​روزنامه آفتاب یزد نوشت:آقای کرباسچی به عنوان دبیر کل حزب کارگزاران، اخیراً اظهاراتی بیان داشته که از سوی عده‌ای به معنای انکار وجود رهبر دراین جریان تعبیر شده است و یا عده‌ای حتی این اظهارات را به معنای عبور حزب کارگزاران از جریان اصلاح‌طلب تعبیر کردند. همین طور برخی هم می‌گویند این ر ا می‌توان اصرار کرباسچی بر تغییرات بنیادین در جریان چپ تعبیر کرد.

پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

ایشان در گفت‌وگوی دیگری اظهار داشته‌اند که مقصود وی از آنچه درباره رهبران اصلاحات بیان داشته متفاوت از برداشت‌هایی است که اکنون در موردش می‌شود و او بین رهبری معنوی و تشکیلاتی جریان اصلاحات تفاوت قائل شده است.

آقای کرباسچی جزو آن نفراتی است که نظراتی را بیان می‌کند که بعدا باید این نظرات را توصیف و تبیین کند. متاسفانه بیانات او معمولا شفافیت لازم را ندارد به گونه‌ای که بعد از هر اظهارنظری باید راجع به آن در نوبت‌های متفاوت توضیحاتی بدهد. این نقد جدی به شخصیتی مثل کرباسچی در کسوت دبیرکل یک حزب وارد است که چرا اظهاراتی دردسر ساز بیان می‌کند که نیاز به توضیحاتی بعد از آن دارد. مطمئنا کسی در جایگاه ایشان، نظراتشان می‌تواند تبعات سیاسی زیادی داشته باشد، بنابراین باید به گونه‌ای صحبت کنند که از حرف‌های او سوءتعبیر نشود و یا اینکه مواضعش را صریح و رک بگوید.

 

مگر عارف عملکردی هم دارد؟

 

به گزارش مثلث، «غلامحسین کرباسچی»  در واکنش به حواشی ایجاد شده پس از مصاحبه با ارگان مطبوعاتی حزب کارگزاران، گفت: دو سایت با مواضع مشخص با دستاویز قرار دادن سخنانم درباره رئیس دولت اصلاحات آن را به "خروج کارگزاران از جبهه اصلاحات" تعبیر کردند. من چنین چیزی را مطرح نکردم و این موضوع را از همان رسانه‌ها پیگیری کنید.

دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی در بخشی از سخنانش به عملکرد رئیس فراکسیون امید مجلس و رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان اشاره کرد و گفت: محمد رضا عارف در شورای عالی اصلاح طلبان و مجلس در این مدت چه‌کار کرده است؟ همه اعتراض های اصلاح طلبان به دلیل عملکرد او است. وی عملکردی ندارد که کسی بخواهد از او انتقاد کند. اتفاقا ناکارآمدی شورای عالی باعث شده است که رئیس دولت اصلاحات به سراغ نهاد بالا دستی برود. 

کرباسچی درباره بخشی از سخانش مبنی بر اینکه "رئیس دولت اصلاحات هیچ وقت رهبر جریان اصلاحات نبوده است"، یادآور شد: در مصاحبه گفتم خاتمی رهبر تشکیلاتی اصلاحات نبوده است ولی بارها وی را «رهبر نمادین اصلاحات» که تاثیرگذار هم است، قلمداد کردم. در بازنگری جدید (بازسازی جبهه اصلاحات) اگر وی بخواهد و اراده کند می‌تواند مدیریت تشکیلاتی را در دست بگیرد.  

دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی اظهار داشت: نظر حزب چیزی جز بحثی که کردم نیست.  اینکه به شکل مبهم دائما حرف از اصلاحات بزنیم به چه معناست؟ هر شخص یا حزبی نمی‌تواند خود را اصلاح طلب یا رهبر اصلاحات معرفی کند. ابتدا باید تعریف روشنی از اصلاحات ارائه کرد و هر گروهی که این تعریف را قبول دارد را اصلاح طلب دانست و بعد مشخص شود که روش و عملکرد اصلاحات در جامعه چیست. آیا از طریق انتخابات است یا راه‌های دیگری دارد.  

وی بیان کرد: احزاب یا اشخاص باید تعریف، روش کار و ارزیابی را قبول داشته باشند. بعد هم بررسی کنند کسانی که ادعای اصلاح طلبی دارند یا به اسم اصلاح طلبی، به پست و سمت منصوب شدند عملکردشان مورد ارزیابی قرار گیرد.