تغییرات ریشهای طالبان در دین و زبان افغانستان
ایسنا/ گروه طالبان قانون موقتی برای افغانستان صادر کرده که شامل تغییرات ریشهای و اساسی در زمینههای مختلف کشور و نظم عمومی است.
به گزارش اسپوتنیک براساس اظهارات یک منبع، طالبان، یک قانون موقت برای افغانستان صادر کرده که بر اساس آن سیستم جدیدی در دولت ایجاد میشود و به جای سه زبان که قبلاً در قانون ذکر شده بود، دو زبان رسمی باقی میماند.
طبق قانون مذکور "مبانی" دین رسمی افغانستان - اسلام سنی مذهب حنفی و همچنین زبانهای رسمی آن – دری (فارسی)، و پشتو است.
پیش از این برعلاوه زبان دری-فارسی و پشتو در افغانستان، زبان ازبکی نیز رسمی خوانده میشد که بسیاری از ساکنان ولایات شمالی به آن تکلم میکنند. علاوه بر این، یک جامعه شیعه قابل توجه در این کشور وجود دارد که عمدتاً از هزارهها تشکیل شده است.
بر اساس این سند، یک شورای وکلای اسلامی و یک شورای عالی در افغانستان ایجاد میشود که شامل سیاستمداران، دانشمندان و روحانیون همه ولایات خواهد بود.
گفتنی است که بر اساس قانون اساسی افغانستان زبانهای ازبکی، ترکمنی، بلوچی، نورستانی، پامیزی و یک تعداد زبانهای دیگر زبانهای رایج افغانستان و زبانهای دری-فارسی و پشتو زبانهای رسمی هستند.
طبق قانون موقت جدید اگر نمایندگان دولت سابق در مجمع ملی افغانستان از مصونیت پارلمانی برخوردار باشند در سایه دولت جدید از این مصونیت محروم خواهند شد.
دیدگاه تان را بنویسید