باد شدید جنگلهای گلستان را شعلهور کرد
جانشین یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اعلام کرد: از روز گذشته تاکنون بیش از ۲۰ هکتار از عرصههای منابع طبیعی طعمه حریق شد و آتش سوزی در ۲ نقطه همچنان ادامه دارد
وزش باد شدید که از عصر دیروز جمعه در گلستان آغاز شده است بار دیگر آتش مهارشده مناطق جنگلی و عرصههای مناطق طبیعی این استان را شعلهور کرد.
جانشین یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اعلام کرد: از روز گذشته تاکنون بیش از ۲۰ هکتار از عرصههای منابع طبیعی طعمه حریق شد و آتش سوزی در ۲ نقطه همچنان ادامه دارد.
محمد آریانفر افزود: آتشسوزی مناطق مختلف گلستان از جمله نوده خاندوز آزادشهر، پارک جنگلی النگدره گرگان، چندین نقطه در مینودشت و گالیکش با همکاری نیروهای منابع طبیعی، سپاه و مردم محلی مهار شد اما وزش باد شدید، آتش را به عرصههای جنگلی مبارکآباد مینودشت و آقسو کلاله منتقل کرد.
وی ادامه داد: از عصر دیروز وزش باد شدید و گرمای هوا مهار آتش سوزی در این نقاط را سخت کرده و در حال حاضر بیش از ۳۰۰ نفر از نیروهای منابع طبیعی، سپاه و مردم محلی، هلال احمر و آتش نشانی به همراه ۲ بالگرد در حال تلاش برای مهار حریق در این نقاط هستند.
جانشین یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان افزود: بالگرد سوم نیز برای کمک به مهار آتش سوزی در عرصههای جنگلی و منابع طبیعی استان درخواست شده است.
آریانفر اظهارداشت: طبق گزارش هواشناسی گلستان وزش شدید باد تا ظهر امروز در استان ادامه دارد و تا سهشنبه بارندگی پیش بینی نمیشود لذا احتمال ادامهدار بودن آتش سوزیها که عمده آن بر اثر سهلانگاری مردم رخ داده وجود دارد.
معاون توسعه مدیریت و منابع اداره کل حفاظت محیط زیست گلستان نیز به ایرنا گفت: از عصر روز گذشته آتش سوزی در قوشه چشمه پارک ملی گلستان شروع شده و به دلیل شرایط جوی و وزش باد شدید باد با وجود تلاش نیروهای حاضر، همچنان در حال پیشروی است.
قدیر حسنزاده افزود: بیش از ۷۰ نفر از نیروهای محیط زیست، مردم محلی و سایر نهادهای امدادی در محل آتش سوزی حضور دارند اما به دلیل سختگذر بودن منطقه مهار آتش سخت است.
وی اظهارداشت: در صورت مناسب بودن شرایط جوی، بالگرد مستقر در فرودگاه کلاله برای آبپاشی به کمک نیروهای اطفای حریق خواهد آمد.
گلستان ۴۵۲ هزار و ۱۸۵ هکتار جنگل دارد.
به تاکید کارشناسان آتش سوزی، تخریب، تصرف و خشکسالی از جمله چالش های فراروی جنگلهای شمال ایران است که باید برای رفع این معضلات این اکوسیستم ارزشمند تدابیری ویژه اتخاذ کرد.
منبع ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید