جانشین قرارگاه ثارالله گفت: کسی به حرف پمپئو گوش نمی دهد چون همه می دانند حرفهای او پشتوانه ای ندارد و بی ربط و دروغ است بنابراین خیلی روی اظهارات پمپئو تعمق نمی کنیم.

پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا در صفحه توئیتر خود این ادعای واهی را مطرح کرد که حملات اخیر به مجموعه پالایشگاهی شرکت آرامکو توسط ایران صورت گرفته است!

این ادعا آنقدر بی پایه و اساس بود که مقامات آمریکایی و ایرانی به آن واکنش نشان دادند. کریس مورفی در توئیتی نوشت:  این یک ساده‌انگاری غیرمسئولانه است و همین طور می‌شود که وارد جنگ‌هایی احمقانه می‌شویم.

محمدجواد ظریف نیز درباره ادعای تازه وزیرخارجه آمریکا اعلام کرد: شکست در «فشار حداکثری» پمپئو را به «فریب حداکثری» کشانده است. آمریکا و مشتریان تسلیحاتی‌اش به این توهم که برتری تسلیحاتی به پیروزی در جنگ منجر می‌شود، گرفتار شده‌اند. متهم کردن ایران به این فاجعه پایان نمی‌دهد.»

محمداسماعیل کوثری در گفتگو با نامه نیوز ضمن تأیید مواضع محمدجواد ظریف گفت: آمریکایی ها خیال می کردند هنوز اوضاع بعد از جنگ جهانی دوم و آمریکا قدرت بلامنازع دنیا است و هرچه آمریکا می گوید همه کشورها باید گوش کنند اما الان ضربه شصت نیروهای مقاومت را که می بینند به فکر افتادند چه کاری انجام دهند.

مشروح گفتگوی اسماعیل کوثری جانشین قرارگاه ثارالله با نامه نیوز را در ادامه بخوانید.

*****

به نظر شما چرا پمپئو تلاش کرد که ایران مقصر حمله به مجموعه پالایشگاهی نفتی آرامکو عربستان معرفی کند؟

پمپئو دروغگو است که این حرف‌ها را مطرح کرد. او راحت دروغ می گوید تا ضعف خودش را توجیه کند.

عده ای فکر می کردند با رفتن آقای بولتون از کاخ سفید، لحن آمریکا نسبت به ایران نرم‌تر می شود و پمپئو محافظه کارتر عمل کند تا به سرنوشت بولتون دچار نشود اما این ادعای وزیر خارجه آمریکا بیشتر کشورهای منطقه را به سمت تنش و سخت کردن معادلات دیپلماسی سوق می دهد، چرا آمریکایی ها دوگانه عمل می کنند؟

پمپئو از این حرف ها زیاد می زند اما کسی به حرفش گوش نمی دهد چون می دانند این حرفها پشتوانه ای ندارد و بی ربط است و به دروغ شباهت دارد بنابراین خیلی روی اظهارات پمپئو تعمق نمی کنیم.

شاهد بودیم در فضای سیاسی آمریکا نیز حرف پمپئو خریدار نداشت به طوری که سناتور آمریکایی آن را ساده انگاری و احمقانه خواند.

چون آقای ترامپ و آقای پمپئو از این ادعاهای بی پایه و اساس زیاد مطرح می کنند و همه نیز به دروغ بودن این ادعاها پی برده اند. همان آقای سیبل (بولتون) تنها مقام آمریکایی نبود که علیه ایران موضع می گرفت، همه سرمداران آمریکایی چنین رفتاری دارند. حالا مواضع یکی تندتر و مواضع یکی نرم تری است اما در کل همه مواضع آنها یک محتوا دارد. این طور نیست که بگوییم «حالا بولتون کنار رفت پس کسی دیگری {در کاخ سفید} با ایران سرجنگ ندارد»، خیر همه آنها سرو ته یک کرباس‎اند، هیچ فرقی با هم ندارند.

ظریف در واکنش به ادعای تازه وزیرخارجه آمریکا اعلام کرد «شکست در فشار حداکثری پمپئو را به فریب حداکثری کشانده است»، نظر شما چیست؟

اصل قضیه این است که فشار به آمریکایی ها زیاد آمده است. یعنی آمریکایی ها خیال می کردند هنوز اوضاع بعد از جنگ جهانی دوم و آمریکا قدرت بلامنازع دنیا است و هرچه آمریکا می گوید همه کشورها باید گوش کنند اما الان ضربه شصت نیروهای مقاومت را که می بینند به فکر افتادند چه کاری انجام دهند. آمریکایی ها دیدند نمی توانند مقابله کنند بنابراین سعی دارند طور دیگری قضایا را مطرح کنند که دروغ بودن آن برای همه روشن است. وقتی عربستان و امارات مردم بیگناه یمن را بمباران می کنند و جلوی امدادرسانی و ارسال غذا و دارو را به یمنی ها می گیرند طبیعی است که یمنی‌ها با استفاده از توانمندی خودشان به طور متقابل عکس العمل نشان می‌دهند.

به نظر شما پمپئو با اتهام زنی به ایران می تواند نگاه افکارعمومی دنیا را منحرف کند و روی ضربه سنگین وارده بر عربستان از سوی یمنی ها سرپوش بگذارد؟

خیر، چون خبر این اتفاق پخش شده و همه مشاهده کردند و به هیچ وجه نمی توانند این قضیه را پنهان کنند.

آیا می تواند این طور نتیجه گرفت که باور آمریکایی ها و متحدان منطقه ای اش به اینکه برتری تسلیحاتی به پیروزی در جنگ منجر می‌شود، توهم است؟

یمنی ها با اراده ها و انگیزه های الهی ایستادگی و مقاومت می کنند و قطعا عربستان و آمریکا را از پای در می آورند.

در واقع می توان گفت ایستادگی و اراده است که پیروزی در جنگ را رقم می زند نه برتری تسلیحاتی؟

بله همین طور است.