رشد عجیب بورس|حمله به کانال بالاتر
بورس در آستانه فنح کانال جدید
شاخص کل بورس در دومین ساعت معاملات امروز ۱۲ مهر ۱۴۰۰ با رشد ۷ هزار و ۷۵۴ واحدی روربرو شد. شاخص کل بورس بر روی کانال ۱ میلیون و ۴۸۴ هزار و ۴۳۴ واحدی قرار گرفت.شاخص کل بورس امروز در نخستین ساعت معاملات با رشد روبهرو شد. شاخص کل بورس تا زمان تنظیم این خبر با رشد ۷ هزار و ۷۵۴ واحدی روبهرو و به ۱ میلیون و ۴۸۴ هزار و ۴۳۴ واحد رسید.درحالحاضر ارزش بازار بورس ۵۹ میلیون ۶۵۶ هزار ۲۵۳ میلیارد ریال، ارزش معاملات ۲۵ هزار و ۳۵۳ میلیارد ریال و حجم معاملات ۲ هزار و ۸۹۱ میلیارد سهم است.
ضمن اینکه شاخص هم وزن نیز با رشد روبهرو شد و به ۴۲۵ هزار و ۱۸۰ واحد رسید.
نمادهای تاثیرگذار بر شاخص کل بورس در معاملات امروز تا این ساعت فارس ،شبندر، شستا ، ،شپنا، خودرو، شپدیس، و وبملت هستند.
پیش بینی وضعیت بورس در نیمه دوم سال 1400 | بورس وارد رکود می شود؟
یک کارشناس بازار سرمایه، گفت: هر چند در چنین شرایطی نمیتوان انتظار داشت که بورس تورمزده تهران بتواند بهمانند ماههای نخست سال ۹۹ سمت و سوی صعودی داشته باشد و با حرکتی تند و تیز بهقلههای جدید دست یابد، اما انتظار برای رکودی شدن بازار نیز غیرمحتمل است.
پیش بینی وضعیت بورس در نیمه دوم سال 1400 | بورس وارد رکود می شود؟
به گزارش رصد اقتصادی: بورس تهران در روزهای اخیر با نوسان روبرو بود و روز گذشته (سه شنبه 6 مهرماه) شاخص بورس پس از چند روز رشد اندکی را تجربه کرد. سهام دارانبورس به وضعیت بازار سرمایه در نیمه دوم سالجاری، خوش بین هستند و به نظر می رسد بورس در نیمه دوم سال 1400 روند بهتری را تجربه کند.
مجید عبدالحمیدی در مورد پیشبینی وضعیت بورس در ۶ ماه دوم سالجاری، اظهار داشت: اصلاح کوتاهمدت شاخص بورس امری عادی بوده و باعث نگرانی سهامداران نباید بشود.
وی افزود: در شرایط فعلی تهدیدی متوجه بورس نخواهد بود و احتمالا در هفته دوم مهرماه وضعیت معاملات بورس صعودی خواهد بود و سهامداران قادر به کسب بازدهی معقول از این بازار خواهند بود.
این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: طبیعتا در چنین شرایطی قیمت ارز کنترل خواهد شد و آنجاست که باید الگوی معاملاتی در بازار سهام نیز نسبت به این کنترلها تغییر کند و سهامداران با توجه به متغیرهای پیشروی بازار و به دور از هیجان، سبد بهینهتری برای کسب حداکثر سود با تحمل حداقل ریسک را چینش کنند.
عبدالحمیدی عنوان کرد: هر چند در چنین شرایطی نمیتوان انتظار داشت که بورس تورمزده تهران بتواند بهمانند ماههای نخست سال ۹۹ سمت و سوی صعودی داشته باشد و با حرکتی تند و تیز بهقلههای جدید دست یابد، اما انتظار برای رکودی شدن بازار نیز غیرمحتمل است.
وی متذکر شد: در حال حاضر قیمت دلار نیمایی ۲۰ درصد از قیمت دلار آزاد کمتر است. نزدیک شدن قیمت دلار نیما به قیمت دلار آزاد، باعث رشد سودآوری بازار و کاهش نسبت قیمت به درآمد بازار به اعداد کمتر از ۶ میشود که دلیلی برای رشد آینده بورس فراهم خواهد کرد.
وی یادآور میشود: با توجه به اینکه بورس تهران یک بازاری است که به دنبال تورم حرکت میکند، اگر تورم امسال ۴۰ درصد باشد، بازار بیش از ۴۰ درصد رشد خواهد کرد.
این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: این رشد به ۲ دلیل اتفاق میافتد؛ یکی اینکه به اندازه تورم داراییهای شرکتها رشد کرده و دیگر اینکه برخی از شرکتها که فروش آنها بر اساس نرخهای جهانی است با نرخهای بالاتری میفروشند و لذا سود بالاتری محقق میکنند.
خبر خوش درباره وام کرونا | شرایط دریافت وام کرونا
خبر خوش درباره وام کرونا | شرایط دریافت وام کرونا
تاثیر قیمت ارز و تورم بر وضعیت بورس
سعید رجبی، کارشناس اقتصادی نیز درباره روند بازار سهام در نیمه دوم ۱۴۰۰ میگوید: هرچند خبرهایی از تلاشهای دولت جدید برای خروج از رکود و افزایش رشد اقتصادی شنیده میشود، ولی به نظر میرسد هنوز نه تحلیلی از شرایط موجود اقتصادی وجود دارد و نه راهکار و استراتژی مشخصی برای نیل به اهداف اقتصادی مورد نظر تدوین شده است.
وی میافزاید: در این شرایط عوامل اصلی موثر در بورس تهران را میتوان در تغییرات قیمت ارز، میزان تورم و برجام خلاصه کرد.
این کارشناس اقتصادی تصریح میکند: افزایش قیمت ارز و تورم به ظاهر اثرات مثبت بر شاخص بورس میگذارد، اما در نهایت موجب کاهش تقاضای کل و تشدید رکود در کل اقتصاد خواهد شد که شرکتهای بورسی نیز در نهایت از آن اثر خواهد پذیرفت.
رجبی متذکر میشود: از طرفی، بحرانی که سال گذشته با وجود هشدارهای اقتصاددانان دامن بورس تهران را گرفت، موجب شده سیاستگذاران بورسی با ابزارهای رسمی و غیررسمی مانع اثرگذاری رفتارهای هیجانی سهامداران خرد بر بازار سرمایه شوند. هرچند با توجه به ضرر هنگفت سهامداران خرد، به این زودی اعتماد آنها برنخواهد گشت.
وی یادآور میشود: برجام هم فعلا در بلاتکلیفی به سر می برد. طرفهای برجام فعلا تمایلی به ادامه مذاکره ندارند؛ ولو اینکه در صورت شروع دور جدید مذاکرات هم بسیار بعید است طی ۶ ماهه آینده به نتایجی اثرگذار بر اقتصاد منتهی شود.
این کارشناس اقتصادی با ذکر این نکته که قیمت دلار به شدت کنترل میشود و سیاست دولت هم جلوگیری از ورود هرگونه شوک قیمتی به بازار ارز است و افزایش قیمت ارز را با شیبی ملایم مدیریت خواهد کرد، خاطرنشان میکند: با تمام این شرایط احتمال قریب به یقین در نیمسال دوم سال ۱۴۰۰ باید انتظار داشت بورس تهران اثرپذیر از تورم و قیمت ارز با رشد مواجه شود، اما نه رشدی ناشی از مولفههای بنیادین. این شرایط صرفا مناسب نوسانگیران بورس تهران خواهد بود.
دیدگاه تان را بنویسید