جنگ بیهوده درباره صلاحیت لاریجانی!
تابناک | حواشی سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با غایبین بزرگ خود همچنان ادامه دارد. یکی از غایبین بزرگ انتخاب رئیس جمهور هشتم «علی لاریجانی» باسابقهترین رئیس مجلس بود که پس از کش و قوسهای فراوان بین او و شورای نگهبان بالاخره دلایل 7گانه رد صلاحیت او و دفاعیات 30 صفحهای لاریجانی (شنبه 27 آذرماه) منتشر شد...
بالاخره دلایل شورای نگهبان در رد صلاحیت «علی لاریجانی» و پاسخ 30 صفحهای او منتشر شد و همه نگاهها به انتخابات 6 ماه گذشته برگشت. نامه ای که لاریجانی اصرار بر برداشتن مهر محرمانه آن و به خواست شخصی اش تمایل به انتشار عمومی دلایل ردصلاحیتش داشت.
حواشی سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با غایبین بزرگ خود همچنان ادامه دارد. یکی از غایبین بزرگ انتخاب رئیس جمهور هشتم «علی لاریجانی» باسابقهترین رئیس مجلس بود که پس از کش و قوسهای فراوان بین او و شورای نگهبان بالاخره دلایل 7گانه رد صلاحیت او و دفاعیات 30 صفحهای لاریجانی (شنبه 27 آذرماه) منتشر شد.
دلایل ردصلاحیت لاریجانی چه بود؟
«سهیم بودن رئیس سابق مجلس در بخش هایی از نابسامانی و وضع نامطلوب موجود در دولت دوازدهم»، «عدم رعایت اصل ساده زیستی مسئولان، مورد تاکید امام راحل و مقام معظم رهبری بر اساس ملاحظه فهرستی از اموال غیر منقول مربوط به همسر و فرزندان»، «مداخله یکی از فرزندان علی لاریجانی را در قراردادهای خدماتی و ساختمانی مجلس شورای اسلامی در زمان ریاستش بر مجلس»، «حمایت از افراد ردصلاحیت شده و دفاع از عملکرد آنها و به کارگیری برخی از آنان در مناصب تحت امر خود»، « مواضع سیاسی و اظهارات در موضوعات و مقاطع مختلف از جمله فتنه ۱۳۸۸»، «سفرهای متعدد اعضای خانواده علی لاریجانی به خارج از کشور» و « اقامت فرزند در آمریکا و اقامت و ادامه تحصیل برخی از منسوبین درجه یک در انگلیس» از جمله دلایل رد صلاحیت لاریجانی اعلام شده است.
خلاصه دفاعیات 30 صفحهای لاریجانی در مقابل ردصلاحیت
اما، رئیس سابق قوه مقننه در دفاعیات 30 صفحه خود به هر 7 دلیل ردصلاحیتش پاسخ مبسوط داده؛ او در بخشی از این دفاعیه خود نوشته است: شورای نگهبان در مورد یکی از دلایل رد صلاحیت مرقوم داشتند: «مواضع سیاسی و اظهارات در موضوعات و مقاطع مختلف از جمله فتنه ۱۳۸۸». از گزاره های عجیب روزگار ما همین ادعا است. یک کلام بگویید بنا داشتیم شما را حذف کنیم در این صورت، حداقل جمله ای معنادار ایراد کرده بودید.
رئیس سابق مجلس در ادامه و در خصوص سفرهای متعدد اعضای خانواده به خارج از کشور از جمله اروپا و آمریکا و اقامت دیگر فرزندش در آمریکا، که به عنوان یکی دیگر از دلایل رد صلاحیتش ذکر شده بود، خاطر نشان کرد:« ادعای سفر مکرر خانواده بنده به اروپا و آمریکا صد در صد دروغ است، بفرمایید مقصود شما از سفرهای مکرر دقیقا چیست.
در چه تاریخی همسر بنده و خانواده حقیر به آمریکا سفر کرده اند؟ یکی از فرزندان من همراه همسرشان به منظور ادامه تحصیل به آمریکا سفر کرده است. آیا این می شود سفر مکرر اعضای خانواده به آمریکا؟ معیار تکرار نزد شورای محترم چیست که چنین عبارتی را مرقوم داشته اند؟» تعداد سفرهای خارجی همسر بنده، اعم از زیارتی و غیرزیارتی، در طول این ۴۲ سال به تعداد انگشتان دو دست هم نمیرسد در طول این ۴۲ سال، یک سفر حج و دو سفر عمره رفته اند که یک سفر عمره به دعوت و لطف رهبری معظم پس از دوران خدمت در صدا و سیما بود، دو بار سفر به عتبات عالیات و سوریه و یک بار سفر به مصر داشتیم، آن هم زمانی که بنده مسئولیت دولتی نداشتم.
همچنین همسرم دو بار در دهه هشتاد به انگلستان سفر کردند، برای رسیدگی به وضع فرزندم و عکس برداری تخصصی پت اسکن به منظور تشخیص میزان پیشرفت بیماری فرزندم که دچار بیماری سختی بود (به مدت ۵ روز) که با هزینه شخصی انجام شد، این دستگاه آن موقع در ایران نبود و پزشک معالج ایشان در ایران این عکس برداری را لازم میدانستند.
وی همچنین تاکید کرد: «از این ها گذشته این عنوانی که برای رد صلاحیت درست کردید مثل «سفرهای مکرر خانواده» (که خلاف است)، به فرض صحت، چه چیزی را ثابت می کند؟ اگر کسی از منابع مالی حلال شخصی به خارج سفر کند، آن هم برای زیارت یا درمان بیماری، دلیلی برای رد صلاحیت همسر او می شود؟»
پاسخ های لاریجانی به همین جا ختم نشد و عضو کنونی تشخیص مصلحت نظام در خصوص نقش یکی از فرزندانش در پروژههای مجلس هم که به عنوان یکی دیگر از دلایل رد صلاحیتش بیان شده بود از محسنیاژهای خواست تا بررسی کند و هر مجازاتی که خواستند در نظر بگیرند و اعلام عمومی کنند و اگر نهاد گزارش دهنده گزارش خلاف داده بود آن را هم اعلام عمومی کنند .
واکنش ها به انتشار دلایل رد صلاحیت لاریجانی
محمد هاشمی برادر مرحوم آبت الله اکبر هاشمی رفسنجانی گفت: اگر این مبنای کار شورای نگهبان باشد، این ادلهای که برای جناب آقای لاریجانی آورده شده جای تعجب است؛ چراکه این موارد یک شبه و فیالبداهه اتفاق نیفتاده است. این موارد باید در طول مسئولیتهای چندین ساله ایشان مطرح میشد. آقای لاریجانی ۱۲ سال رییس مجلس بودند یا در پستهای عالی دیگری مثل شورای عالی امنیت ملی، صدا و سیما و مواردی از این قبیل حضور داشتند. یعنی آقای لاریجانی یک شخصیت معمولی در نظام نیست.
وی افزود: تلقی جامعه این است که احساس میشده در نظرسنجیها آقای لاریجانی در طیف افرادی است که به احتمال زیاد رای میآورد و یا به دور دوم خواهد رفت، برای همین هم تلاش شد تا ایشان در صحنه حضور نداشته باشد. به هر حال آنچه که در افکار عمومی گفته میشود این است که علت عدم تایید صلاحیت آقای لاریجانی محبوبیت ایشان در جامعه بود و احتمال رایآوری ایشان موجب این مساله شد.
کوچکزاده خطاب لاریجانی: حالا که دارید غرق میشوید، همه را میخواهید پایین بکشید
در واکنشی دیگر مهدی کوچکزاده، نماینده ادوار هفتم، هشتم و نهم مجلس شورای اسلامی طی نامهای پاسخ علی لاریجانی را داد. وی در بخشی از نامه خود خطاب به لاریجانی نوشت: در دوران ریاست شما بر مجلس و در ماجرای تصویب برجام بیفرجام در مرکز مردمسالاری و خانه ملت، مردمسالاری لگدمال شد! فیلم رفتارتان با بنده و آقای رسایی و مرحوم زارعی و حسینیان و دیگر مخالفان موجود است! در بخش دیگری از این نامه آمده است: شما ممکن است با نامهپراکنی و انشای وزین و عالی اذهان را نسبت به شورای محترم نگهبان که هیچکس مدعی عصمت آن نیست و خود بنده و بسیاری از همفکرانم از برخی عملکردهای آن شورای محترم بیش از دیگران گلهمندیم، تخریب کنید، اما بدون شک مصداق کسی خواهید شد که با مشاهده غرق شدن خود همه را پایین میکشد!
واکنشهای عبدی و گنجی به ردصلاحیت لاریجانی
عباس عبدی فعال سیاسی اصلاح طلب نیز درهمین خصوص طی توییتی نوشت: جالبترین علت رد صلاحیت لاریجانی مربوط به مدیریت ۲۰ دقیقهای او در تصویب برجام است. در حالی که خود شورای نگهبان همان روز و بدون معطلی مصوبه مجلس را تایید کرده بود!
عبدا... گنجی مدیر مسئول همشهری در توئیتی نوشت:حقوق دان نیستم، اما اگر نامه شورای نگهبان به لاریجانی اصالت داشته باشد، اکثر بندها شامل حال رئیسجمهور قبلی هم میشود.برخی بندها مورد اعتراض رهبر معظم انقلاب هم بود. درباره بند هفتم نقش شورای محترم نگهبان در تایید عناصر محوری وضع موصوف (در دور دوم) کمتر از لاریجانی نیست.
جنگ بیهوده درباره صلاحیت لاریجانی!
اما در نهایت با توجه انتشار دلایل رد صلاحیت علی لاریجانی و پاسخ او، به نظر میرسد دچار یک بغض غیر ضرور و غیر لازم در چارچوب و ساختار نظام و نهادهای حاکمیتی و ملی هستیم. با توجه به شرایط خاص کشور این مسائل میتواند آسیبهای غیر قابل جبرانی به کشور وارد کند. نباید با برخی رفتارها نیروهای خبره ای که کشور باب آنها هزینه کرده است از متن به حاشیه رانده شوند.
امروز کشور همانگونه که مقام معظم رهبری به ان اشاره کردند در یک جنگ تمام عیار اقتصادی قرار دارد به جای اینکه افتراق و جدایی ایجاد شود، باید هر روز بر وحدت و همگرایی داخلی افزود تا بتوان کشور را در این جنگ از همه ظرفیتها و تفکرات موجود برخودار کرد.
دیدگاه تان را بنویسید