الاخبار: ظریف هم از حمایت رسمی برخوردار است، هم مردمی
تحولاتی که در ایران، در رابطه با ظریف اتفاق افتاد، از حجم حمایت رسمی و مردمی که وزیر امور خارجه این کشور از ان برخوردار است، پرده برداشت.
انتشار مقالات و تحلیل های رسانه های غربی و عربی صرفا به منظور اطلاع رسانی است و به منزله تایید آن از سوی «انتخاب» نیست.
زکریا أبو سلیسل در الاخبار نوشت: تحولاتی که در ایران، در رابطه با ظریف اتفاق افتاد، از حجم حمایت رسمی و مردمی که وزیر امور خارجه این کشور از ان برخوردار است، پرده برداشت. این مساله حتی باب پیش بینیهایی در مورد انتخاب ظریف بعنوان رئیس جمهور، در دوره بعدی انتخابات در ایران را گشود. اما کارنامه شخصی ظریف به چه صورت است که وی را در بین اصلیترین گزینههای رقابت بر سر منصب ریاست جمهوری قرار میدهد؟ این در حالی است که رئیس دستگاه دیپلماسی ایران، اعلام کرده است که قصد ورود به این رقابت را ندارد.
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: با اینکه وزیر خارجه ایران، محمد جواد ظریف، تز مقطع کارشناسی ارشد خود را به موضوع «تحریمها در روابط بین المللی» اختصاص داد، این امر مانع از قرار گرفتن شخص او در معرض تحریمهای امریکا نشد! مسئول اول سیاست خارجی ایران، در دوران تحصیل، نمیدانست که روزی در لیست سیاه تحریمهای وزارت خزانه داری آمریکا جای میگیرد.
اقدام آمریکا در مورد ظریف، بار دیگر، سهم عظیم او در دستگاه سیاستگذاری ایران را آشکار کرد و این مهم، در پیامهای حمایتی که پس از تحریم ظریف توسط ایالات متحده، برای او ارسال شد، نمود یافت. در همین رابطه، سردار قاسم سلیمانی، ضمن دیدار با ظریف، از زحمات وی تشکر کرد.
مسیر مذاکرات هستهای با ظریف شاهد یک جهش چشم گیر در روابط ایران و آمریکا بود؛ چرا که وزیر خارجه ایرانی و همتای ایرانی اش، جان کری، موفق شدند جمود در روابط دو جانبه بین تهران و واشنگتن را در هم بشکنند.
میتوان گفت: این انتقال علنی در روابط، نتیجه مسیر طولانی مذکرات سری بود که دو طرف، در سال ۲۰۱۲ در عمان آغاز کردند، تا به این شکل، موانع دیدارهای علنی و مصافحه بین مسئولان دو کشور را هموار کنند. با این حال، موفقیت مذاکرات، امر آسانی نبود و سه سال به طول انجامید.
طی سه سال گذشته، ستاره محمد جواد ظریف، بعنوان یک مذاکره کننده ماهر ایرانی، تابیدن گرفت؛ کسی که میتواند یک روز با کری و روز بعد با دیگری دیدار کرده و هر دو را در مورد هم عقیده بودن با آنها، قانع کند. اما این مهارت ظریف در تعامل با دولت ترامپ دیوانه نفعی نداشت و با وجود پروازهای مکرر او به نیویورک و دیدار با بسیاری از همتایان غربی اش، وی نتوانست مانع از خروج دولت جدید آمریکا از توافق هستهای شود.
همانطور که تلاشهای بی وقفه دیپلماتیک وزیر خارجه محبوب ایران، تا کنون نتوانسته است اروپاییهای بدقول را مجبور به اجرای تعهداتشان کند. به این ترتیب، توافق هستهای بین مرگ و زندگی قرار دارد، اما همچنان ظریف تاکید دارد که «اگر زمان چهار سال به عقب باز گردد، بار دیگر توافق هستهای را امضا میکند.»
دیدگاه تان را بنویسید