پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

هر روزی که می‌گذرد صفحه نمایش تلفن‌های همراه ظریف‌تر می‌شوند. البته تکنولوژی‌های جدید نیز برای حفاظت از آن‌ها معرفی می‌شود مانند انواع گوریلاگلس‌ها که بر برای صفحه نمایش‌ها خود شرکت سازنده قرار می‌دهد اما باز این حال هنوز هم صفحه نمایش یکی از مکان‌هایی است که امکان بیشترین آسیب را دارد. پس باید از آن به خوبی محافظت کنید که این کار را می‌توانید با نصب یک گلس بر روی دستگاه خود انجام دهید اما این کار به همین سادگی نیز نیست و شما نیاز دارید درک خوبی از انواع گلس‌ها داشته باشید و با توجه به مزایا و معایب آن یکی از آن‌ها را انتخاب کنید.

 

آیا گلس ضدضربه وجود دارد؟

گلس‌ها عمدتا برای جلوگیری از خط و خراش روی صفحه نصب می‌شوند. اما می‌توانند جلوی ضربه را هم بگیرند. به طور کلی گلس ضدضربه که بتواند تمام ضربات را دفع کند وجود ندارد. اما گلس‌هایی وجود دارند که تا حد زیادی ضدضربه هستند و با این نام شناخته می‌شوند. گلس‌های TPU تا حد زیادی آنتی‌شوک هستند. یعنی حالت ارتجاعی دارند و ضربات را دفع می‌کنند. گلس نانو ضدضربه نیست. چون حین ضربه نمی‌شکند و تکه تکه نمی‌شود در نتیجه ممکن است انرژی ضربه به صفحه برسد. اما می‌تواند بخشی از انرژی ضربه را بگیرد.

 

انواع گلس‌ها از لحاظ جنس

اگر بخواهید در حال حاظر گلسی را خریداری کنید با جنس‌های متفاوتی روبه‌رو می‌شوید اما شاید از لحاظ ظاهری نتوانید تفاوتی میان آن‌ها پیدا کنید اما در جنس و کیفیت آن‌ها تفاوت‌های بسیاری وجود دارد که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت.

پلی‌اتیلن تریفتالات یا PET

PET نوعی پلاستیک است که در در‌های نوشابه و ظرف‌های نگه‌داری غذا استفاده می‌شود. این گلس همانطور که متوجه شدید از جنس خوبی ساخته نشده است و می‌توانید با کوچک‌ترین ضربه‌ای از بین برود. این گلس در برابر خط و خش نیز بسیار ضعیف عمل می‌کند و بعد از مدتی روی آن پر از خراش می‌شود. با توجه به تعریف‌های گفته شده اصلا توصیه نمی‌شود از این گلس استفاده کنید. شاید قیمت ارزانی داشته باشند اما ممکن است در اولین ضربه گلس و صفحه نمایش شما هر دو از بین بروند. این گلس برای گوشی‌هایی با صفحه فلت و تخت کارایی بهتری را ارائه می‌دهد و ممکن است این مدل را برای گوشی‌هایی با صفحه نمایش خمیده پیدا نکنید. البته می‌توانید یک گلس تخت بر روی صفحه نمایش خمیده قرار دهید. اما اینگونه کناره‌های دستگاه در معرض آسیب قرار می‌گیرند.

ترموپلاستیک پلی یورتان یا TPU

این جنس دقیقا جنسی است که قاب‌های شیشه‌ای را نیز آن‌ می‌سازند. البته نازک‌تر از قاب‌ها است. جنس خوبی است و به دلیل اینکه مقداری انعطاف دارد می‌تواند ضربات معقول را به خوبی دفع کند تا به صفحه نمایش شما آسیبی نرسد. درمورد خراش نیز باید گفت نسبتا مقاومت نشان می‌دهد و شاید در استفاده از آن خراش‌های بسیاری روی صفحه نبینید. همانطور که توضیح دادیم این نوع از گلس منعطف است و این انعطاف باعث می‌شود تا به راحتی در گوشی‌‌ها با صفحه خمیده نیز به کار برود. البته این گلس نمی‌تواند لمس‌های وارده بر خود را به صفحه نمایش منتقل کند و این باعث می‌شود که در کار کردن با گوشی خود به مشکل بخورید اما این مشکل آنقدر هم جدی نیست و شاید اصلا به چشم نیاید.

 

گلس حرارت دیده یا Tempered Glass

انی نوع گلس انعطافی مانند TPU ندارد و مانند آن به صورت ژله‌ای نیست که با انعطاف خود مانع ضربه‌ها شود اما این گلس از مقاومت بسیار بالایی برخوردار است و می‌تواند تا میزان زیادی از ضربه را تحمل کند. این گلس در برابر خط و خش نیز مقاومت بسیار خوبی دارد. این گلس در انواع دور چسب و فول چسب در بازار موجود است و می‌توانید به راحتی برا مدل گوشی خود آن را خریداری کنید. یکی دیگر از مزایای این گلس این است که برای گوشی‌هایی با صفحه نمایش خمیده نیز مناسب است و می‌توانید از آن استفاده کنید.

گلس مایع یا نانو مایع یا گلس محافظ صفحه نانو

این گلس‌ها که در حال حاظر سهم بسیاری از بازار را به خود اختصاص داده‌اند به گلس مایع یا نانو معروف هستند و در برابر ضربه‌ها بسیار مقاوم هستند. در برابر خط و خش نیز از سطح مقاومت بالایی برخوردارند. این گلس‌ها بسیار نازک هستند که نکته مثبتی است. البته می‌تواند مشکل هم محسوب شود زیرا اگر خراشی روی آن ایجاد بسیار به ضفحه نمایش نزدیک است و می‌تواند به آن آسیب وارد کند. این گلس در بعضی موارد امکانات جالبی چون آنتی‌رفلکس دارد و از ورود اشعه‌های مضر به چشمان شما جلوگیری می‌کند.

 

 

 

گلس مات

گلس مات یا گلس امنیتی نسل دیگری از گلس‌ها هستند که نه تنها از صفحه نمایش شما محافظت می‌کنند بلکه از اطلاعات شما نیز محافظت می‌کنند. این‌ گلس‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که تنها در زاویه دید مستقیم اطلاعات صفحه قابل نمایش باشد و وقتی گوشی را از اطراف نگاه کنید صفحه نمایش قابل رویت نیست. اینگونه گلس‌ها توانستند در مدت زمان کوتاهی جای خود را در میان مردم پیدا کنند. اگر شما نیز از آن دسته افرادی هستید که نمی‌خواهید افراد کنجکاو اطراف شما اطلاعات شما را ببینند حتما به فکر خرید گلس مات باشید.

 

نصب گلس

به عنوان یک نکته این را به یاد داشته باشید که بهترین روش برای نصب گلس سپردن آن به یک فرد متخصص است اما اگر خوتان می‌خواهید این کار را انجام دهید با دقت بالا آن را انجام دهید و دقت داشته باشید که به صفحه نمایش خود آسیبی وارد نکنید.

اطلاعات کامل‌تر در مورد این موضوع را از ویرگول مهدی پناهی و یا سایت استایل آپ بخوانید

جمع بندی

در پایان می توان گفت اکثر معایب گلس گوشی مربوط به خود گلس ها بوده و احتمالا بر مدت زمان استفاده از آن تاثیر دارد؛ اما طی این مدت به خوبی می تواند از صفحه نمایش محافظت کند. در واقع شما هر نوع گلسی را که انتخاب کنید دارای مزایا و معایب خاص خود است. از این رو نمی توانید همه مزایا را تنها در یک گلس پیدا کنید. از طرفی نیز به این دلیل که در حال حاضر بهترین گزینه برای محافظت از صفحه نمایش گوشی های شما به حساب می آیند شما می بایست حتی المکان یک نوع گلس گوشی را برای گوشی خود انتخاب کرده تا بتوانید از صفحه نمایش گوشی خود در مقابل خش و ضربه ناگهانی محافظت کنید.