«مثلثآنلاین» گزارش میدهد؛
مذاکرات در غرب و شرق درباره مذاکرات
امیرعبداللهیان ابراز امیدواری کرد که در سفر گروسی اعتماد متقابل طرفین بیش از پیش تقویت گردد.

گروه سیاست مثلثآنلاین: روز گذشته حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران و ایگنازیو کاسیس، وزیر خارجه سوئیس در یک گفتوگوی تلفنی با اشاره به اینکه گفتوگوها برای رفع تحریمها علیه ایران از هفته آینده در وین آغاز میشود، تأکید کرد که ایران برای رسیدن به یک توافق خوب و فوری آماده و جدی است اما در عین حال نسبت به رفتار آمریکا بیاعتماد است. او با اشاره به اینکه آمریکا از یکسو خود را علاقمند به بازگشت به برجام میخواند و از سوی دیگر ظرف چند هفته گذشته در دو مرحله تحریمهایی را علیه اشخاص و شرکتهای ایرانی وضع کرده، تصریح کرد که رفتار متناقض آمریکا یکی از موانع اصلی در مذاکرات است. امیرعبداللهیان همچنین اشاره کرد که جمهوری اسلامی ایران، آمریکا را بر اساس رفتار مورد قضاوت قرار میدهد.
این گفتوگوی امیرعبداللهیان با وزیر امور خارجه سوئیس درحالی است که روز گذشته او با رافائل گروسی، دبیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی دیدار کرد. امیرعبداللهیان در این دیدار بر اراده جدی جمهوری اسلامی ایران برای تعامل سازنده با آژانس در چارچوب موافقتنامه پادمانها تأکید و اظهار امیدواری کرد در سفر مدیرکل آژانس اعتماد متقابل و همکاریهای طرفین بیش از پیش تقویت گردد. امیرعبداللهاین همچنین بر اهمیت کار فنی، حرفهای و بیطرفانه آژانس و ضرورت بیاعتنایی به فشارهای سیاسی خارجی تأکید کرد.
گروسی نیز متقابلا ضمن تأکید بر رویکرد فنی، حرفهای و بیطرفانه آژانس، سفر خود را نشانهای از اراده برای گفتوگو و درک متقابل، حل مسائل و ارتقای همکاریها با جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد و از آمادگی آژانس برای حلوفصل موضوعات باقی مانده در ماههای آتی در همکاری نزدیک با جمهوری اسلامی ایران خبر داد.
روز گذشته نمایندگان روسیه و چین هم در آژانس بینالمللی انرژی اتمی در دیدار با یکدیگر درباره برجام و مذاکرات آتی وین بر سر احیای این توافق رایزنی کردند. میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه نزد سازمانهای بینالمللی در وین با انتشار پیامی در توئیتر از دیدار امروز خود با وانگ کان همتای چینیاش خبر داد. او گفت که با نماینده چین، مواضع مسکو و پکن درخصوص ازسرگیری مذاکرات وین درباره برجام را هماهنگ کرده اند. اولیانوف نوشت: «امروز با همکار و دوست خوبم وانگ کان، سفیر چین در محل جدید و بسیار زیبای نمایندگی دائم این کشور (در وین) دیدار کردم. ما مواضع خود درقبال AUKUS (پیمان امنیتی سه جانبه استرالیا، آمریکا و انگلیس) و نیز ازسرگیری مذاکرات وین درباره احیای برجام را هماهنگ کردیم».
در میان این دیدارها غربیها و با فشارهای رژیم صهیونیستی میکوشند شرایط را به نفع خود پیش ببرند؛ برای مثال روز گذشته بوریس جانسون نخستوزیر انگلیس در دیداری با رئیس رژیم صهیونیستی مدعی شد که دنیا زمان چندانی برای تعامل با ایران در اختیار ندارد.
اسحاق هرتزوگ، رئیس رژیم صهیونیستی هم در این دیدار عنوان کرد که این رژیم و متحدانش با «جاهطلبیهای هستهای» مخالف هستند. او گفت: «ما انتظار این را میکشیم که متحدانمان در 1+5 تا جای ممکن سرسخت باشند چراکه به باور ما فعالیت آنها جدی نیست و تنها درصورتی که تمام گزینهها بر روی میز باشد، مسائل به سوی مسیر درست حرکت میکنند.
جانسون نیز در این دیدار با اشاره به نگرانیهای رژیم صهیونیستی درخصوص میزان غنیسازی اورانیوم توسط ایران، بیان کرد که دنیا برای تعامل با ایران زمان چندانی ندارد. اسحاق هرتزوگروز روز دوشنبه نیز از جمع ۱۰۰ نفری قانونگذارن انگلیس خواسته بود تا مطمئن شوند دولتشان در حالی که قدرتهای جهانی آماده از سرگیری مذاکرات وین برای احیای توافق هستهای میشوند، موضع سرسختانهای در قبال ایران داشته باشد. او همچنین گفته بود که «من از تمامی طرفها میخواهم تا حد امکان به ایران سخت بگیرد».
ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هم روز دوشنبه در نشستی با خبرنگاران گفت که بازگشت متقابل به پایبندی به برجام در راستای منافع آمریکا، ایران و سایر اعضای گروه ۱+۵ است. او در پاسخ به سؤالی درباره اقدامات واشنگتن برای بازگشت به برجام سخن می گفت، اضافه کرد که ما برای بازگشت به میز مذاکره گام های یکجانبه برنخواهیم داشت.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به سوالی درباره لفاظی ها و کارشکنی های رژیم صهیونیستی درآستانه از سرگیری مذاکرات وین نیز گفت که ما به طور دایم با همکاران اسرائیلی خود در ارتباط بوده ایم. رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران چند روز پیش در اسرائیل بود. ند پرایس ادامه داد که نماینده آمریکا در امور ایران دیدار بسیار خوبی با همتایان اسرائیلی خود داشت. او یادآور شد که ما پیش از این نیز قبل و بعد هر دور مذاکرات به صورت مداوم با همکاران اسرائیلی خود در ارتباط بودهایم.
دیدگاه تان را بنویسید