ظریف برای توضیح دربارهی سفر به فرانسه به کمیسیون امنیت ملی میرود
رئیس کمیته روابط خارجی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت که این کمیسیون هفته آینده از وزیر خارجه برای توضیح دربارهی سفر اخیرش به فرانسه دعوت خواهد کرد.
کمال دهقانی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: کمیسیون امنیت ملی مجلس در نظر دارد تا هفته آینده از آقای ظریف برای حضور در جلسه کمیسیون دعوت کند تا توضیحاتی دربارهی سفر به کشورهای اروپایی بخصوص سفر شب گذشته به فرانسه را ارائه کند. با توجه به این که اکنون آقای ظریف به چین رفته است این جلسه در هفته آینده برگزار میشود.
وی در عین حال گفت: مجموع اقدامات آقای ظریف در جهت منافع ملی کشور ارزیابی میشود ولی ما جهت قرار گرفتن در جریان جزییات سفر از ایشان دعوت خواهیم کرد.
شب گذشته وزیر خارجه در سفری از پیش اعلام نشده به فرانسه و به محل نشست گروه 7 سفر کرد که سخنگوی وزارت خارجه این سفر را در راستای بررسی مجدد جزییات بسته پیشنهادی فرانسه اعلام کرد.
توضیح روحانی درباره سفر ظریف به فرانسه
حسن روحانی با بیان این که در شرایط فشار دشمن راهی جز توسعه کشور، رونق تولید و همکاری بیشتر نداریم، اظهار کرد: دولت برای حل مشکلات از هیچ مسیری کوتاهی نمیکند. معتقدم برای منافع کشور از هر ابزاری باید استفاده کرد. اگر بدانم که به جلسهای بروم و با کسی ملاقات کنم که در نتیجه کشور آباد شده و مشکلات مردم حل میشود، دریغ نمیکنم؛ اصل منافع ملی ما است.
وی ادامه داد: یک سال است که شدیدترین تحریمها را بر ما وارد کردند ما هم در برابر تحریم ها ایستادیم. تعهدات خود را هم کاهش دادیم، اما بین مراحل کاهش تعهد دو ماه وقت گذاشتهایم تا فرصت دیپلماسی داشته باشیم. خواست ملت ما عزت، استقلال و همزمان کاهش زحمت و فشار و افزایش رفاه است. اگر بنا باشد با فشار به مردم کشور را اداره کنیم که هر کسی بلد است کشور را اداره کند. ما میایستیم تا به اهداف و منافع و امنیت کشور به عظمت برسیم، جایی باید ایستاد که منافع وجود دارد. ما برای دفاع از منافع ملی و استقلال کشور میایستیم، خسته نمیشویم و از هر ابزاری برای حل مسائل استفاده میکنیم.
روحانی خاطرنشان کرد: وقتی کشتی ما را میگیرند، ما هم مذاکره میکنیم و هم با دلایل قانونی کشتی آنها را میگیریم؛ هر دو کار را باید انجام داد. قدرت و دیپلماسی باید با هم باشند برخی اشتباه میکنند که فکر می کنند یکی از این دو را باید داشت. ما هم باید قدرت اقتصادی و نظامی داشته باشیم و هم از مذاکره استفاده کنیم.
رئیسجمهور خاطرنشان کرد: گویی در گوش بعضیها پنبه است و هر چه ما میگوییم آنها میگویند مذاکره چه خاصیتی دارد، بعد از مذاکره به جای یک میلیون بشکه نفت، دو میلیون و 800 هزار بشکه نفت صادر کردیم. میلیاردها دلار به کشور آوردیم هر ماه یک میلیارد دلار از پولهای خود را آزاد کردیم قطعنامههایی که آمریکا برای آنها 20 سال زحمت کشید را مثل بت تخریب کردیم، سرمایه خارجی جذب شد؛ البته وقتی شرکتهای خارجی به کشور آمدند عدهای نگفتند این شرکتها آمدند اما وقتی شرکتها رفتند آنها میگویند چر این شرکتها رفتند؟
رئیس جمهور ادامه داد: وزیر خارجه ما به پاریس میرود سپس با ما مشورت کرده و دوباره به پاریس برمیگردد. ما با مسوولان مربوطه مشورت و بحث داریم و باید کارمان را انجام دهیم، جایی که احتمال موفقیت حتی 10 تا 20 درصد وجود دارد هم باید جلو رفت و نباید فرصت را از دست بدهیم، البته قدرت داخلی و تولید ملی در راس همه کارهای ماست؛ زیرا تولید و قدرت ملی به ما فرصت میدهد که با دنیا حرف بزنیم. احیای صنعت، کشاورزی، خدمات و روستاها به معنای توانمند شدن قدرت ملی است.
دیدگاه تان را بنویسید