معاونت حقوقی رئیس‌جمهور تاکید کرد: کشورهای دیگر چه بخواهند با ایران رابطه داشته باشند چه بخواهند نداشته باشد، تصمیم‌گیری برعهده پارلمان و دولت‌شان است، کاری که آمریکا انجام می‌دهد خلاف دموکراسی، حاکمیت و قواعد تجارت است.

پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:
لعیا جنیدی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایلنا، درباره این‌که ایران چه اقدامات حقوقی درخصوص فشار ایالات متحده بر کشورهایی که قصد خرید و یا حمل و نقل نفت ایران را دارند، می‌تواند انجام دهد و آیا معاونت حقوقی این مساله را پیگیری کرده است یا خیر، گفت: از همان لحظه اول که آمریکا اعلام کرد تحریم‌ها را برمی‌گرداند و جنس تحریم‌های آنان از جنس تحریم‌های ثانویه است، ما اقدامات خودمان را آغاز کردیم.
 
معاونت حقوقی نهاد ریاست‌جمهوری در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر اینکه منظور از تحریم‌های ثانویه چیست، اظهار داشت: تحریم اولیه یعنی این‌که آمریکا هر رابطه‌ای که در تجارت، کالا و خدمات با ما دارد قطع کند. حال تحریم‌های ثانویه چیست؟ آن دسته از تحریم‌هاست که ایالات متحده کشورهای دیگر را از رابطه تجاری ،کالایی و خدمات منع کند. 
 
وی تاکید کرد: از همان لحظه اول که آمریکا این تصمیم را گرفت ما هم در دادگاه‌ و دادگستری‌های تخصصی و بین المللی حضور بهم رساندیم و در مطالبی اعتراضات خودمان را مطرح کردیم و در همان چارچوب هم دستور صادر شد.
 
جنیدی خاطرنشان کرد: معتقدیم اعمال آمریکا از لحاظ معاهدات و باتوجه به عهدنامه مودت، خلاف قوانین بین‌الملل است.
 
وی با بیان آنکه آن چهکه ایالات متحده از لحاظ حقوق بین‌الملل و قوانین عرفی انجام می‌دهد نقض حاکمیت کشورهای دیگر است، گفت: ایالات متحده اقداماتی را انجام می‌دهد که نقض سیستم دموکراتیک تصمیم‌گیری در داخل کشورهای دیگر است. 
 
معاونت حقوقی نهاد ریاست جمهوری گفت: کشورهای دیگر چه بخواهند با ایران رابطه داشته باشند چه بخواهند نداشته باشد، چه بخواهند نوع روابط‌شان با ما با کیفیت و بی‌کیفیت باشد تصمیم‌گیری برعهده پارلمان و دولت‌شان است و کاری که آمریکا انجام می‌دهد خلاف دموکراسی، حاکمیت و قواعد تجارت است.
 
وی خاطرنشان کرد: بنابراین با توجه به این اقدامات خلاف قواعد بین‌الملل در مراجع تخصصی و حرفه‌ای شروع به اقدام کردیم و قدم‌های دیگر را هم برداشتیم که هر وقت نهایی شد، اعلام خواهیم کرد.
 
جنیدی درباره اینکه آیا ارتباط ایران با کشتی آدریان دریا قطع شده است و اینکه آیا نفت ما به فروش رفته است و مالکیت نفت و کشتی دیگر برای ایران نیست، گفت: اعلانات همان است که آقای سخنگوی اعلام کرده است .
 
وی درباره پیگیری حقوقی این پرونده گفت: ابعاد حقوقی همان است که در دادگاه مطرح بوده است، با پیگیری وزارت خارجه و معاونت حقوقی اجازه و دستور از دادگاه گرفته شد تا نفتکش حرکت کند. اما اینکه نفت فروخته شده است یا خیر اطلاعی نداریم.
 
معاون حقوقی رئیس‌جمهور درباره اینکه ایالات متحده تهدید کرده است که نفت‌کش‌های ایرانی را توقیف خواهد کرد، اظهار داشت: تهدید که همیشه وجود دارد اما اگر باز خدایی ناکرده چنین اتفاقی بیفتد ما دوباره اقدام حقوقی انجام خواهیم داد اما امیدوارم چنین اتفاقی نیفتد و آمریکا اشتباهات پیاپی خود را دوباره تکرار نکند.
 
وی ادامه داد: توقیف کشتی‌های ما باید در ساحلی اتفاق بیفتد، انشاالله آمریکا چنین خبط و خطایی را دوباره انجام ندهد.