسترش مناسبات دو کشور باشیم.

نخست وزیر ازبکستان بر ضرورت توسعه همکاری های فرهنگی دو کشور تاکید کرد و خواستار استفاده از ظرفیت های ایران در مرمت و بازسازی آوار باستانی و آموزش زبان فارسی شد.