ظریف در روسیه: اقدامات آمریکا نه تنها ضربه به برجام بلکه ضربه به قوانین بینالمللی است
وزیر امور خارجه ایران در گفتوگویی به تاثیر کارشکنیهای آمریکا بر مواردی از جمله برجام، قانون بینالمللی و فعالیت روند صلح آستانه اشاره کرد.
به گزارش ایسنا، خبرگزاری اسپوتنیک گزارش داد که وزیر امور خارجه ایران در گفتوگو با شبکه روسیه۲۴ گفت: اقدامات آمریکا نهتنها ضربهای به برجام محسوب میشود، بلکه ضربهای به کل چارچوب قوانین بینالمللی است. به همین دلیل است که اگر ما راهی برای عمل متقابل در برابر آمریکا پیدا نکنیم، برجام تنها خسارت[ما] نخواهد بود. از همین رو، ما با روسیه دیدگاه مشترکی درباره این مسئله داریم.
همچنین پایگاه خبری اردوپوینت بخشی دیگر از گفتوگوی ظریف با این شبکه را منتشر کرده و به نقل از وی نوشت: این بسیار اهمیت دارد که کشورهای روند صلح آستانه تا کنون توانستهاند بسیای از مسائل حساس را حل کنند. متاسفانه آمریکا در مبارزه با تروریسم صداقت نداشته و به دنبال اهداف دیگری است که از جمله آنها تهمت زدن مداوم به هیئت آستانه است. به طور مثال سال گذشته توافقی انجام شد که یک کمیته قانونی در سوریه تشکیل شود اما آمریکا هر کاری کرده است تا در این توافق کارشکنی کند و متاسفانه موفق بوده است. ما هم حالا باید دوباره با این مسئله دست و پنجه نرم کنیم.
وزیر خارجه استرالیا به دیدار ظریف رفت
وزیر امور خارجه استرالیا عازم بنگلادش شد تا بتواند در دیدار با وزیر امور خارجه ایران توضیحاتی درباره ملحق شدن استرالیا به ائتلاف آمریکایی خلیج فارس بدهد.
به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه فایننشال ریویو استرالیا، ماریس پاین، وزیر امور خارجه استرالیا قرار است با محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران دیدار کرده و درباره تصمیم استرالیا برای ملحق شدن به ائتلاف آمریکایی حفظ امنیت خلیج فارس توضیحاتی به وی بدهد.
پاین دوشنبه شب عازم بنگلادش شد که میزبان کنفرانس اتحادیه همکاریهای منطقهای اقیانوس هند است.
وزارت امور خارجه و تجارت[استرالیا] تایید کرده است که وزیر امور خارجه استرالیا امیدوار است بتواند «برای مذاکره درباره منافع و نگرانیهای مشترک» در حاشیه این نشست با ظریف دیدار کند.
به گزارش ایسنا، به دنبال تنشهای اخیر ایجاد شده در منطقه خلیج فارس، آمریکا مدتی است با ادعای حفاظت از کشتیرانی آزاد در تنگه هرمز قصد دارد ائتلافی جهانی تشکیل دهد و تا کنون از کشورهای متعددی برای پیوستن به این ائتلاف در خواست کرده است.
تا کنون سه کشور انگلیس، استرالیا و بحرین به ائتلاف آمریکایی خلیج فارس پیوستهاند.
این در حالی است که محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران در واکنش به افزایش حضور نظامی کشورهای دیگر در خلیج فارس به بهانه تامین امنیت آن گفته بود: ما ۱۵۰۰ مایل مرز در خلیج فارس داریم. به همین دلیل است که به آن خلیج فارس میگویند، خلیج مکزیک نیست و در مجاورت ما است. ما بزرگترین قدرت خلیج فارس و تنگه هرمز هستیم و تأمین امنیت و آزادی کشتیرانی جزئی از منافع مهم ما در زمینه امنیت ملی است. هیچ کس نمیتواند بدون ایران در این آبها امنیت را تأمین کند.
دیدگاه تان را بنویسید