برنامه نسل امروز روز پنجشنبه از شبکه پنجم سیما با موضوع بررسی عملکرد مدیریت فرهنگی کشور روی آنتن رفت و در آن میهمانان برنامه درباره ناکارآمدی دستگاه های فرهنگی، ضعف مخاطب شناسی مدیران فرهنگی و رهاشدگی‌ها در حوزه فرهنگ صحبت کردند.

پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

حمیدرضا ترقی درباره چرایی ناکارآمدی ها در حوزه فرهنگ به نامه نیوز گفت: بعد از جنگ انتقال ارزش های انقلاب اسلامی به نسل جوان مورد غفلت و بی مهری دولت ها قرار گرفت.

وی ادامه داد: متأسفانه سیاست های دولت سازندگی عمدتا به توسعه منهای ارزشها و عدالت اختصاص پیدا کرد و علی رغم تذکرات مکرر مقام معظم رهبری، دولت سازندگی توجهی به فرهنگ نکرد یا اگر توجهی کرد به توسعه سخت افزاری متمرکز بود، نه نرم افزاری و نه کار محتوای. از آن وقت تاکنون لیبرالیسم فرهنگی بر دستگاه های اصلی متولی حوزه فرهنگ در دولت حاکم شد.

فعال سیاسی اصولگرا با اشاره به ناچیز بودن بودجه فرهنگی در مقایسه با اعتبارات سایر حوزه ها یادآور شد: بودجه فرهنگی کمتر از 2 درصد است، این مقدار در برابر هجمه فرهنگی دشمن کفایت نمی کند. ضمن آنکه هیچ کدام از روسای جمهور به عنوان رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی به وظایف خود آن طور که باید عمل نکردند و میراث در خور انتظاری را از خود به جای نگذاشتند.

وی درباره علت عدم مخاطب شناسی مدیران دستگاه های فرهنگی و عقب ماندگی آنها از تحولات و رخدادهای روز توضیح داد: وقتی اصولا سیاست لیبرالیسم فرهنگی باشد اصلا نیاز به مخاطب شناسی ندارد چون بنا نیست کاری برای مخاطب انجام شود که نیازمند به مخاطب شناسی باشد.

ترقی تأکید کرد: معمولا دستگاه های فرهنگی یک کار صوری و ظاهری را انجام می دهند بدون آنکه هدف مشخصی را دنبال کنند. این نوع مدیریت فرهنگی به طور طبیعی نیازی به مخاطب شناسی نمی بیند بنابراین نتوانستند هیچ مخاطبی را هم جذب کنند.