کنایه چمران به افرادی که همیشه وزیر هستند
برنامه این هفته نسل امروز با موضوع جوانگرایی یا جوانفریبی به بررسی جایگزینی نیروهای جوان بهجای نیروهای سالخورده در مسئولیتها پرداخت.
به گزارش حوزه احزاب خبرگزاری فارس، برنامه این هفته نسل امروز با موضوع جوانگرایی یا جوانفریبی به بررسی جایگزینی نیروهای جوان بهجای نیروهای سالخورده در مسئولیتها پرداخته که با حضور اسدالله بادامچیان، دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی، محسن پیرهادی مدیر مسئول روزنامه رسالت، مهدی چمران رئیس شورای شهر چهارم تهران و با اجرای امیرابراهیم رسولی روی آنتن شبکه پنج رفت.
اسدالله بادامچیان دبیرکل حزب موتلفه اسلامی با بیان اینکه بیانیه گام دوم، مسیر تکامل انقلاب در تشکیل دولت کریمه و جامعه نمونه اسلامی است و این بحث مربوط به مقطع خاصی نیست بلکه موضوع کلان نظام است و مخاطب عمده این بیانیه، جوانها هستند گفت: باید توجه کشور بیشتر به بخش جوان و جوانگرایی باشد تا پیرگرایی و نسل قبلی.
اسدالله بادامچیان دبیرکل حزب موتلفه اسلامی و به عنوان فعال سیاسی نسل دیروزی در برنامه نسل امروز که با موضوع «جوانگرایی» به روی آنتن شبکه پنجم سیما رفت در پاسخ به اینکه اساسا جوانگرایی چه معنایی دارد گفت: از مقام معظم رهبری که بحث بسیار ارزشمند جوانگرایی را در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی مطرح فرمودند متشکریم.
وی افزود: جامعه ما یک جامعه زیر 40 سال است. در سال 57، 35 میلیون نفر جمعیت داشتیم که اکنون به 83 میلیون نفر رسیده است. تفاضل این ارقام حدود 48 میلیون نفر میشود؛ اگر فرض بگیریم از آن 35 میلیون نفر اول انقلاب حدود 20 میلیون نفر به رحمت الهی پیوستند در حقیقت میتوان گفت نزدیک به 80 درصد جامعه ما جامعه زیر 40 سال سن بوده و جامعهای جوان داریم.
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی با بیان اینکه این جامعه میخواهد انقلاب اسلامی را که به همت نسل جاری و گذشته ما شکل گرفته است را به سوی تمدن نوین اسلامی، جامعه نمونه اسلامی، یک دولت کریمه اسلامی و یک مجلس مردمی ارزشگرا پیش ببرد گفت: طبعا بخش جوان جامعه باید این کار را انجام دهند. با این تفاسیر باید توجه کشور بیشتر به بخش جوان و جوانگرایی باشد تا پیرگرایی و نسل قبلی. اتفاقا نسل جدید را باید بسازیم تا خودش را گسسته و جدای از نسل جاری نبیند.
بادامچیان تاکید کرد: باید به پیوند نسلها توجه کنیم و هر چهار نسل را با همدیگر ببینیم؛ همه بندگان خدا هستند و اگر اینها را تفکیک کرده و جداگانه بنگریم غلط است. اگر بخواهیم جامعه نمونه اسلامی داشته باشیم باید هرچهار نسل با هم باشند و همه در جهت ارزشهای الهی و انسانی کار کنند. ما در اسلام به چهار نسل توجه داریم و یادمان باشد که نسل وارث را هم داریم. بنابراین نباید بگوییم که در عاشورا و کربلای زمان و در جبهههای دفاع مقدس پیرها حق ندارند وارد شوند.
وی افزود: در جبهه نیز از نوجوان تا پیرمرد حضور داشتند و همگی به انتخاب خود میرفتند و نظام اجباری برای به جبهه رفتن نگذاشته بود. با این حال از پیرمرد و پیرزن روستایی در خدمت دفاع مقدس قرار گرفتند. پس اگر شخصی منظورش از جوانگرایی این باشد که افراد پیر را با ارزشهای فرهنگی بالا کنار بگذاریم غلط است.
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی با بیان اینکه البته این اظهارات به این معنی هم نیست که جوانها را به علت تجربه نیاموختن مورد توجه قرار ندهیم عنوان کرد: توجه داشته باشیم که در جامعه اسلامی «کلکم مسئول و کلکم راع عن رعیه» همه را در برمی گیرد. امام راحل (ره) هم در سال 42 فرمود که سربازانم در گهوارهها هستند؛ همان نسلی که بعدها آمدند و در جبههها جنگیدند.
وی در پاسخ به اینکه آیا وضعیت کنونی مبنی بر کنار نرفتن مدیران قدیمی از مسند مدیریت و سپردن امور به جوان ها را می پذیرید؟ گفت: اصول درست و پذیرفتنی است اما مشکل در این است که آیا اهل عمل هستیم یا خیر؛ مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم به جوانها تاکید میکنند. گام دوم مسیر تکامل انقلاب در تشکیل دولت کریمه و جامعه نمونه اسلامی است و این بحث مربوط به مقطع خاصی نیست بلکه موضوع کلان نظام است و مخاطب عمده این بیانیه، جوانها هستند.
بادامچیان ادامه داد: اینکه معتقد باشیم 60، 70 سالهها باید مملکت را اداره کنند و جوانها را کنار بگذارند غلط است. اگر هم بگوییم جوان 20 ساله بیاید رئیس جمهور و رئیس قوه قضائیه بشود درست نیست. در قانون کف سنی 30 و 35 سال درنظر گرفته شده و قانون عقلایی است. مهمتر از همه این است که در اداره امور برای ما پیر و جوان مطرح نیست بلکه مهم این است که چه کسی میتواند مدیریت کند و اصلح و ارجح کیست؟ نباید حکم کلی بدهیم که پیرها، جوانهای لایق را کنار گذاشته اند، بلکه در سال های گذشته از جوان های شایسته هم استفاده شده است.
وی با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم (ص) با این مضمون که اگر کسی در جامعه اسلامی خودش را جلو بیاندازد و کار کند اما فردی را افضل از خود ببیند و کنار نرود خائن به خدا، رسول و مسلمین است گفت: اگر هم مدیر پیری، جوان شایستهای را کنار بگذارد خائن است.
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی راهکارهایی را برای جوانگرایی برشمرد و خطاب به پیرهادی مهمان دیگر این برنامه گفت: بخشی از اظهارات آقای پیرهادی حق است و بخشی قابل تشکیک است. اگر شما خودت بعدا مسئول بشوی، مثلا رئیس دانشگاه بشوی آیا افراد پخته و تجربه آموخته را سرکار نمیآوری؟ حالا اگر بین اینها یک ابن سینا و علامه حلی جوان هم پیدا کردی حتما از او استفاده می کنی.
وی اضافه کرد: یک مرتبه فردی به بنده میگفت زمانی که اول انقلاب مسئولیت هایی داشتی 20 ساله بودی، چرا حالا یک جوان 20 ساله را جای خودت نمیگذاری؟ بنده در آن زمان یک کتابخانه 700 جدی داشتم، تحصیلات حوزوی داشتم، عضو ساده بودم که رشد کردم و کم کم بالا آمدم. خب اگر جوان مسلط قوی و خوب داشته باشیم اما رئیس دولت این جوان شایسته لایق را کنار گذاشته و پیری را سرکار آورده خلاف کرده است و مشمول همان خیانت است که پیامبر فرمود. در این 40 سال از مدیر جوان تا پیر داشته ایم. اگر نقدمان را مشخص، با لسان متین و مستدل و منطقی بگوییم جامعه قبول می کند.اما اگر بخواهیم حزبی، جناحی و باندی عمل کرده و قوم و خویش بازی کنیم خائن به خدا، پیامبر و همه مومنین هستیم.
پیرهادی: جوانگرایی تهدید نیست؛ راه حل است
مدیرمسئول روزنامه رسالت و عضو سابق شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه برخی به چشم تهدید به جوانها نگاه می کنند، گفت: جوانگرایی تهدید نیست، جوانگرایی یک راه حل است. جوانگرایی مسئله نیست، بلکه ضرورت و راه حل است و باید آن را بپذیریم.
به گزارش روابط عمومی برنامه تلویزیونی نسل امروز، محسن پیرهادی - فعال سیاسی نسل امروزی، مدیرمسئول روزنامه رسالت و عضو سابق شورای اسلامی شهر تهران نیز در این برنامه با بیان اینکه هر انسانی حقوقی دارد، مانند حق کارکردن، زندگی کردن، بهره مندی از فرصتهای مناسب، پیادهسازی ایدهها و ظهور وبروز خلاقیتها. به عبارتی هر انسانی حق دارد از زندگی خوبی مطابق با استانداردهایی که هر دینی معرفی کرده برخوردار باشد.
پیرهادی افزود: البته اشخاص وظایفی هم دارند از جمله اینکه خوب کار کنند، مهارت کسب کنند و بعد از آنکه فرصتی پیدا و تجربهای را کسب کردند آن را به نسل بعدی منتقل کنند. در این قسمت دچار مشکل هستیم و واقعیت این است که در کشور ما کارنامه خوبی از این حیث وجود ندارد. هرچند در ابتدای انقلاب کارنامه خوبی وجود داشت، اما اکنون اینگونه نیست.
وی با اشاره به اینکه نتوانستیم فرصت ها و تجارب را بخوبی به نسلهای بعدی منتقل کنیم گفت: در اغلب حوزهها کارنامه مناسبی در جوانگرایی نداشتیم. به عنوان مثال خود انقلابیون در اوایل انقلاب و در دوران دفاع مقدس عملکرد خوبی داشتند، اما بعد از آن مسندهای اجرایی را رها نکردند و فرصتها را به جوانترها ندادند.
مدیرمسئول روزنامه رسالت و عضو سابق شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: قانون خوبی به نام منع بکارگیری بازنشستگان تصویب شد اما آنقدر در آن شکاف ایجاد کردند و حکم استثنا قائل شدند و مقام معظم رهبری را به نوعی خرج کردند که منافع خود را تامین کنند. اتفاقی که رخ داد، اتفاق نامبارکی بود. هر وزارتخانه ای برای خودش تعدادی سهمیه گرفت.
وی با بیان اینکه در این سهمیه و استثنا گرفتن ها به سمت بدنه کارشناسی هم نرفتند و منحصر به معاونین و مدیران بالادستی دستگاهها بود اظهار کرد: برای مسئولانی که اگر میرفتند هم خللی در امور ایجاد نمیشد حکم استثنا گرفتند و آنها در جای خود باقی ماندند. اگر فرض بگیریم که جایگزنی برای چنین افرادی نداشتیم به عقیده بنده باز هم نباید فرصت را به آنها میدادند بلکه باید محاکمهشان میکردند؛ زیرا 40 سال بعد از انقلاب گذشته و این آقایان مسئول چند جوان را مانند خودشان تربیت و آماده پذیرش مسئولیت نکرده اند تا بتوانند به جای آنها وزیر و مدیر شوند.
پیرهادی افزود: فردی که 20 سال پیش وزیر بوده باز هم آمده و وزیر شده است که یک علت آن باورهای فرهنگی است که به آن پرداختم؛ هنوز بکارگیری مدیران جوان جا نیافتاده و در بخش خصوصی هم رسوخ کرده است و کسانی که صاحب کسب و کار تولید هستند نیز تجارب را به بخش جوان منتقل نمی کنند. بخش دولتی که دیگر فاجعه است.
وی با بیان اینکه البته بعد از بیانیه گام دوم و موکدات رهبری برای جوانگرایی یکسری اتفاقات خوبی رخ داده است گفت: تاحدودی ترمزها را کشیدهاند اما هنوز موضوع حل نشده است. پیشکسوتها و بازنشستهها هنوز دارند کار میکنند و جوانترها دارند بازنشسته میشوند.
مدیرمسئول روزنامه رسالت و عضو سابق شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: البته شایسته سالاری و شایسته گزینی مهم است. پیامبر اکرم (ص) بعد از فتح مکه جوان 19 ساله ای را حاکم مکه کردند، شیوخ به ایشان اعتراض کردند که وی فردی جوان است ولی ایشان فرمودند هرکسی بزرگتر است برتر نیست، بلکه هرکسی برتر است بزرگتر است.
وی با طرح این پرسش که « آیا عدالت است بعد از 40 سال به جوانان امروز فرصت اداره امور را ندهیم؟» گفت: برخی افراد در دوره نوجوانی بنده به عنوان شخصیت قهرمان انقلابی بر مسند امور بوده اند و هیچ وقت کنار نرفتهاند و هنوز هم دارند کار می کنند. فرصت بدهیم جوان هم حرف بزند. بنده به عنوان نماینده نسل جوان که اکنون اینجا نشستهام 12 سال دیگر بازنشسته میشوم اما آقایانی که 50 سال پیش قرار بوده بازنشسته شوند هنوز هستند.
پیرهادی ادامه داد: به مزاح گاهی اوقات می گویم برخی از اینها در کشتی نوح بوده اند. البته بعد دیگر موضوع را نباید فراموش کنیم؛ در جواگرایی افراط، من گرایی، قبیله گرایی، تیم گرایی، رانت گروهی و ژن خوب گرایی نکنیم. اینها جوان فریبی است و اگر قرار است این اتفاق بیافتد، همان پیشکسوتها بمانند بهتر است.
وی با تاکید بر اینکه جوانگرایی چارچوب دارد گفت: باید سامانهای ایجاد و قابلیتها و شاخصها را اعلام کنیم و مردم با فرصتهای برابر ثبت نام کنند. نه اینکه به اسم جوانگرایی فقط مشاور جوان بیاوریم.
مدیرمسئول روزنامه رسالت و عضو سابق شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه یک راهکار برای این موضوع، فرهنگی است و باید جا بیاندازیم که از عدالت بدور است فردی 40، 50 سال مدیریت را رها نکند گفت: راهکار دوم این است که قانون را اجرا کنیم. در فرایند جوانگرایی و انتقال تجربه باید حتما آداب رعایت شود.ما اصلا حق اینکه به پیشکسوتها بی احترامی بشود را نداریم، زیرا برکت از جامعه میرود. جوانگرایی یک جاده دوطرفه است. پیشکسوت ما باید خودش امور را واگذار کند و بگوید به نقطهای رسیدم که کار را به جوانها بسپارم.
وی با بیان اینکه میانگین سنی دولت در سال 72، 41 سال و میانگین سنی دولت فعلی 57 سال است یعنی از بعد انقلاب دولت 17 سال پیرتر شده است اظهار کرد: همه دولت ها هم اینکار را کردهاند و بیشتر پیرها را بر سرکار آوردهاند. آنچه در واقعیت شاهدیم این است که ما فرصتها را کمتر به جوانان داده اند. جوان شایسته، تحصیلکرده و توانمند هم داریم. بنده اصول را هم قبول دارم. اما جوان آشنا به مسائل روز که توان حل مسئله دارند هم وجود دارند، اما برخی به چشم تهدید به این جوانها نگاه می کنند، به عنوان راه حل نگاه نمیکنند.
پیرهادی ادامه داد: جوانگرایی تهدید نیست، جوانگرایی یک راه حل است. جوانگرایی مسئله نیست، بلکه ضرورت و راه حل است و باید آن را بپذیریم. یکی از نمایندگان مجلس خاطره ای را برای بنده تعریف می کرد و می گفت یک مرتبه از یکی از وزرا سوالی داشتیم و به کمیسیون دعوتش کردیم. ایشان دوبار در آن جلسه خوابش برد. صدایش کردیم که میخواهیم از تو دفاع کنیم بلند شو. در این جامعه که مردم اینقدر مشکل دارند، آقای مسئول باید شهر به شهر برود و مشکلات را بشنود و مسئله حل کند. آیا پیرمرد 70 ساله خسته و نشسته می تواند این کار را انجام دهد و انرژی آن را دارد؟
مدیرمسئول روزنامه رسالت و عضو سابق شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه در همه دولتها افزایش سن وزرا را داشتهایم عنوان کرد: برخی چهرهها سال هاست کار می کنند. شنیدم که رهبری در یک جلسه خصوصی فرمودهاند بروید دعا کنید خدا به دلشان بیاندازد که اینها بروند. باید قانون را درست اجرا کنیم و استثنا قائل نباشیم. البته این اظهارات قطعا به معنای پیرزدایی نیست؛ باید چراغ را به دست بزرگترها بدهیم تا راه را برای جوانها روشن کنند. این جاده دوطرفه است پیشکسوت ما باید داوطلبانه این فرصت را به جوان بدهد و جوان هم باید با احترام برخورد کند. اگر بعد از 40 سال فرصت سازی نکرده باشیم کوتاهی کردهایم.
کنایه چمران به افرادی که همیشه وزیر هستند
رئیس دوره چهارم شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به افرادی که چند دوره وزیر بوده و به عبارتی همیشه وزیر هستند چون تجربه دارند اظهار کرد: این افراد شاید تجربه داشته باشند ولی دیگر انرژی و انگیزه برای کار نداشته باشند. یک راهبرد است جوان توانمند، مناسب با تقوا را بر سرکار بگذاریم.
به گزارش روابط عمومی برنامه تلویزیونی نسل امروز ، مهندس مهدی چمران، رئیس دوره چهارم شورای اسلامی شهر تهران، در آیتم «با نسل دیروزیها» در پاسخ به اینکه آیا موضوع جوانگرایی سیاسی شده یا واقعی است و به آن اعتقاد دارید یا خیر؟ اظهار کرد: جوانگرایی مبانی و پایههای قدیمی هم دارد و در بسیاری کشورها هم تجربه شده است؛ ولی چیزی که اکنون مهم است و ما به آن اعتقاد داریم بیانات و راهبردی است که مقام معظم رهبری مطرح فرمودند.
وی افزود: ایشان بعد از آن که مشاهده کردند انقلابیون به سنین کهولت، میانسالی و پیری رسیدند و باید انرژی و نیروی جوان به صحنه بیاید تا بتواند تحرکی ایجاد کند و جوانگرایی در خود انقلاب هم بوجود بیاید به این موارد تاکید کردند. این اعتقاد ما است و یقینا لازم است که آن را دنبال کنیم.
چمران با تاکید بر اینکه باید نسل جوان پرانرژی جایگزین نیروهایی بشوند که سالها تجربه کرده و مسئولیت داشته اند گفت: آنها باید بتدریج جایگاه و مسئولیتشان را به جوانترها بسپارند. اگر نسپارند جبر تاریخ سبب میشود که آن را انجام دهند. اگر بیانیه رهبری هم نبود جبر تاریخ سبب میشد که این مسئولیت را به دیگری بسپارند؛ منتها این بیانیه گام دوم دارد جوانگرایی را تئوریزه میکند.
وی افزود: در این بیانیه بویژه به مسائل و مطالبی که باید مدنظر قرار بگیرد تا مسئولیت ها در دروان جدید به نسل جوان سپرده شود اشاره شده است. جوانگرایی مانند یک سلاح و راهبرد است که میشود از آن بدرستی و یا غلط استفاده کرد. اگر از این سلاح درست استفاده کنیم جوانی که تجربه و تقوا دارد، مسلط و آگاه است مسئولیت را می پذیرد. البته برخی جوانها جویای نام هستند و دلشان میخواهد مدیر شوند و فخرفروشی کنند. آیا هرجوانی این شایستگی را دارد یا باید تقوا داشته باشد تا درست ایفای نقش کند؟ باید به این نکته توجه کنیم.
رئیس دوره چهارم شورای اسلامی شهر تهران در ادامه با اشاره به تجربه جوانگرایی در دوران دفاع مقدس اظهار کرد: در دوران دفاع مقدس وانگرایی حاکم بود. البته آنها که در ارتش بودند سن و تجربه بالاتری داشتند. اما سپاه تازه شکل گرفته بود و نیروی مسن اندکی داشت؛ عدهای از جوانها پای کار آمدند که اول بسیجی ساده بودند. شهید همت و شهید باکری اینگونه بودند که خودشان را نشان دادند و فرمانده دسته و گروه و بعد فرمانده لشکر شدند. در کنار آنها فرماندهان باتجربه مینشتند و با هم تصمیم میگرفتند.
چمران ادامه داد: به عنوان مثال در کنار شهید باقری شهید سرهنگ نیاکی قرار داشت که از شم بالای نظامی برخودار بود. اینها با هم کار میکردند و بخوبی هم اجرا میکردند و نتیجه اش مثبت و خوب بود. هرکسی از راه میرسید فورا فرمانده نمیشد. اکنون هم دانشجوی تازه فارغ التحصیل شده را یکهو مدیر نمی کنند، فرد باید اول تجربهای بیاندوزد و توانایی هایی پیدا کند تا بتواند مسئولیت را بخوبی جلو ببرد. مجموعه نسل ها با هم کار می کردند.
وی با اشاره به افرادی که چند دوره وزیر بوده و به عبارتی همیشه وزیر هستند چون تجربه دارند اظهار کرد: این افراد شاید تجربه داشته باشند ولی دیگر انرژی و انگیزه برای کار نداشته باشند. یک راهبرد است جوان مناسب با تقوا را بر سرکار بگذاریم. یادمان بیاید امثال شهید باکری، شهید بابایی و شهید چمران در جبهه چگونه بودند؟ شهید چمران میگفت کسی که پست و مسئولیتی را میگیرد باید باتقوا باشد.
رئیس دوره چهارم شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: اگر امروز مسئول جدید کمیته امداد از آقای فتاح مسن تر است، صلاح بوده که آنجا باشد. در مقابل در سازمان تبلیغات اسلامی یا نمایندگی نهاد رهبری در دانشگاه ها هم صلاح بوده که افراد جوان توانمند و صاحب تجربه ای فعالیت کنند. متاسفانه جوانی هم داشتیم که چندصد میلیارد دلار را در سنین جوانی برد و حیف و میل کرد و او را محاکمه کردند.
وی با بیان اینکه اگر دو نفر هستند که میتوانند یک مسئولیت را بگیرند که یکی جوانتر است باید او را انتخاب کنیم گفت: البته صرف جوان بودن مطرح نیست، بلکه توانایی در کنار جوان بودن باید با هم درنظر گرفته شوند. اینکه خودم را مدیون فردی بدانم و جایگاهی را به او بسپارم درست نیست. جایی به فعالیت و انرژی و نیری جوانی نیاز است و جایی به تجربه. مثلا مرجعیت به تجربه نیاز دارد و وقتی مرجع به سنین بالا میرسد تازه موقع میوه دادن است.
چمران خطاب به جوانان نسل امروزی نیز گفت: جوانها باید باتقوا باشند. تقوای جوان خیلی ارزش دارد و انسان در جوانی هر کاری کند تاثیرات عمیقش باقی میماند. جایگاه افراد همیشه برای آنها باقی نمی ماند؛ امروز تو هستی و فردا کسی دیگر می آیدد. دل خوش مدار، ظلم نکن و بدان که روزی یقهات را میگیرند اگر امروز حجت الاسلام رئیسی نگرفت؛ فردا خداوند در آن دنیا خواهد گرفت و ذره ذره حساب کشی خواهد کرد.
دیدگاه تان را بنویسید