​حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، تاکید کرد: سال گذشته گفتند که در سال جدید FATF بررسی می‌شود. در حال حاضر وارد نیمه دوم سال می‌شویم اما مجلس و دولت درخواستی برای بررسی FATF نداشتند. بنابراین من فکر می‌کنم دولت، مجلس و مجمع به یک نظر مصلحتی رسیده‌اند و تعویق بررسی FATF مصلحتی است.

پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

اعتمادآنلاین| حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، نماینده اسلام‌آباد غرب و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در گفت‌وگو با خبرنگار اعتمادآنلاین، با اشاره به سرنوشت نامشخص FATF، گفت: همین که مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی FATF را از لحاظ زمانی طول می‌دهد، بخشی از مصلحتی است که در مجمع تصمیم گرفته شده است.

او ادامه داد: آخرین باری که در خصوص تعویق بررسی FATF، صحبت شد اسفند سال گذشته بود که این پیشنهاد از سوی یکسری از اعضای مجمع مطرح شد و نمایندگان مجلس و دولت هم مخالفتی نکردند و این روند ادامه پیدا کرد. در حال حاضر نیز مجلس، دولت و مجمع مصلحتی به این موضوع نگاه می‌کنند و حتی مجلس و دولت درخواستی برای طرح بررسی مجدد FATF و در دستور کار قرار گرفتن آن به صورت رسمی نداشتند.

این نماینده مجلس در خصوص ارتباط تعویق FATF و عدم اجرای برجام از سوی اروپایی‌ها، تاکیدکرد: مجموعه مناسبات سیاست خارجی بخصوص در FATF به هم وصل شده است. بنابراین وضعیت برجام هم روی بررسی FATF اثر گذاشته است. به همین دلیل در مجمع هم عجله برای بررسی FATF وجود ندارد. هر چند که معتقدم از نظر ماهیتی این دو موضوع با یکدیگر متفاوت است.

فلاحت‌پیشه با اشاره به تعویق ادامه‌دار FATF خاطرنشان کرد: سال گذشته گفتند که FATF در سال جدید بررسی می‌شود. در حال حاضر وارد نیمه دوم سال می‌شویم اما مجلس و دولت درخواستی برای بررسی FATF نداشتند. بنابراین من فکر می‌کنم دولت، مجلس و مجمع به یک نظر مصلحتی رسیده‌اند و تعویق بررسی FATF مصلحتی است.

 

حشمت‌الله فلاحت پیشه، نماینده اسلام‌آباد غرب، در مورد دیدار‌های اخیر ظریف به کاوش گفت: این دیدار‌ها در درجه اول در راستای دیپلماسی عمومی، با هدف آن که جمهوری اسلامی ایران حقانیت خودش را ثابت کند، صورت می‌گیرد. در کل در این زمینه هم خوب عمل کرده است.

وی ادامه داد: در درجه دوم این دیدارها هدف منطقه‌ای دارند. این که ما با کشورهای منطقه وارد فاز تنش‌زدایی بشویم و سیاست آرامش‌بخشی را در پیش بگیریم. سفر منطقه‌ای آقای ظریف با این هدف شکل می‌گیرد و تقویت‌کننده این جریان است که معتقد است می‌توان در منطقه نوعی همکاری مشترک منطقه‌ای را شکل داد. یعنی منطقه را بی‌نیاز از مداخله خارجی کرد.

فلاحت پیشه افزود: بعد از این که آمریکایی‌ها آقای ظریف را تحریم کردند، نشان داده شد که این تحریم‌ها یک جانبه است و این آمریکایی‌ها هستند که خودشان را در قالبی تحریمی قرار دادند. و معلوم شد که آن‌ها نمی‌توانند مانعی بر سر راه دیپلماسی ایرانی باشند.