مجمع انتخاباتی فدراسیون والیبال پنجشنبه هفتم دی ماه برگزار و این فدراسیون پس از یک دوره طولانی ریاست محمدرضا داور زنی بر این فدراسیون در آستانه تغییر قرارخواهد گرفت.

فدراسیون والیبال درآستانه تغییر/کدام گزینه جانشین داور زنی می شود
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

به گزارش مثلث آنلاین به نقل از ایرنا؛ محمدرضا یزدانی خرم و محمد رضا داورزنی دو رییس قبلی این فدراسیون یکی با سابقه 17 سال و دیگری با احتساب دوران سرپرستی با سابقه 11 سال مسئولیت این فدراسیون را برعهده داشته اند و همانطور که یزدانی خرم به طور رسمی بیستم بهمن ماه 1385 از این فدراسیون رفت،داورزنی نیز هفتم دی ماه به این سرنوشت دچار شده و از فدراسیون والیبال جدا خواهد شد.
البته درتغییر اول یزدانی خرم به فدراسیون کشتی نقل مکان کرد و به صورت مستقیم و غیرمستقیم از اعمال نظر درفدراسیون متبوع گذشته دورشد، اما در تغییر دوم محمدرضا داورزنی جایگاه مدیریتی مهم تر معاونت ورزش قهرمانی و حرفه ای وزارت ورزش را برعهده دارد و از آنجا که به لحاظ مدیریتی در یک پله بالاتر قرار دارد می تواند همچنان در این فدراسیون هرچند به صورت غیرمستقیم اعمال نظرداشته باشد.
به هرحال چه دوران مدیریت داورزنی در فدراسیون والیبال را موفق بدانیم و یا اینکه انتقاداتی به آن وارد باشد، تغییر در این فدراسیون صورت خواهد گرفت و یکی از چهارنامزد نهایی که از سوی وزارت ورزش واجد شرایط کسب پست ریاست این فدراسیون تشخیص داده شده اند سکان هدایت این فدراسیون را عهده دار خواهد شد و باید با این شرایط در این فدراسیون کارکند.
* اقبال عمومی به والیبال
ایران به لحاظ داشتن استعدادهای بالقوه در این رشته ورزشی یکی از محل های مناسب برای پرورش این استعدادها در جهان ورزش به شمار می رود.
با توسعه این رشته درکشور و فراگیر ترشدن آن (ضمن احترام به تمامی تلاش های انجام شده از سوی پیشینیان )در دو دوره ریاست یزدانی خرم و داور زنی بر این فدراسیون کم کم نیروهای بالقوه به فعلیت رسید و گام های توسعه دراین ورزش سرعت گرفت.
تلاش مربیان استعدادیاب درکشور و شناسایی بازیکنان مستعد و معرفی آنان به تیم های رده پایه از یک سو و برنامه ریزی مناسب مدیران و مسئولان فدراسیون با جذب مربیان با دانش و توسعه امکانات سخت افزاری این رشته از سوی دیگر عاملی شد تا این رشته در بعد قهرمانی نیز پله های ترقی را یکی پس از دیگری تسخیر و امروز در رنکینگ جهانی به یک تیم در سطح بالا تبدیل شود.
این روند با حضور متوالی تیم ملی والیبال بزرگسالان کشور در لیگ جهانی، مسابقات جهانی و نخستین حضور در بازی های المپیک کامل شده و امروزه والیبال را به یکی از پرطرفدارترین رشته های ورزشی در ایران تبدیل کرده است.
ازآنجا که کسب قهرمانی آسان اما ماندن در این مقام کار دشواری است به طور قطع ادامه این روند موفقیت را برای روسای بعدی این فدراسیون سخت تر از قبل می کند.
سکاندار آینده فدراسیون والیبال باید بداند مطالبات مردم از این رشته بیشتر از قبل شده و سطح توقع آنان برای توسعه در بعد همگانی و قهرمانی فراتر ازحال حاضر است.
حضور در لیگ جهانی هرچند که دشوار است اما هم اکنون در سطح اول توقعات مردم قرار دارد، هم اکنون هواداران و علاقه مندان به این رشته به همراه کارشناسان توقع کسب عناوین مناسب تر از گذشته را درلیگ جهانی و حتی بازی های المپیک را دارند.
با این شرایط کسی باید سکان این رشته ورزشی را برعهده گیرد که از یک سو توانایی ادامه این روند را داشته باشد و از سوی دیگر به افزایش سرعت دانش فنی و تکمیلی به منظور تولید علم وافزایش تعداد گام های روبه جلوی بازیکنان دراین رشته کمک کند.

*نگاهی به ریاست داورزنی درفدراسیون والیبال
محمد رضا داورزنی مرداد ماه سال 85 سرپرست فدراسیون والیبال شد و در مجمع انتخاباتی همان سال که بیستم آبان ماه برگزار شد به عنوان تنها نامزد ریاست فدراسیون با کسب 44 رای به عنوان رییس جدید انتخاب و جانشین محمدرضا یزدانی خرم شد که 17 سال سکان هدایت این فدراسیون را برعهده داشت.
داورزنی برای دومین بار ششم بهمن ماه سال 1390 از مجمع انتخاباتی رای اعتماد گرفت و رییس فدراسیون باقی ماند.وی برای سومین بار در مجمع انتخاباتی این فدراسیون در بهمن ماه سال 1394 ثبت نام و با کسب اکثریت آرا از اعضای مجمع برای سومین دوره متوالی ردای ریاستی که برتن داشت را تازه کرد.
بدین ترتیب ریاست وی بر این فدراسیون به مدت 10 سال و 2 ماه و 10 روز به طول انجامید وپس از دوران 17 ساله ریاست یزدانی خرم براین فدراسیون در رده دوم جای گرفت.
البته داور زنی پس از انتصاب به عنوان معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش وجوانان در نهم بهمن ماه سال 1395،مسئولیت ریاست بر این فدراسیون را با عنوان سرپرستی عوض کرد تا همچنان برنامه های مدیریتی این رشته ورزشی را در دست داشته باشد.
مدت سرپرستی داورزنی درفدراسیون والیبال تا آغاز مجمع انتخاباتی این فدراسیون که هفتم دی ماه برگزار می شود به 328 روز می رسد که البته دوره ای طولانی و مورد اعتراض است و بهتر بود مجمع انتخاباتی این فدراسیون زودتر از این ها برگزار می شد.
فهرست اسامی رؤسای فدراسیون والیبال از آغاز تاکنون
1. امیر عباس امین از سال 1336 تا 1342
2. کاظم رهبری از 1342 تا 1347
3. علی اکبر میر فخرایی؛ 8 ماه در سال 1347
4. کمال خانلی از 1347 تا 1349
5. فریدون فرخ نیا از 1349 تا 1351
6. تیمسار مهدی خزاعی از 1351 تا 1353
7. فرهاد مسعودی از 1353 تا 1356
8. سرهنگ منوچهر شاپوری از 1356 تا انقلاب اسلامی
9. محمود عدل در سال 1358
10. غلامرضا جباری از 1358 تا 1360
11. جابر خلف‌زاده از 1360 تا 1361
12. حسین علیرضایی تهرانی از 1361 تا 1363
13. غلامرضا جباری از 1363 تا 1365
14. پرویز خاکی از 1365 تا 1368
15. محمدرضا یزدانی خرم از 1368 تا 1385
16. محمدرضا داورزنی از 1385 تا شانزدهم بهمن ماه 1395 ( 328 روز نیز به عنوان سرپرست مسئولیت این فدراسیون را برعهده داشت)
17.؟
به طور حتم از بین احمد ضیایی، محمد تقی حسن زاده، امیر حسین منظمی و کریم فروزان که نامزدهای کسب عنوان ریاست برفدراسیون والیبال هستند، یکی ازآنان به ریاست نزدیک به 11 سال داور زنی دراین فدراسیون پایان خواهد داد و برای مشخص شدن آن باید تا ساعت 12 روز هفتم دی ماه صبر کنیم.
کارشناسان حوزه والیبال با طرح انتقادات مکرر درخصوص برخی مشکلات موجود در این فدراسیون از جمله وضعیت نامشخص حضور تیم ها در لیگ برتر والیبال و نبود برنامه مدون برای ورود و خروج تیم ها به لیگ برتر که بعضا طی سال های اخیر با تغییرات عجیب و نابهنگام در تعداد و حضور تیم ها مواجه بوده ایم، وجود بازیکن سالاری در رده های تیم ملی و دخالت برخی از بازیکنان پا به سن گذاشته در تصمیمات مدیریت و کادر فنی که در برخی موارد حتی موجب تغییر سرمربی تیم ملی شده است، بروز تخلفات متعدد انضباطی در جریان مسابقات والیبال در تهران و شهرستانها و همچنین نحوه عملکرد و تعامل رسانه ای حوزه مرتبط در این فدراسیون با رسانه ها، امیدوارند با تغییر در راس مدیریت فدراسیون شاهد تغییر و تحول و همچنین رفع مشکلات این فدراسیون باشیم.